Yara saran 'Cihan' oldu

GİRİŞ TARİHİ:  15.02.2011, 09:33 GÜNCELLEME TARİHİ:  15 Şubat 2011 Salı, 09:34

atv'nin sevilen dizisi 'Bitmeyen Şarkı'ya 'Cihan' olarak katılan Hakan Eratik, izleyicilere tüyo verdi: Çok sevdiği bir şeyleri kaybetmiş iki insan, birbirlerinin yaralarını saracak. Bunu yaparken de sürekli yanlış anlaşılacaklar...

atv'nin sevilen dizisi 'Bitmeyen Şarkı'ya 'Cihan' olarak katılan Hakan Eratik, izleyicilere tüyo verdi: Çok sevdiği bir şeyleri kaybetmiş iki insan, birbirlerinin yaralarını saracak. Bunu yaparken de sürekli yanlış anlaşılacaklar...

Yeşim Salkım ile birlikte kızları Ada'nın doğumu için gün sayan Hakan Eratik, 'Bitmeyen Şarkı' dizisinin 'Cihan'ı olarak ekranlara dönüş yaptı. Salkım'ın hamileliğine öncelik verdiği için gelen iş tekliflerine mesafeli yaklaştığını belirten Eratik, "Yeşim 'Bitmeyen Şarkı'da oynamam için beni teşvik etti" dedi.

BİLEREK UZAK DURDUM
İki senedir sizi dizilerde göremiyorduk ama 'Bitmeyen Şarkı' ile ekrana döndünüz...
Çok uzun zamandır özel kanallardaki dizileri kabul etmiyordum. Sadece TRT'deki dizilerde rol almıştım ama sinema filmlerinde oynadım. Benim istediğim işler olmadı, beni isteyen işleri ben istemedim ve uzak kaldım... Kabul etmediğim bazı işler devam etti; pişmanlık yaşadığım da oldu.

Başlamış bir diziye sonradan dahil olmak konusunda bir tereddüt yaşadınız mı?
Benim açımdan herhangi bir zorluğu olmadı. Daha önce bu diziyi hiç izlememiştim. Ne olup bittiğini bilmiyordum, zaten rolüm de bunu gerektirmiyordu.

DİZİYİ HİÇ İZLEMEDİM
Dizide rol almayı kabul ettikten sonra da izlemediniz mi?
"İzlemesem daha iyi olur" diye düşündüm. Sonuçta 'Cihan' da benim gibi dizideki karakterlerle ilgili hiçbir şey bilmiyor. Bundan sonraki bölümlerde ne kadar bilmem gerektiğini zaten yazacaklar... 'Cihan' ne zaman olayları, insanları keşfederse ben de o zaman öğreneceğim.

'Feraye' ile aralarında aşk olacak mı?
Çok sevdiği bir şeyleri kaybetmiş iki insan birbirlerini anlayacak. Eğer 'Cihan' 'Feraye'ye âşık olacaksa da bunu içinde yaşayacak. Birbirlerinin yaralarını saracaklar. Ama birbirlerinin yaralarını sararken sürekli yanlış anlaşılacaklar.

Eşinizi hamileliğinde yalnız bırakmamak için işlerinizde seçici olduğunuzu söylemiştiniz. Bu dizide rol almanızda ne etkili oldu?
Eşimin baskısı bu işi kabul etmemde etkili oldu. Yeşim, 'Bitmeyen Şarkı'nın çok iyi bir dizi olduğunu düşünüyor. Bergüzar ve Bülent'in de çok iyi oyuncular olduklarını düşündüğü için benim de onlarla oynamamın bana faydalı olacağını söyledi. Bu işi almam için beni de itekledi. Oyunculuk pratikle ilgili bir şey... Evde oturup paslanmaktansa keyif alacağım bir işte olmak bana da mantıklı geldi.

BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRİRİZ
Yeşim Hanım diziyi izleyince canlandırdığınız karakter hakkında ne yorum yaptı?
Çok beğendi. Doğru bir yerde, doğru bir zamanda diziye dahil olduğumu söyledi. Eşim beni orada görmekten çok mutlu...

Birbirinizin yaptığı işleri eleştiriyor musunuz?
Bunu fazlasıyla yapıyoruz. En ağır eleştirileri birbirimize yaparız. Bunu söylersem üzülür diye tereddüt etmiyoruz. Bir şey varsa geçiştirmiyoruz. Doğru gördüğümüz şeylerde birbirimizi acımasız eleştiriyoruz.

Yeşim Hanım dominant gözüküyor. Onunla ilişki yaşamak zor mu?
Yeşim'in öyle bir görüntüsü var. Sanırım bu kendisine oluşturduğu koruma kalkanından kaynaklanıyor. Ama tanıdığınız zaman öyle olmadığını anlıyorsunuz. İlişkimizde kimse üstünlük sağlamaya çalışmıyor.

CANLI YAYIN