Reklamda keşfedildim

GİRİŞ TARİHİ:  07.03.2011, 09:22 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Mart 2011 Pazartesi, 09:23

Yakında atv'de başlayacak olan 'Her Şeye Rağmen'de başrol oynayan Gülcan Arslan, "Yaşamadığım, kitaplarda gördüğüm bir dönemin içindeyim" dedi ve ekledi: "1940'lardaki bir kadının ruhunu taşımak, o dönemin sokaklarında dolaşmak benim gibi 24 yaşında bir oyuncu için oldukça heyecan verici"

Çok yakında atv'de yayınlanacak olan 'Her Şeye Rağmen' adlı dönem dizisinin yıldızı Gülcan Arslan, "Tomris Giritlioğlu'yla çalışmak hayalimdi... Bu dizi için onunla ilk buluştuğumuzda titriyordum" dedi. 1940'lı yıllarda geçen dizinin proje tasarımını üstlenen Giritlioğlu'nu öve öve bitiremeyen oyuncu, hakkında merak edilenleri de anlattı...

BANA GÜVENDİLER
Kaç yaşındasınız ve oyunculuğa nasıl başladınız?
24 yaşındayım. Liseden sonra ablamın da baskılarıyla, oyunculukta kendimi denemek istedim. Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde eğitim aldım. Sonrasında da Tomris Giritlioğlu sayesinde bu proje için Laçin Ceylan'dan oyunculuk dersleri almaya başladım.

Dizi kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Tomris Giritlioğlu'yla çalışmak benim hayalimdi. Birkaç kez girişimim de olmuştu. Bir yıl önce Tomris Hanım, benim oynadığım reklamı izlemiş ve cast direktörünü arayarak beni sormuş. Bu benim için büyük bir şans oldu. Tomris Hanım'la ilk buluşmamızda titriyordum ama konuştuktan sonra rahatladım. Bana güvendi ve bu şansı verdi.

İŞİ TESADÜFE BIRAKMADIK
Nasıl bir karakter oynuyorsunuz?
Annesiz büyüdüğü için babası tarafından çok şımartılmış ve herkesin ilgi odağı olmaya alışkın bir genç kızı canlandırıyorum.

Tomris Giritlioğlu gibi birçok dönem dizisine imza atmış bir ismin, size başrol vermesi üzerinizde baskı oluşturuyor mu?
Oyunculuk, başlı başına sorumluluk gerektiren bir iş zaten... Bu dizideki başarıyı da tesadüfe bırakmadık. Ciddi bir ekip çalışması yaptık ve halen yapmaktayız.

'Her Şeye Rağmen'in dönem dizisi olması rolü kabul etmenizde etken oldu mu?
Benim için önemli olan Tomris Giritlioğlu ile çalışıyor olmaktı. Dönem dizisi olması ise ayrıca heyecanlandırdı...

ZORLUKLARI DA VAR TABİİ Kİ
Dönem dizisinde oynamak zor mu?
Çok keyifli çünkü kitaplardan okuduğum, yaşamadığım bir dönemin içindeyim. 1940'lardaki bir kadının ruhunu taşıyor olmak, onun giydiği kıyafetler içinde, olaylara o kadının gözüyle bakmak, aşkı onun gibi yaşamak benim için çok keyifli. 2011 yılında yaşarken 1940'lara ait sokaklarda dolaşmak, 24 yaşında biri için oldukça heyecan verici. Zorlukları da var tabii ki...

'Her Şeye Rağmen'de başka genç oyuncular da var. Bu sizin için avantaj mı?
Dizide usta oyuncular da rol aldığı için ben ve diğer genç arkadaşlarımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

CANLI YAYIN