Adım 'Pepe Barış'a çıktı

GİRİŞ TARİHİ:  12.03.2011, 11:08 GÜNCELLEME TARİHİ:  12 Mart 2011 Cumartesi, 11:21

'Yahşi Cazibe'nin 'Barış'ı Gökçe Özyol, gerçekte de pepe konuştuğunu zannedenlerin olduğunu ve herkesin kendisine 'Pepe Barış' dediğini söylüyor

atv'nin sevilen dizilerinden 'Yahşi Cazibe'de pepe konuşan 'Barış' karakterini canlandıran Gökçe Özyol, kısa sürede halktan büyük sevgi görmeye başladığını söylüyor. Oyunculuğa 32 yaşında adım atan Özyol'la canlandırdığı karakteri ve 'Yahşi Cazibe'nin set ortamını konuştuk...

Adınız 'Pepe Barış' olarak kaldı, farkında mısınız bunun?
Evet, genelde ya 'Barış Bey' ya da 'Pepe Barış' diyorlar, Gökçe diyen çok az. Pepe olduğumu zanneden de çok! Konuşunca "Aaa normal konuşabiliyormuş" diye şaşırıyorlar. Bir de beni görünce kahkahalarla gülen bir kitle var.

"Bunlar niye gülüyor?" diyor musunuz hiç?
Diyorum tabii. Aslında keyifli bir durum ama çok ciddiye alınmadığını hissediyorsun. Bu da bazen tedirgin ediyor insanı.

Hiç ciddiye alınmadığınız oluyor mu geçekten?
Olmaz mı, çok oluyor. Geçenlerde arabamla bir benzinciye gittim, boynum tutuktu o gün, içeriden bir adam koşarak geldi ve "N'aber koçum?" diyerek el ense çekti. Samimiyete bak!

SEVİMLİ DEĞİL ASLINDA
Rol size geldiğinde pepe konuşmanız mı istendi, yoksa siz mi "Bir de böyle deneyeyim" dediniz?
Ben 'Barış'ı biraz daha yırtık bir karakter olarak düşünmüştüm, pepelik hiç aklımda yoktu. Okuma provasında Gani Müjde, "Ben bu karakteri yazarken hep pepe düşündüm" dedi. O an aklıma bu tarz bir konuşma geldi. Çünkü farklı farklı şekillerde pepe yapabilirsin...

Sizce 'Barış' niye bu kadar çok sevildi?
Seyirciye sevimli geliyor herhalde. Yaptığı şeyler de hiç sevimli değil aslında (Gülüyor). Hakan Yılmaz'ın canlandırdığı 'Kemal'e madik atıyor, sürekli parasını alıyor, adamı satıp duruyor; hiç elle tutulur bir yanı yok yani. Ama bir albenisi de var herhalde ki seviliyor.

PATRONLUĞU BIRAKTIM
Anadolu Üniversitesi'nde çizgi film animasyonu okumuşsunuz. Okuduğunuz bölümle ilgili çalıştınız mı peki?
Askerden döndükten sonra, arkadaşlarla 'Canlandırma Servisi' diye bir şirket kurduk. Beş-altı sene kadar çok disiplinli çalıştık. Ama oyunculuğa başlayınca o kadar keyif aldım ki, 'Ben galiba yanlış mesleği yapıyorum' dedim. Aslında büyük riskti, 32 yaşındaydım, belli bir kariyerim vardı, hepsini bıraktım.

Oyunculuk için patronluğu bıraktınız yani, sizde biraz deli cesareti var galiba...
Doğru, var. Hayatı o anlamda sorgulamam. Keyif alıyor muyum diye bakarım önce. Keyif alarak para kazanmak kadar güzel bir şey yok. Çok da şanslıydım aslına bakarsanız. İlk işimden sonra 1-1.5 sene evde oturdum, iş gelmedi, bütün birikimim bitti. Ama sonra şansım açıldı ve 'Yahşi Cazibe' geldi.

HAKAN YILMAZ BÜYÜK BOMBADIR
Dizi çekimlerinde Hakan Yılmaz'la aranızda doğaçlamalar oluyor mu?
Olmaz mı? Hakan'la oynayacaksın ve doğaçlama yapmayacaksın, mümkünatı yok! Hakan büyük bombadır. Bazen sette Hakan'ı şöyle yakalarız; ezberini yapmış, bitirmiştir ama bir köşede önünde senaryo, final için bir şey düşünüyordur. 'Tamam geliyor bomba' deriz. Çünkü mutlaka final için farklı bir şeyler yakalamaya, bir şeyler bulmaya çalışır.

CANLI YAYIN