atv’nin Dev Bütçeli Dizisi Her Şeye Rağmen Başlıyor…

GİRİŞ TARİHİ:  11.03.2011, 11:56 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Mart 2011 Cuma, 11:57

Konusu 1940’lı yıllarda Geçen “Her Şeye Rağmen” izleyenleri tarihin tozlu sayfalarında nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor…

Dekorları, kostümleri ve dev bütçesi ile dizi severlerin merakla bekledikleri atv'nin yeni dönem dizisi "Her Şeye Rağmen" bu akşam televizyon izleyicisiyle buluşuyor.
Bir iftira yüzünden haksız yere idam edilen babasını suçsuzluğunu ispatlamak için yıllar sonra doğduğu kasabaya geri dönen Mehmet'in hikayesini konu alan dizi, aynı zamanda tek partili hayattan çok partili döneme geçişi, Demokrat Parti'nin kurulduğu 1940'lı yılları da gözler önüne sererek tarihin tozlu sayfalarında nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Mehmet, babasının idam kararını veren Hakim Mümtaz Bey'le yüzleşip, yıllar önce kovulduğu şehre kendini kabul ettirmeye çalışırken, trende tanıştığı ve sonradan hakimin kızı olduğunu öğrendiği Leyla yüzünden de aşk ve adalet arasında zor bir seçim yapmak zorunda kalacak.
Çekimleri Ayvalık, Altınova ve Cunda' da döneme uygun bir şekilde hazırlanan 14 ayrı mekanda devam eden, birinci bölümü titiz çalışmalar sonrası bir ayda çekilen dizi, ilk bölümü için harcanan 2 milyon dolara yakın bütçesi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle kostümleri ve kostümü tamamlayan kol düğmesi, kravat iğnesi, şapka iğnesi, saç tokası, erkek ve kadın şapkaları, çantalar, eldiven ve kemer gibi aksesuarlar en ince ayrıntısına kadar hazırlanırken ana karakterler için toplam 200 kostüm dikildi. Kostümleri kadar dekorları içinde hiçbir masraftan kaçınılmayan dizinin birinci bölümünde ekrana gelecek tren, meydan ve balo sahnelerinde yüzlerce yardımcı oyuncu kullanıldı. Dizi, sokaklara asılan afişleri, döneme uygun bir şekilde yeniden hazırlanan pastahane, ayakkabıcı, manav, mahkeme salonu, gece kulübü ve sinema gibi mekanlarıyla izleyenleri 1940'lı yılların sokaklarında yeniden yürütecek.
Ünlü yapımcı Şükrü Avşar'ın sahibi olduğu Avşar Film tarafından çekilen proje tasarımını, her yaptığı diziyle adından söz ettiren tecrübeli bir isim Tomris Giritlioğlu üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Ümmü Burhan oturuyor. Dizide Can Nergis, Gülcan Arslan, Tuğçe Kumral, Erol Gedik, Burak Sarımola gibi genç oyuncuların yanı sıra Nur Sürer, Engin Şenkan, Avni Yalçın, Laçin Ceylan ve Bülent Düzgünoğlu gibi deneyimli isimler de yer alıyor.


CANLI YAYIN