24 saat taze haber

GİRİŞ TARİHİ:  02.05.2011, 11:17 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Mayıs 2011 Pazartesi, 11:37

Türkiye'nin yeni haber kanalı, a Haber geçen hafta görücüye çıktı. Erdoğan Aktaş'ın genel müdürlüğünü, Cengiz Er'in yayın yönetmenliğini üstlendiği kanalda 24 saat taze haber veriliyor, asla tekrar yapılmıyor. Canlı yayın geceyarısından sonra da sürüyor

ERDOĞAN AKTAŞ
İLK DEFA KENDİ ÇOCUĞUMU BÜYÜTECEĞİM
Türkiye'nin en büyük iki medya grubundan biriyiz. Büyümeye de devam edeceğiz. a Haber'de çok deneyimli isimlerle çalışıyoruz.
Gece saat 24.00'ten sonra diğer haber kanalları tekrara başladığında, biz yepyeni haberlerle sabaha kadar canlı yayında oluyoruz.

BU İŞ BİR TAKIM OYUNUDUR
Gazete fotoğrafçılığı ile başladım işe. Yıllarca sokakta haber kovaladım. Bu işe takım oyunu olarak bakıyorum. Ben, takımın teknik direktörüyüm.
Bugüne kadar hep cami önünde bırakılmış çocukları büyütmek kısmet oldu. Habertürk, TMSF sonrasında Star... Hep yarım kalmışlıktan yola çıktık. İlk kez kendi çocuğumu büyüteceğim.
a Haber'de günün her saatinde haber vermeyi amaçladık. 24 saat canlı haber veriliyor. Tabii sporu ve magazini de dahil... Asla 'tekrar' yapılmıyor.
Bizim editoryal anlayışımız, demokrat, özgürlükçü ve çoğulcu olmaktır. Taraf tutmak söz konusu olamaz.
Herkesin reyting kaygısı vardır. Biz, kendi alanında birinciliği hedefleyen ama habercilik anlayışından asla taviz vermeyen bir yaklaşım içindeyiz.

CENGİZ ER
HABERİ TOPLAYIP YORUMLAMAK PAHALI BİR ŞEYDİR
Türkiye'nin ilk HD yayın yapan haber kanalını açmak bize nasip oldu... Hem dekorlar, hem grafik ekranlar ile çok uğraşıldı. Kusursuz bir görüntü zenginliği olacağına inanıyoruz.
Biz sloganımızı 'haberin kanalı' diye belirledik. Çünkü son yıllarda kanallarda genellikle haberden kaçış var.
Haber toplamak pahalı bir şey. Yorumlamak, aktarmak da emek istiyor. Oysa her akşam, dört saat tartışma koymak bütçeyi pek sarsmıyor. Bu nedenle tartışma programları çok fazla...
Türkiye son birkaç yılda çok kabuk değiştirdi, malum... O değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Geçmişten kalan kötü şeyleri haber yapmak gibi bir alışkanlığımız var. İşin sırrı bu değişimi iyi okumakta...
atv Haber'le rekabetten çok paslaşma içine gireceğiz. Bizim yaptığımız özel haberlerin orada da yayınlanması iki taraf için de yararlı olacaktır.
Ankara Televizyonu'nda başladım mesleğe... TRT kökenliyim. Muhabirlik ve editörlük yaptım. İşin mutfağından geliyorum. Bu nedenle birlikte çalıştığımız insanların duygularını çok iyi anlayabiliyorum.
(Yeni Aktüel)

BİR AŞK ROMANI YAZDIM, İYİ SATTI
İnsanlara fazla güvenirim. Bir de çalışmaya başlayınca hayatıma dair her şeyi unutuyorum. Ev, çoluk, çocuk... Beşiktaş hariç her şeyi...
Hayata karşı biraz ukalalık yapayım dedim. Ama fazla obsesif bir adam olduğumdan kitabın içine aşk hikâyesi koydum: "Aşık Olan Terk Eder"... İsmimiz aşk romancısına çıktı. Ama iyi sattı kitap...
Beni tanıyanlar benden hep politik ciddi bir şeyler bekliyorlar. Oysa hayatın kendisi zaten yeterince ciddi.
Aslında ciddi şeylerden sıkıldım, bir kaçış oluyor yazmak. Bu yüzden kitabı, "Hayatın kendisi ile pratiği, turnusol kağıdına benzer" diye yorumluyorum.
Hayat, hiçbir zaman kurguladığınız senaryo gibi geçmiyor.

CANLI YAYIN