HER ROLÜ OYNARIM KAPASİTEM VAR!

GİRİŞ TARİHİ:  09.05.2011, 13:49 GÜNCELLEME TARİHİ:  09 Mayıs 2011 Pazartesi, 13:50

Modellikten sonra oyunculukta da başarısını kanıtlayan Burak Hakkı "Her rolü oynayabilecek kapasiteye sahibim. İnişleri çıkışları olan, seyirciyi şaşırtan senaryolarla karşılaşmak istiyorum" dedi.

Modellikten sonra oyunculukta da başarısını kanıtlayan Burak Hakkı "Her rolü oynayabilecek kapasiteye sahibim. İnişleri çıkışları olan, seyirciyi şaşırtan senaryolarla karşılaşmak istiyorum" dedi.

Türkiye'nin en yakışıklı erkeklerinden Burak Hakkı; uzun süredir modelliğiyle değil, oyunculuk alanındaki yeteneğiyle adından söz ettiriyor. Şu sıralar atv'de yayınlanan 'Kızım Nerede?' dizisinde 'Komiser Kağan' karakterini canlandıran Burak Hakkı, Esguire dergisinden Elçin Kacar'a konuştu.

İYİ ÖĞRENCİYDİM

İstanbul Üniversitesi Ekonometri bölümünden mezunsunuz. Eğitimini aldığınız alanda kariyer yapsaydınız, nasıl bir hayatınız olurdu?

Bazen ben de düşünüyorum ama bu- na çok takıl- dığımı söyleyemem. Oyuncu olmasaydım da; yaptığım meslekte başarılı olurdum. Çünkü başarılı bir öğrenciydim, akademisyenlerle aram çok iyiydi. Hatta bazıları okul bittikten sonra çeşitli projelerde benim birlikte çalışmak istiyordu. Ancak ben, İsviçre'de yüksek lisans yapmaya karar verdim.

ESKİDEN ŞIMARIKTIM

Mütevazı, kendi halinde bir tavrınız var...

Geçmişte, biraz şımarık ve havalıydım; kimseye fazla yüz vermezdim. Ancak zamanla bunun, insanları benden uzaklaştırdığını anladım ve değişmeye karar verdim.

10 yıldır oyunculuk yapıyorsunuz. Kendinizi iyi bir oyuncu olarak görmeye başladınız mı? Görüyorum ve bu anlamda iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum. Bana sunulan her rolü oynayabilecek kapasiteye sahibim, İnişleri-çıkışları, aksiyonu olan, içinde entrika barındıran, seyirciyi şaşırtan senaryolarla karşılaşmak istiyorum. Ama günümüzde bu pek mümkün olmuyor.

Şeytani, kötü, 'Dexter' tarzında bir karakteri canlandırmak ister miydiniz?

Kaliteli ve iyi bir senaryo olduğu takdirde, böyle bir karakteri canlandırabilirim. Hep aynı rolleri oynamaktan sıkılıyorum.

Hangi projede yer alacağınıza; sezgilerinizle mi, yoksa mantığınızla mı karar veriyorsunuz?

Daha çok sezgilerimle karar veriyordum; ancak 'Kızım Nerede?' için daha farklı heyecanlarım da vardı. Çünkü sesli çekim sonrasında dublajımı kendim yapacaktım. Ancak yapımcımız dublajlı olmasına karar verdi.

Reddettiğiniz için pişman olduğun bir proje var mı?

Yok! Bazı senaryoları, iyi olmalarına rağmen, çok uzun soluklu oldukları için reddettim. Bir eşim ve bir oğlum var. Çok uzun projeler, onlarla daha az zaman geçirmeme neden oluyor.

BENİM HOLLYWOOD HAYALİM YOK!

Daha önceki dizileriniz gibi, 'Kızım Nerede?' de beğeniyle izleniyor. Bunun sırrı nedir, şans mı?

Hayır, şans olarak görmüyorum; çünkü oynayacağım projeler konusunda çok seçiciyim.

Modellik yaptığınız dönemlerde; bu meslek, altın çağını yaşıyordu. Şimdi ise ünlü erkek modellerle karşılaşamıyoruz. Neden?

Bizim zamanımızda; modeller, özel bir eğitime tabi tutulurdu. Ayrıca modellik yapmak isteyenlerin çoğu üniversite öğrencisiydi. O nedenle mesleğin kalitesi de yükselmişti. Ancak şimdilerde modellik; ünlü olmanın, reklamlarda ve dizilerde oynamanın yolu olarak görülüyor.

Neden Hollywood'da şansınızı denemiyorsunuz?

İyi bir yabancı film izlediğimde, o filmde oynayanları kıskanıyorum. Ama kendimi o dünyada hayal etmiyorum. Çünkü bende, hırs yok!

TEK EŞLİLİK BİRTERCİH MESELESİ

Çoğu kadın, size hayran. Ancak siz Sema Şimşek'le evlisiniz. Gözünüz başka kadınlara hiç kaymıyor mu?

Başkalarına bakmanın, tek eşli olup . olmamanın bir tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. Bu sorunun cevabı, nasıl bir hayat istediğinize bağlı olarak değişiyor. Birini seviyorsanız ve sonsuza kadar onunla olmak istiyorsanız, başkalarıyla ilgilenmezsiniz.

CANLI YAYIN