Yazıya dökmek istediğim bir dünyam var

GİRİŞ TARİHİ:  22.08.2011, 15:15 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Ağustos 2011 Pazartesi, 15:16

atv'de yayınlanan 'Seni Bana Yazmışlar' dizisinin 'Zeynep'i Yeliz Kuvancı "Yazıya dökmeyi planladığım bir dünyam var. Adamlar, kadınlar, evler, hisler, zamanlar taşıyan... O dünyadan birini oynamak isterim" diyor

Yeliz Kuvancı; şimdi de atv'de yayınlanan 'Seni Bana Yazmışlar' adlı dizideki neşeli ve komik 'Zeynep' karakteriyle ekrana geliyor. Genç oyuncu, yeni rolünü, hayatını, insan ilişkilerini ve gelecek planlarını Hafta Sonu dergisinden Yüksel Şengül'e anlattı.

Yeni karakteriniz 'Zeynep'i biraz anlatabilir misiniz?
'Zeynep', neşeli, akıllı, cin fikirli, komik, iyi kalpli, korkusuz bir kız. Bazen tam bir arıza, hatta hayata kolayca rest çekebilecek güçte bir tip. Hayatında en önemli insan, ablası. Anne-babasız büyümüş bir kız. Dolayısıyla ablaya karşı bazen adeta bir bebek gibi olabiliyor. Ona nazı geçiyor. Ve bir de 'Yalçın' var. 'Yalçın'a aşık ve terk ediliyor. Hikayemiz de bu noktada başlıyor.

Terk ediliş bir genç kız için ağır bir bunalım nedeni mi?
Terk etmek de, terk edilmek de travmatik bir durum yaratabilir tabii bir kadın veya erkek için. Ama neden ve ne koşullarda terk edildiğiniz ve kim tarafından terk edildiğiniz bunun şiddetini belirler.

HERKES ÇOK SAMİMİ
Gerçek hayatta böyle bir şey yaşadınız mı hiç?
Kendi hayatımda yaşadığım özel olayları herkese anlatmayı sevmem. Bunu yapanlar olabilir ama benim için mümkün değil.

Daha sonra 'Burcu'nun (Dilşad Çelebi) terk ettiği 'Mehmet'le (Ali İl) yollarınız kesişiyor ama mutlu olabiliyor musunuz?
Eminim mutlu olacak bir şeyler buluruz.

'Yalçın'la durumunuz ne olacak? İleride yollarınızın kesişme şansı var mı?
Bunu ben de merak ediyorum. Ancak bilirsiniz, senaristler bu tür sırları hep gizli tutarlar ya da kendileri bile bilmezler henüz.

Cemal Hünal'la kamera önündeki uyumunuz nasıl oldu?
Cemal'i çok sevdim. Özel ve çok iyi bir adam. Karşısındakini ve onun rolünü de önemseyen, paslaşan bir oyuncu. Kendine ve hayata olan ilgisi takdire değer. Bu setteki tüm oyuncular çok samimi ve değerli insanlar.

Hayranlarınızdan bazıları sizi 'Muhteşem Yüzyıl'da görmek istediklerini söylüyorlar. Siz de o dizide olmak ister miydiniz?
O hayranlara bayılıyorum. Çok cana yakın ve tatlılar. Bu dizide olmasaydım "Evet, neden olmasın" derdim. Başarılı bir iş çünkü.

KARANLIK ÜRKÜTÜR
Haremde olmak sizi ürkütür müydü?
Beni sadece yalnız ve karanlıktayken gelen sesler ürkütür.

Var mı idealinizde ya da yüreğinizde sakladığınız bir rol?
Yazıya dökmeyi planladığım bir dünyam var. Adamlar, kadınlar, evler, hisler, zamanlar taşıyan... O dünyadan birini oynamak isterim elbette. Onun dışında bir oyuncu için oynadığı her farklı rol, başka bir deneyim ve heyecandır. Oyuncu radikal uçlarda ve farklılıklarda karakterleri canlandırabiliyorsa da bu şanstır.

AŞK, BİR YANI YAZ BİR YANI AYAZ KILAR
Bir ara rol arkadaşınız Sercan Bodur ile beraber olduğunuz iddiaları ortaya atıldı ve siz çok rahatsız oldunuz...
Elbette rahatsız olurum. Yanında eğlendiğim ama kardeşim gibi gördüğüm birisiydi o. İnsanların seçtikleri meslek yüzünden gerçek hayatlarında bu kadar yerin dibine sokulmaları, yargılanmaları veya takip edilmeleri akıl almaz bir durum.

Sizi ekrandan izleyenler merak ediyorlar "Acaba sevgilisi var mı? Aşka bakış açısı nedir? Aşk acısı yaşamış mı?" diye...
Aşk, insanın bir yanını yaz, bir yanını ayaz kılar bence... Sevgiliymiş, acılarmış, ilişkilermiş. Bunları, her kim tanımadığı ve mesela otobüste henüz karşılaştığı birine rahatlıkla anlatabiliyorsa, ona sormak gerek. Çünkü ben bu gibi konuları sadece tanıyıp bildiklerimle paylaşmayı tercih ediyorum.

CANLI YAYIN