Bulmacayı sevenler 'Son'u zevkle izliyor

GİRİŞ TARİHİ:  13.02.2012, 09:17 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Şubat 2012 Pazartesi, 14:31

atv'nin sevilen dizisi 'Son'da rol alan Levent Can: 'Son' alıştığımız dizi mantığında ilerlemiyor. Her bölümde farklı ipuçları veriyoruz. İzleyicinin bu diziden keyif alması için bulmaca çözmeye meraklı olması lazım!

atv'nin sevilen dizisi 'Son'da rol alan Levent Can: 'Son' alıştığımız dizi mantığında ilerlemiyor. Her bölümde farklı ipuçları veriyoruz. İzleyicinin bu diziden keyif alması için bulmaca çözmeye meraklı olması lazım!
Ezel' dizisindeki 'Kaya' rolüyle adından bahsettiren Levent Can, şu sıralar 'Son'da; 'Doktor' lakaplı 'Cevdet Korukan' olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor. Can; oyunculuğun dışında jonglörlük, palyaçoluk, kukla oynatıcılığı ve illüzyonistlik de yapıyor.

'Ezel'den sonra yine ezber bozan bir dizide rol almak nasıl?
'Son'u, Türk dizi izleyicisinin alışık olduğu formatların çok dışına çıkmış bir iş olarak görüyorum. Bu proje bana 'Ezel'deki işim bittikten sonra geldi. Bir an evvel vakit geçse de başlasak diye bekliyordum açıkçası.
ALIŞILMIŞIN DIŞINDA
'Son'un izlemesi zor bir dizi olduğunu kabul ediyorsunuz, değil mi?
Evet. Alıştığımız dizi mantığında ilerlemiyor. Yalın, basit, düz anlatımı olan bir dizi değil. Bölümler ilerledikçe daha keyifli olacak. İzleyici diziyi sıkı takip etmeli ki, verilen işaretlerini bir yere oturtabilsin. O soru işaretlerinin cevapları ilerleyen bölümlerde bizim tarafımızdan verildiğinde; karşılaştırmasını yapıp "Ben de böyle düşünmüştüm" ya da "Ben bunu nasıl düşünemedim" dedirtecek bir hal alacak.

Bu anlamda, bulmaca çözmeyi sevmeyen seyirciler için risk öğesi barındırmıyor mu sizce?
Elbette barındırıyor ama bu riski almak istedik hepimiz. Bunun çok kolay anlaşılır dizi olmayacağını biliyorduk ve bunu bilerek başladık işe ama birilerinin de artık alışıldık, hep bilinen türde işler yapmaktan çıkıp, bu tarz radikal işler yapıp öncülük etmesi gerekiyordu.

'Son' oyunculuk kariyerinizde nasıl bir yere oturuyor? Yeni bir başlangıç mı sizin için?
Evet, Twitter'a da öyle yazmıştım. 'Son' benim çıta yükselttiğim bir iştir. Bir sonra yapacağım işte, hep bir öncekinin daha üstüne çıkmak isterim. Ezel'den sonra yapacağım iş o yüzden çok önemliydi. Çünkü 'Ezel' çıtası çok yüksek bir işti. 'Ne olacak, bundan sonra ne yapacağım?' diye bir korku vardı. 'Son' beni o korkudan kurtardı.

POLİTİKACI OLDUM
Kaos-Örümcek Ağı' filminde de rol aldınız. Orada nasıl bir rolde izleyeceğiz sizi?
Başbakan olacak kadar büyük hırsları olan bir politikacıyı canlandırdım. Film, 9 Mart'ta vizyona girecek.

BASMAKALIPLIK BENİ KORKUTUR
Palyaçoluk yaptığınızı biliyoruz. Bunun yanı sıra jonglörlük ve kukla oynatıcılığı ile de ilgilisiniz. Bunlara nasıl merak sardınız?
Sahne sanatlarına hep çok ilgi duydum. Sürekli yeni beceriler edinmek yeni bilgiler toplamak gibi bir huyum var. Basmakalıp olmaktan korkuyorum. Uzun süredir kukla, sirk, dans ve illüzyonu harmanladığım bir gösteri hazırlığı içindeyim. Bu arada Beyoğlu Off Pera'da perşembe günleri DJ'lik yapıyorum.

TV'DE VARSAN POPÜLERSİN!
Oyunculuk kariyerinizin 26'ncı yılındasınız. Ama 'Ezel'le tanınır oldunuz. Bu sizi hiç rahatsız etti mi?
Bu piyasaya yeni girmiş biri olsaydım, belki rahatsız olurdum. Ama şimdi umurumda değil. 20 sene önce 'Kim Bunlar' diye komedi programı yapıyordum. O zaman da popülerdim. O iş bittikten sonra o popülerliğin azaldığını gördüm ve anladım ki televizyona yaptığın iş yayında olduğu sürece popülersin. O yayından kalktığı zaman, başka bir iş geliyor ve o işin oyuncuları popüler oluyor.

NANKÖRLÜK YAPAMAM
Oyunculuk için nankör bir meslek diyebilir miyiz?
Ne yapacağına iyi karar vermeni gerektiren bir meslek. Eğer ne yapacağını bilmez bir haldeysen, o zaman mesleğe b.k atıp bu işin nankör olduğunu söyleyebilirsin. Ben; kendi açımdan yaptığım işler, geldiğim nokta itibariyle gayet memnunum.
CANLI YAYIN