Karşınızda 'Son'un yıldızları...

GİRİŞ TARİHİ:  20.02.2012, 09:59 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Şubat 2012 Pazartesi, 10:01

atv'nin iddialı dizisi 'Son'da rol alan Engin Altan Düzyatan, Nehir Erdoğan, Berrak Tüzünataç ve Yiğit Özşener; Marie Claire dergisi için objektif karşısına geçti.

atv'nin iddialı dizisi 'Son'da rol alan Engin Altan Düzyatan, Nehir Erdoğan, Berrak Tüzünataç ve Yiğit Özşener; Marie Claire dergisi için objektif karşısına geçti. Ünlü oyuncular, iç dünyalarını da okuyucular için gözler önüne sermekten çekinmedi

BERRAK TÜZÜNATAÇ

YÜKLERİMDEN ARINIYORUM
Oyunculuk için insanın müthiş bir empati yeteneği olması gerekiyor. Bir karakteri yargılarsanız, onu iyi oynayamazsınız. Böylece hiç kimseyi yargılamamayı öğreniyorsunuz. Oyunculuk bu yüzden beni daha iyi bir insan yapıyor.
Sabırsız bir insanım ve o yüzden de genelde hayat beni sabırla sınar.
Yalan söyleme fikri beni huzursuz ediyor. Çünkü o yalan, yük gibi insanın üstünde kalıyor. Yüklerden arınmaya çalıştığım dönemdeyim; yani yalan söylemek yerine konuyu değiştirirsem ne mutlu...

NEHİR ERDOĞAN
OYUNCU OLMAK BENİ İYİLEŞTİRİYOR
Oyunculuk beni iyileştiriyor. Orada, burada kibrimle akıl sergileyeceğime veya duygularımla sömüreceğime, ki insanız ve zaaflıyız ve zaaflar kaçabiliyor; başka karakterler üzerinden rahatça zaaf göstermeme sebeptir oyunculuk benim için. İyileştirir, dengeler. İçten bir oyunculuğun, bir kilo terapi kadar yararlı olduğuna rastlanabilir.
Hayata karşı vazgeçilmezlerim deniz ve iyottur. Kötü niyete de tahammülüm yoktur.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN
ASLINDA BENİM İŞİM YAŞAMAK!
Oyunculuk öyle bir meslek ki, ayırmanız mümkün değil hayattan... Benim işim gözlem yapmak ve insanlarla konuşmak; yani yaşamak! Farklı şeyler yaşayabileyim ki, onunla ilgili bir rol geldiğinde rahat rahat oynayabileyim.
'Makinist' filminde Christian Bale o kadar çok kilo verdi ki; doktorlar, "Karaciğerlerin için çok zararlı bir şey yapıyorsun" dediler ama kilo vermeye devam etti. Ben de böyle bir uyarıyı ciddiye almazdım büyük ihtimalle.

YİĞİT ÖZŞENER
BENCE GERÇEK ÇOK GÖRECELİ
Eleştiri; eleştiriyi yapan insanın niyetiyle alakalı. Kötü niyetli olduğunu hissedersem, dinlemiyorum bile. Çünkü bazı insanlar, senin canını acıtmak için eleştiriyorlar. Zaten kendisini çok acımasız eleştirebilen biriyim. Bana en büyük acımasızlığı yapan başkaları değil, kendimim.
Bazen çok sabırsız davranabiliyorum. Yerinde duramayan hallerim var. Sabırsızlığım yüzünden farklı algılanabiliyorum; ukalalık yapabiliyor ya da kalp kırabiliyorum.
Hayattan aldığım en büyük ders; gerçeğin göreceli olduğu... Bu biraz meslekle de alakalı olabilir. Gerçek; bizim yaptığımız işte çok göreceli bir şey. Biz, bizim dışımızdakilerin algılarına hitap ediyoruz ve onların algılarıyla oynuyoruz, çünkü işin kendisi böyle gerçekten.
Bence her rol cesaret ister, çünkü her rol kısmen biraz çıplaklık, biraz insanın soyunmasını gerektiriyor.

SADECE 25 BÖLÜM EKRANDALAR
atv'de yayınlanan 'Son' dizisi sadece 25 bölümden oluşuyor. Sondan başa doğru sayım yapan dizi; birbirinin içine geçen hikayeleri, sürprizli senaryosuyla seyircinin ilgisini çekmeyi başardı.
CANLI YAYIN