Uçurum dizisi gerçek oldu!

GİRİŞ TARİHİ:  16.04.2012, 10:32 GÜNCELLEME TARİHİ:  16 Nisan 2012 Pazartesi, 10:36

Polis fuhuş çetesi kurbanlarını atv'nin Uçurum dizisini izlettirerek ifadeye ikna etti. Çetenin kadınları şantajla çalıştırıp işkence ettiği ortaya çıktı...

Uçurum dizisi gerçek oldu!
Kocaeli polisi, fuhuş çetesi kurbanlarını atv'nin Uçurum dizisini izlettirerek ifadeye ikna etti. Çetenin kadınları şantajla çalıştırıp işkence ettiği ortaya çıktı...
Kocaeli'nde polisin 6 aylık takibi sonunda yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorlayan bir çete çökertildi. Polis, gözaltına alınan ancak ifade vermeye çekinen kadınları, atv'de yayımlanan ve yabancı uyruklu kadınların fuhuş batağına itilmesini anlatan Uçurum dizisini izlettirerek konuşmaya ikna etti. Operasyonda çete üyesi olduğu iddia edilen 19 kişi ile fuhuş yapmaya zorladıkları 24 kadın gözaltına alındı.

SAÇ MAŞASIYLA İŞKENCE...
Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Ekipleri, 6 ay önce fuhuş çetesine yönelik takip başlattı. Geçtiğimiz ay bir masaj salonuna düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 4 kadın gözaltına aldı. Ancak kadınlar konuşmayı reddetti. Bunun üzerine polis ilginç bir yola başvurdu. Kadınlara, atv'nin yabancı uyruklu kadınların fuhuş batağına itilmesini anlatan Uçurum adlı dizisinden bazı bölümler izlettirildi. Diziden etkilenen ve gözyaşlarına boğulan kadınlar, başlarından geçenleri bir bir polise anlattı. Mağdur kadınların büyük çoğunluğunun evli olduğu, kazandıkları paraları da ülkelerindeki ailelerine yolladıkları öğrenildi. Evli ve biri özürlü 3 çocuk annesi olduğu öğrenilen B.K. ile yine evli ve çocukları olduğu öğrenilen 3 yabancı uyruklu kadın, eşleri işsiz olduğu için Türkiye'ye çalışmaya geldiklerini, daha sonra fuhuş batağına sürüklendiklerini aktardı. Kadınlar başta eve para gönderebildiklerini ancak sonrasında para alamadıklarını, çalışmayınca da işkence gördüklerini öne sürdü. Polis, yabancı uyruklu kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonu derinleştirdi. İzmit'te oteli bulunan Osman H.'nin (42) çetenin liderliğini yaptığı, kendisine ait otel, masaj salonu ve evlerde fuhuş yaptırdığı belirlendi. Çete üyelerinin genellikle maddi durumu kötü olan kadınları otel veya masaj salonunda işe aldıkları, bir süre sonra "Sen masaj salonunda ve otelde çalışıyorsun. Ailene fuhuş yaptığını söyleriz" diyerek tehditlerde bulunup zorla fuhuş yaptırdığı, ayrılmak isteyen ya da çalışmayı reddeden kadınları da dövdüğü, üzerlerinde sigara söndürüp, saç maşası ile kollarını yaktığı öğrenildi.

19 ADRESE BASKIN YAPILDI
Polis kısa süre önce, Kocaeli'nin Körfez, Derince ve Gölcük ilçeleri ile Bursa'da 19 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çete üyesi olduğu iddia edilen 19 kişi ile fuhuş yapmaya zorladıkları 24 kadın gözaltına alındı. Ayrıca 1 ruhsatsız tabanca, 191 mermi, müşteri isimlerinin yazılı olduğu ajanda ile hangi hayat kadınından ne kadar para kazanıldığını gösteren bir başka ajanda ele geçirildi. 24 kadından 20'sinin şikâyetçi olduğu öğrenildi. Çete üyelerinin kadınları 300 ile bin lira arasında değişen ücret karşılığında pazarladığı belirtildi. 6 kişi polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken, çete lideri Osman H. ile 2 kadının da aralarında bulunduğu 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Abbas Çakar, Sabah Yaşam, 15.04.2012

CANLI YAYIN