Şirin, Altın Koza'nın yıldızı!

GİRİŞ TARİHİ:  24.09.2012, 12:26 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Eylül 2012 Perşembe, 10:45

Hayat Devam Ediyor'un Şirin'i Neslihan Atagül, Altın Koza'da ikinci kez Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Sabah'tan Olkan Özyurt, Atagül'le konuştu...

Hayat Devam Ediyor'un Şirin'i Neslihan Atagül, Altın Koza'da ikinci kez Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Sabah'tan Olkan Özyurt, Atagül'le konuştu...

HEDEFİM ADAMAKILLI OYUNCU OLMAK!


Altın Koza'nın favorilerinden, bu hafta vizyona giren Araf, bizi bir yıldız adayıyla tanıştırdı. atv'deki Hayat Devam Ediyor dizisinde de rol alan 20 yaşındaki oyuncu Neslihan Atagül'ü takdimimizdir...

Kürtaj tartışmalarının gündemi meşgul ettiği günleri hatırlayın; çoğu kez erkekler konuşuyordu. Nedendir bilinmez, kimse kadınlara söz vermiyordu. Daha bu tartışmalar başlamadan çekilen Yeşim Ustaoğlu'nun Araf'ı ise, o dönemde konuşan erkeklere sözlerini geri aldırabilir. Çünkü, istenmeyen bir hamileliğin etrafında yaşanan trajediyi anlatması, kadının yaşadığı sancılı süreci hissettirmesi bakımından önemli bir yapım. Ama film sadece bu konuyla ilgilenmiyor, gerçekçi bir Türkiye kesiti sunuyor bize. Önce Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan, hafta içi de 19. Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye'de ilk defa görücüye çıkan film, dün vizyona girdi. Ustaoğlu, Karabük'te, şehirlerarası dinlenme tesislerinde çalışan insanların yaşadığı çıkışsızlığı bir aşk öyküsü ekseninde ele alırken; televizyona bağlanmış umutları, genç kızların yaşadığı istem dışı hamilelikleri, kadının çaresizliğini başarılı bir şekilde işliyor. Altın Koza'nın favorilerinden kabul edilen Araf'ın, bu akşam a Haber'den canlı yayınlanacak ödül töreninde nasıl performans sergileyeceğine jüri karar verecek. Ama filmi izleyenlerin büyük kısmı, başroldeki Neslihan Atagül'ü merak ediyor. atv'de yayınlanan Hayat Devam Ediyor dizisinde rol alan Atagül, ilgililerinin tanıdığı bir oyuncu aslında. Ama Araf'la birlikte yıldızının iyice parlayacağı da kesin. Biz de hem Atagül'le hem de yönetmen Ustaoğlu ile konuştuk.

- Ustaoğlu ile yollarınız nasıl kesişti?
- Beni aradılar, Araf'tan bahsedip 'Yeşim Ustaoğlu seninle görüşmek istiyor,' dediler. Zaten Yeşim Abla, çalışmak istediğim yönetmenlerden biriydi. Pandora'nın Kutusu, Bulutları Beklerken ve Güneşe Yolculuk filmlerini izlemiştim. Çok sevindim çağırdığında. Senaryoyu hemen birkaç kez okudum.
- Karabük'te yaşayan ve oradan gidip, başka bir yerde hayatını kurmak isteyen Zehra'yı canlandırıyorsunuz. Zehra gibi kızlara aşinalığınız var mıydı?
- Küçüklüğümden beri sürekli gözlem yaparım. Çok göz önünde olmayan insanlar vardır hani, dikkatle bakarım onlara. Mesela otobüs yolculuklarında, o mola yerlerinde çalışan insanlar... Ne yaparlar, nerede yaşarlar, nasıl hayatları vardır? Bunları merak eder ve üzerine düşünürdüm. Bu yüzden Zehra gibi insanların hayatlarına aşinayım.
- Ne kattı size Ustaoğlu ile çalışmak?
- Adamakıllı bir oyuncu olmak istiyorum. Bütün çabam bu. Bunun için Yeşim Ustaoğlu'nun seti çok önemliydi benim için. Verimli ve öğretici oldu.
- Hayat Devam Ediyor'da Şirin, Araf'ta Zehra. Sizce ortak noktaları var mı?
- Ortak noktaları, gitmek istemeleri. Hayatlardan memnun değiller. Zehra o çalıştığı dinlenme tesisinde bir gelecek göremiyor kendine. Şirin de öyle, yaşadığı hayat onu tatmin etmiyor.
- Sizde de gitme isteği var mı?
- Zehra ve Şirin gibi değil. Bazen çok kalabalık geliyor İstanbul bana. O zamanlar, nefes almak adına bir yerlere kısa süreli seyahatlere çıkmak istiyorum.

MİSKET BORCUNDAN EVDEN ÇIKAMADIM
- Tiyatro okumaya başlamadan önce, edebiyat okumayı düşünmüşünüz. Kimleri okursunuz?
- Bukowski ve Kafka favori yazarlarımdır. Oruç Aruoba'yı okurum. Ayrıca tiyatro oyunu kitaplarını okuyorum.
- Sinemada hangi yönetmenleri takip edersiniz?
- Zeki Demirkubuz, Ümit Ünal, Tim Burton, Luis Bunuel'in filmlerini seviyorum. Bunuel favori yönetmenlerimden biridir. Filmlerini alıp, üç-beş aya yayarak izledim.
- Uçarı bir insan değilsiniz galiba. Zaten bir söyleşinizde 'Çabuk olgunlaştım,' demişsiniz.
- Hem okuyup hem de sürekli çalışınca, hayatla erken yaşta tanışıyorsunuz.
- Erken yaşta çalışmaktan dolayı çocukluğunuzu yaşayamadığınız duygusu oluştu mu sizde?
- Normal nedir bilmiyorum. Ama ben de çocukluğumda seksek de oynadım, misket de. Hatta misket borcumdan evden çıkamadığımı bile hatırlıyorum. Site çocuğu olmadım. Okmeydanı'nda mahallede büyüdüm. Yani öyle çocukluğumu yaşayamadım duygusu hissetmiyorum.
- Araf, Altın Koza'nın güçlü adaylarından. Ödül alabilirsiniz. Neler hissediyorsunuz?
- Büyük bir heyecan yaşıyorum.
CANLI YAYIN