Derya Şensoy, ilk kez ekranlara çıkacak

GİRİŞ TARİHİ:  14.06.2013, 13:46 GÜNCELLEME TARİHİ:  14 Haziran 2013 Cuma, 13:56

Ferhan Şensoy ve Derya Baykal’ın kızları Derya Şensoy, yakında atv’de izleyici ile buluşacak olan ‘Doksanlar’ dizisiyle ilk kez ekrana çıkacak. Darıca’daki dizi setinde ziyaret ettiğimiz Derya Şensoy, yeni projesini ve oyunculuğa dair hedeflerini anlattı

Türkiye'nin çok sevdiği, tiyatro sahnesinin duayen isimlerinden Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın kızı Derya Şensoy...Çocukken tanıştığı tiyatro sahnesine adım atmak için ince eleyip sık dokuyan, oyunculuğun içinde yıllardır olmasına rağmen rotasını tasarımcılığa çeviren genç bir kız... New York'ta tasarımcılık üzerine eğitimini tamamladıktan sonra yurda dönen ve tasarladığı takılarla adından başarıyla söz ettiren Derya Şensoy, simdi asıl içinde büyüdüğü dünyaya, oyunculuğa adımını atıyor. MinT Prodüksiyon'un atv ekranları için hazırladığı, haziran ayı sonunda izleyici ile buluşacak olan 'Doksanlar' dizisiyle ilk ekran tecrübesini yasamaya hazırlanan Şensoy ile dizinin Darıca'daki setinde bir araya geldik. Dizi kostümlerini giyerek bizi zamanda yolculuğa çıkartan Derya Şensoy ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik...

TRT ekranlarında yayınlanan 'Seksenler' dizisini bu diziye dahil olmadan önce takip ediyor muydunuz?
Evet, 'Seksenler'i de severek izliyordum zaten. Dolayısıyla da 'Doksanlar' projesi beni çok heyecanlandırdı.

'Doksanlar' dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz? Dizide oynamayı kabul etmenizin sebepleri neler?
Bildiğim kadarıyla bu ilk ekran tecrübeniz olacak... Evet, bu ilk televizyon tecrübem olacak. Birol Güven ile ilk kez dizi ile ilgili şubat ayında görüştük. Hatta ablam Ferhan ile beraber gittik görüşmeye. Uzun görümseler sonucunda Ferhan'la aynı projede olmamızın bizim kariyerimiz için doğru olmayacağına karar verdik. MinT ekibi de bunu anlayışla karşıladı. Kabul etmemin sebeplerine gelince; öncelikle oyunculuk konusundan bahsetmek istiyorum. Simdi beni gören herkes şaşkınlıkla soruyor "Oyunculuk nereden çıktı Derya?" diye.

Onu cevaplayarak başlamak en doğrusu olacak galiba. Açıkçası bir yerden çıkmadı, hep vardı. Ben bankacı bir babayla avukat bir annenin çocuğu değilim ki. Ben bunun içine doğdum, tiyatroda büyüdüm. Herkes evcilik oynarken Ferhan ve ben kuliste oyuncuları izler, taklitlerini yapmaya çalışır hatta zaman zaman sahnede oynanan oyunu ezberler kuliste aramızda oynardık. Ses Tiyatrosu çok büyüleyici bir ortam, orada büyüyüp de oyunculuk düşünmemek söz konusu değil. Fakat isin bir de su tarafı var: ne kadar çok bilirseniz isi, o kadar ciddiye alıyor ve o kadar korkup kaçıyorsunuz bundan. Bizimkisi de öyle oldu, kaçtık biraz ama çok uzağına düşmedik yine de.

Ablam sinema-televizyon okudu ben sanat okuluna gittim; tasarım okudum resim çiziyorum. Ferhan o cesareti gösterdi bu sene babamla ikinci kez sahneye çıktı, yeni oyunda oynuyor, ben de dekor ve giysi tasarımı yaparak bir yerinden bulaştım yine tiyatroya. İste tam o sıralarda gelişti bu proje. Doğru insanlar ve doğru proje olunca da neden olmasın diye düşündüm. Şu an denemezsem bir daha ne zaman deneyeceğim, üstelik bir daha gelebilecek herhangi bir projenin beni heyecanlandırıp heyecanlandırmayacağını da bilemiyorum ki. Bu proje için çok heyecanlandım, MinT ailesi çok sıcak ve çok içten. Bu da benim için önemli bir kriterdi. Ben huzursuz ve gergin ortamlarda mutsuz oluyorum. Bazısının umurunda olmaz, işini yapar evine döner, gerginlikten etkilenmez. Ben öyle değilim, işi sevmem lazım, çalıştığım insanları sevmem lazım. O yüzden doğru proje ve doğru insanlarla olduğumu düşünüyorum. Çok güzel insanlar ve ustalarla çalışacağım.

Sevgili Arif Erkin, Gamze Gözalan. Renan Bilek, Açelya Akkoyun, Esra Dermancıoğlu bu isimlerden birkaçı... Bu da beni çok rahatlatıyor. Dizinin çok genç ve dinamik ile yoğun bir çalışmadayım. En büyük desteği ondan alıyorum. bir oyuncu kadrosu var, bu enerji de bana iyi geliyor. Son iki aydır da (oyuncu koçu) sevgili Bahar Kerimoğlu ile yoğun bir çalışmadayım. En büyük desteği ondan alıyorum.

Dizideki rolünüzden ve canlandıracağınız karakterden bahsedebilir misiniz?
Sürprizi çok bozmadan biraz bahsetmem gerekirse, nişanlanmak üzere olan bir kızı canlandırıyorum. Nişanlılık dönemi öncesinin getirdiği haklı bir gerginlik var üstünde. Bu zaman zaman agresif ve itici de gözükse de aslında haklı olduğuna inandığı şeyleri savunmaya çalışıyor.

Haberin devamı için: www.samdan.com.tr

Doksanlar fragmanı için tıklayın !

CANLI YAYIN