Doksanlar 26 Haziran Çarşamba başlıyor!

GİRİŞ TARİHİ:  19.06.2013, 10:41 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Haziran 2013 Çarşamba, 10:44

“Sokakta oynayan son çocukların dizisi” Doksanlar; Türkiye’nin 1990’lı yıllarını, sıradan bir mahalle ve o mahallede yaşayan sıradan insanlar üzerinden anlatan bir televizyon dizisi.

1990'lar ilk özel televizyonların yayına başladığı, her yerde özel radyoların dinlendiği, neredeyse her mahallede pop yıldızı olmak isteyen gençlerin bulunduğu, cep telefonuyla, bilgisayarla tanıştığımız yıllardı.
Doksanlar; moda, giyim - kuşam, müzik vs. neredeyse bütün sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın büyük bir dönüşüm yaşadığı dönemi iki aile ve onların çocukları üzerinden anlatacak.
Hikaye, 1990 yılının yaz aylarında başlar. İşini bilmeyen memur Bekir ve müteahhit Nuri Tuncay kardeşler, babalarına ait bir arsa yüzünden bir kaç yıl önce birbirlerine küsmüşlerdir. İki ailenin reisleri ve eşleri bu küslükten dolayı birbirleriyle konuşmamaktadırlar. Bekir'in liseye giden Özlem ve ilkokul öğrencisi Zeynep, Nuri'nin ise biri nişanlanmak üzere olan Mustafa, lise öğrencisi Emre ve ilkokula giden Gökhan adında üç oğlu vardır.

İmkansız aşklar, ilk gençlik heyecanları, üniversite hayalleri, yırtma mücadeleleri, gelin kaynana çatışmaları, aileler, çocuklar...

CANLI YAYIN