'Dertlerimden dönem dizisiyle uzaklaşıyorum'

GİRİŞ TARİHİ:  18.04.2014, 09:10

'Yasak' dizisinin üç başrol oyuncusu; Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk rollerini anlattı. Deniz Çakır, "Dönem işi beni kendi dertlerimden uzaklaştırıyor. Bu, çok büyük bir lüks oluyor" diyor.

FİKRET KUŞKAN
'Nazım aşkı için her şeyi yapar'

'Yasak' dizisinde rol alma sebebiniz neydi?
Alt metinleri doğru hazırlanmış senaryo, önceden de çalıştığım bir yapım şirketi ve daha önce deneyimlemediğim bir karakter; 'Nazım'...

Dizideki karakteriniz için aşk ne anlama geliyor?
'Nazım' için eşini kaybettikten sonra aşkın tanımı iki çocuğu olmuş. Kendisini, onları en doğru şekilde yetiştirmeye adamış. Bir yandan işinin yükümlülükleri, diğer yandan ise çocuklarına eksiklik yaşatmama duygusu onu uzun yıllar yalnızlığa mahkum etmiş. Ama 'Calibe'yle birlikte aşkı tadıyor. Aşkı için göze alamayacağı şey yok.

DENİZ ÇAKIR
'Calibe'nin feministliği ve fütursuzluğu beni etkiledi'

'Yasak'ta rol alma süreciniz nasıl gelişti?
Öncelikle senaryodan çok etkilendim ve bu işin içinde olmak istedim. Senaristlerle karşılıklı paslaşmamız da güzeldi. Bir şey kafama takıldığında hemen cevap verdiler. Bu bir oyuncu için büyük bir lüks. Yapım şirketi de önemli bir faktör... Çünkü günümüzde bir projeye sahip çıkılması ve şirketin inandırıcılığı çok önemli. Bizler duygusal insanlar olduğumuz için, olaya kalben de yaklaşıyoruz. Güzel bir şeyler yapalım, kafamızı yastığa koyduğumuzda rahat edelim istiyoruz.

Daha önce de dönem dizisinde yer almıştınız. Dönem dizilerine alıştınız mı?
Evet, bu benim ilk dönem dizisi projem değil. Hatta daha önce yer aldığım dizi de kronolojik olarak 'Yasak'ta işlenen döneme denk geldiği için aslında büyük bir avantaj.

Dönem projesinde yer almak nasıl bir duygu?
Farklı kostümler giyip aksesuvarlar takmak çok eğlenceli. Dönem işi, beni kendi dertlerimden uzaklaştırıyor. İşimle uğraşırken dertlerden uzak kalmak çok büyük bir lüks ve konfor oluyor.

'Yasak' neden izlenmeli? İzleyici 'Yasak'ta ne bulacak?
Bu soruyu kendi karakterim açsından yanıtlayabilirim. En azından ben, 'Neden bu işin içindeyim?' onu anlatabilirim. 'Calibe', o dönem için feminist ve fütursuz bir kadın. İzleyici, 'Calibe'nin hikayesini görmek için sabredecek. Diziyi, herkes farklı bir şey için izlemeli bence.

BURAK YAMANTÜRK
'Nejat' hayata karşı temkinli biri

Rolünüzü anlatabilir misiniz?
'Nejat', orta halli memur bir ailenin iyi yetiştirilmiş bir çocuğu. Savaş sırasında annesi ve babası, o dönemin yaygın hastalığı tifo salgınına yakalanıyor ve doktorların geç kalmasından dolayı 'Nejat' çok küçük yaştayken ailesi ölüyor. Bunun üzerine 'Nejat' doktor olmaya karar veriyor. Travmatik bir çocukluk geçirdiği için hayata karşı oldukça temkinli.

'Nejat' için aşk ne anlama geliyor, onun hayatında aşkın yeri ne?
'Nejat', sevdiği kadınla ömrünün sonuna kadar mutlu olmanın yanı sıra ona daha iyi bir hayat sunabilmek için elinden geleni yapmaya çabalıyor. Doktorluk eğitimini tamamlamak için Fransa'ya gitmesinin sebebi de bu. Ve tek istediği; Fransa'dan döner dönmez 'Calibe' ile evlenmek. Ama döndüğünde aslında hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görüyor ve bütün hikaye de bu noktada başlıyor. 'Calibe'nin hayalleri ve tercihleri ile aşkı arasında kalıyor.
CANLI YAYIN