Çocukluğumda en büyük hayalim başbakan olmaktı

GİRİŞ TARİHİ:  14.06.2014, 13:30

'Karadayı' dizisinin 'Savcı Adnan'ı Kerem Fırtına: Çocukluğumda en büyük hayalim başbakan olmaktı. Politik bir ailede büyüdüm; siyasete olan ilgimi de hiçbir zaman kaybetmedim

ATV'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Karadayı'da oynayan Kerem Fırtına, canlandırdığı 'Savcı Adnan' karakteriyle dikkat çekiyor. Daha önce 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde rol alan Fırtına, 'Savcı Turgut'un ölümünden sonra 'Karadayı' kadrosuna katılmıştı. Kerem Fırtına; diziyi ve canlandırdığı 'Savcı Adnan' karakterini anlattı...

Başarısı garantilenmiş bir işe girmek oyuncuyu rahatlatıyor mu?
Rahatlatmaz mı! İki sezondur devam eden başarılı bir projede yer almak benim için çok keyifli. Bir oyuncu olarak öncelikle işin devam edip etmeyeceği stresini taşımıyorum. Dizide kalış sürenizi rolünüzün derinliği ve gösterdiğiniz performans belirliyor. Böyle olunca da başka şeyleri kafaya takmıyorsunuz.

REJİ EKİBİNİ TANIMAM ŞANSTI

Ekibe sonradan dahil olmanın dezavantajı ya da avantajları oldu mu?
Ekibe sonradan girmenin bir avantajı yok. Herhangi bir işte ekibe sonradan katılmak ne demekse, diziler için de öyle. Benim şansım, reji ekibini daha önce tanımamdı. Bu konuda bana çok yardımcı oldular. Oyuncuların da çoğu arkadaşım; onlar sayesinde fazla sıkıntı yaşamadım.

'Karadayı'yı takip ediyor muydunuz? Bu işin içinde olacağınızı tahmin etmiş miydiniz?
Çok fazla televizyon izleyemiyorum ama 'Karadayı' denk geldiğimde beğenerek takip ettiğim bir diziydi. Diziye dahil olmak da güzel bir sürpriz oldu.

'Adnan' sert görünümlü ve fazla konuşkan bir karakter değil. Bu nedenle bir gizemi de var, değil mi?
Gizemi varsa ne güzel; böyle de kalsın. İlerleyen bölümlerde bakalım neler olacak.

'Adnan', 'Savcı Turgut' kadar kötü olacak mı?
Ben de bu sorunun cevabını merakla bekliyorum; izleyip göreceğiz.

'Adnan'; 'Mahir' ile 'Feride' arasındaki dengeleri değiştiriyor mu?
Ne şekilde olur bilmiyorum ama 'Mehmet Saim'in emirlerini yerine getirdiği için doğal olarak onların ilişkisini etkiler.

Lise yıllarında oyunculuğa merak sarmışsınız ancak üniversitede kamu yönetimi okumuşsunuz...
Tiyatro yapmaya ortaokulda başladım. Semtimizde amatör bir tiyatro topluluğu vardı. Sonra lise tiyatrosunda da oynadım. Ancak çocukluğumda en büyük hayalim başbakan olmaktı. Politik bir ailede büyüdüm; siyasete olan ilgimi hiçbir zaman kaybetmedim. Sanatla profesyonel olarak ilgilenmeyi hiç düşünmemiştim; siyasal bilgiler fakültesinde okumak istedim. Fakülte döneminde tiyatro yapmaya devam ettim. Profesyonel olarak oyunculuğu o dönemde düşündüm ve Şahika Tekand'ın stüdyosunda eğitim aldım.

MADDİ VE MANEVİ ÇOK ŞEY KAZANDIM

Okuduğunuz branşla ilgili çalıştınız mı hiç?
Profesyonel bir çalışma yapmadım. Ancak hayatımın merkezinde olan konulardan biri sinema ise, diğeri de siyasettir. O yüzden aldığım eğitim, meslek olarak yapmasam da, benim hayatımda işlevselliğini kaybetmedi.

'Kurtlar Vadisi' gibi bir projeyle oyunculuğa başladığınız için kendinizi şanslı görüyor musunuz?
'Kurtlar Vadisi' benim ilk işimdi; çok popüler oldu. Bu konuda kendimi çok şanslı görüyorum. Ayrıca sayesinde maddi ve manevi birçok şey kazandım. Altı senede çok kıymetli insanlar tanıdım.

YENİ SİNEMACILAR'LA BİRLİKTE SENARYO YAZIYORUM
Oyunculuk dışında senaryo yazıyorsunuz, değil mi?
Yeni Sinemacılar'la birlikteyim. Önder Çakar'la bir film yazdık; hâlâ çalışmaya devam ediyoruz. Benim açımdan çok büyük bir çalışma oldu. Usta dediğim bir senaristle beraber yazıyoruz; okul gibi. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. O aileyle olmayı seviyorum. Onun dışında Ahmet Ümit'in 'Bab-ı Esrar' adlı romanını senaryoya uyarladım.

Aynı zamanda cast direktörü olarak da çalışıyormuşsunuz. Bu işe nasıl başladınız?
Pana Film kurulduğunda geçici olarak yaptığım bir işti. Öyle bir kariyer planım yoktu. Dizide oynarken sistemlerini kurana kadar casting işine baktım. Sonra da müsaade istedim; hem diziden, hem cast işinden.
CANLI YAYIN