Yönetmeni Serkan Birinci, Kaçak’ı anlattı...

GİRİŞ TARİHİ:  28.10.2014, 10:13

Aksiyon sahneleriyle adından söz ettiren KAÇAK dizisinin çekimlerini yönetmeni Serkan Birinci anlattı…

Soluk kesen aksiyon sahneleri ve hiç düşmeyen temposuyla izleyicinin heyecanla takip ettiği bir dizi olan Kaçak'ın çekimlerinde neler yaşanıyor? Dizinin yönetmeni Serkan Birinci, Kaçak'ı anlattı.

Kaçak'ın zorlu sahneleri nasıl çekiliyor?
Kaçak'ın sahnelerinde bekleme süreleri normal bir diziye göre çok fazla. Mesela bir patlama sahnesinin uzun bir hazırlık süreci var. Bizde saç-makyaj bekleme durumu yok, sahnelerin hazırlanmalarını bekliyoruz. Hayati tehlikesi olan sahneler olduğundan, tüm emniyet tedbirlerinin alınmasını bekliyoruz. Büyük patlama sahnelerinin telafisi yok, bir kerede çekmek zorundayız.
Dövüş ve kavga sahneleri çok zorluyor. İnandırıcı olması için çaba gösteriyoruz.

Zorlu ve tehlikeli sahnelerde hep dublör mü kullanılıyor?
Ben çok evhamlı bir adamım. İnsanları tehlikeye, oyuncuları ya da ekibimi tehlikeye atacak hiçbir şeye girmem, kaçınırım. Hiçbir şekilde riske girmem.
Oyuncularımızın tecrübelerinden dolayı çoğunlukla dublör kullanmadan kendilerinin halledebileceği durumlar oluyor elbette. Dövüş ve kavga sahnelerinde genelde dublör kullanmıyoruz. Ama tehlikeli sahnelerde dublör kullanıyoruz.

Aksiyon sahnelerinde oyuncuya büyük iş düşüyor değil mi?
Aksiyon bilen, dövüş bilen, onun tekniğini bilen bir oyuncuyla çalışmak çok büyük avantaj ve kolaylık. Burada da öyle yetişmiş olan oyuncular olduğu için o konuda şanslıyız.
CANLI YAYIN