Rolüm yüzünden bana sinir olanlar var

GİRİŞ TARİHİ:  13.02.2015, 10:53 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Şubat 2015 Cuma, 15:46

'Kara Ekmek' adlı dizide üvey anne 'Pervin'i canlandıran Gülçin Santırcıoğlu: 'Pervin'e çok kızgın olanlar var. Doğal olarak bana da sinir oluyorlar. Hem sanal âlemde, hem de sokakta 'Hiç sana yakışıyor mu, kaynanana o kadar kötü davranma' gibi yorumlar alıyorum

ATV ekranlarında yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinin üvey annesi 'Pervin'e, Gülçin Santırcıoğlu hayat veriyor. Santırcıoğlu, daha önce canlandırdığı karakterlerin aksine ilk kez kötü bir rol ile izleyici karşısına çıkıyor. Santırcıoğlu ile diziyi ve rolünü konuştuk.

'Kara Ekmek'te 35 yaşında kötü bir üvey anneyi canlandırıyorsunuz. 'Pervin'de sizi etkileyen ne oldu?
'Pervin', bugüne kadar canlandırdığım karakterlerden oldukça farklı. Geçmişe dönüp bakarsak; zaman içinde benimle ilgili izleyicide bir 'iyi kadın' algısı oluştu. Oysa bu rolde ilk kez kötü kadın olarak izleyicinin karşısına çıkıyorum. Sanırım senaryoda beni en çok etkileyen nokta bu oldu. Hem takipçilerimi şaşırtmak, hem de kendimi farklı bir rolle sınamak istedim.

İYİ ŞEYLER DUYUYORUM
'Pervin'in yaptıkları size 'Bu kadar da olmaz' dedirtiyor mu?
İlk bakışta kötü kalpli bir üvey anne portresi var karşımızda ancak detaylara indiğimizde, 'Pervin'i bu duruma iten nedenleri de görmeye başlıyoruz. Sürekli ikilemler arasında bir kadın var. Kötülük; üstüne giydirilmiş yakışıksız bir elbise ya da kendini ifade etmek, 'Ben de varım' demek için kullandığı bir araç. Zaman ilerledikçe sanırım kötülüğüne değil de şanssızlığına daha çok kızacağız. Sevip aynı zamanda nefret edeceğimiz bir karakter. İnsana üzüntü veren bir karakter ama ataerkil sistemin yarattığı tanıdık hikayelerden birisi. Korumamız, şans vermemiz gereken ama tersini yaşayan kadınlardan.

Sizce 'Pervin' para için her şeyi yapar mı?
'Pervin' mahalledeki herkes gibi bir çıkış arıyor ve bir çıkış bulacağı konusunda umudunu kocası gibi kesmemiş. 'Pervin'in tutkuları var ama sınırları da olan bir kadın. Yaşadığı ortam, bu sınırlar ile tutkuları arsındaki çizgiyi silikleştiriyor maalesef.

Son bölümde çalıştığı evin sahibiyle birlikteyken 'Asiye'ye yakalandı. Bu başına iş açacak mı?
Bunu zaman içinde göreceğiz... Biraz ortalığı karıştırmayı seven ve kavgadan korkmayan bir kadın 'Pervin'. Ee doğal olarak gürültünün ortasında buluyor hep kendini.

Canlandırdığınız karakterle ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Genelde oyunumla ilgili etrafımdan güzel şeyler duyuyorum. Twitter'da ve sokakta 'Pervin'e çok kızgın olanlar var, bana da 'Hiç yakışıyor mu, kaynanana o kadar kötü davranma' diyenler oluyor... Doğal olarak insanlar sinir oluyor.

Peki bu rol için nasıl bir gözlem yaptınız?
İçinde fazlaca öfke biriktiren insanlar kendilerini hep ele verir zaten. Spesifik olarak bu karakter için olmasa da, genel anlamda aşinayım diyebiliriz. Ataerkil toplumun kadına ödettiği bedelleri maalesef en acı haliyle her gün yaşıyoruz. Bunu görüp hissetmemek mümkün değil.

İlk defa kötü bir rolde izleyici karşısına çıktınız. Sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Beni heyecanlandıran, oldukça dişi bir rol ama en önemlisi bugüne kadar oynadığım rollerden oldukça farklı. 'Kara Ekmek' bu anlamda oyuncu olarak farklı bir rolde kendimi sınadığım bir proje oldu.

ALBÜM ÇIKARMAYA VAKTİM YOK
Sizi oyuncu olarak tanıdık ama müzik eğitimi almışsınız... Albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
Müzik her zaman hayatımın içinde fakat diziler ve sinema filmleri vaktimin büyük kısmını alıyor. Yakın zamanda bir albüm için zaman yaratmam mümkün değil ama buna en kısa zamanda fırsat yaratmaya çalışacağım.

Dizi, ilk bölümünden itibaren çok ilgi gördü. Siz nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Dizimiz henüz çok yeni. Fakat çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Zamanla yerini sağlamlaştırıp daha fazla insanla buluşmasını umuyoruz. Bir işe bu kadar emek verince insan elbette çok sevilsin, benimsensin istiyor. Oyuncu olarak siz de oynadığınız karakteri en iyi şekilde geliştirip büyütmeye çalışıyorsunuz. Karakterle ilişki derinleşiyor bir anlamda. Dizi sevildiyse ne mutlu bize...

PERVİN'E HEM KIZACAK HEM DE ÜZÜLECEĞİZ!
'Pervin'in yaşadıklarını nasıl yorumlarsınız?

'Pervin' seçme hakkı olmadan bir şeylerin içerisine itilmiş bir kadın. Engelli bir kardeş, sevmediği ama evlenmek zorunda kaldığı bir adam ve yoksulluk; ona pek alternatif sunmamış hayatta. Hak etmediği şeyler yaşadığını düşünüyor ve hayata öfke duyuyor. Biz de ona karşı öfke ile şefkat arasında gidip geleceğiz sanırım. Bir yandan yaşadıklarına üzülecek, bir yandan da ona kızacağız.

SABAH/GÜNAYDIN

CANLI YAYIN