Özgecan için Müge Anlı’ya başvurdu

GİRİŞ TARİHİ:  16.02.2015, 12:08 GÜNCELLEME TARİHİ:  16 Şubat 2015 Pazartesi, 12:16

Kızlarının kaybolduğu gün Özgecan’ın ailesi Müge Anlı’ya başvurdu, fakat ekibin gelmesine gerek kalmadan acı haber alındı.

Mersin'de bindiği minibüste cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın ailesi Müge Anlı'ya konuştu.

Mersin Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencisi olan 20 yaşında ki Özgecan Aslan minibüsle evine dönerken hunharca işlenen cinayetin kurbanı oldu. Bindiği minibüsün şoförü ve diğer iki kişi tarafından bıçaklanıp, yakıldı…

Kızlarının kaybolduğu gün ailesi Müge Anlı'ya başvurdu fakat gelmelerine gerek kalmadan acı haber alındı. Yaşanan bu acı olay üzerine Müge Anlının ekibi Mersin'e Özgecan'ın yaşadığı eve gitti ve ailesi Müge Anlı'ya konuştu.

Kızlarını kaybeden anne ve baba "Bu olay sadece benim meleğimin, kızımın değil başka kızlarında başına gelebilir. Bir ailenin yetiştirdiği evlat çok önemli, sevgisiz yetişirse bu tür insana dönüşüyorlar. Cezalarını çeksinler ki başka anneler babalar yanmasın". Annesi ise "Kızımın en büyük hayali okumak, psikolog olmaktı etrafımda ki insanlardan başlayacağım anne bu ülkenin psikologlara çok ihtiyacı var" derdi.

Yakın akrabaları ise bu yaşanan duruma "Cinayet sözü bile az kalır. Şimdi aileler çocuklarını nasıl minibüse bindirecek, şehir dışında okuyan milyonlarca genç var. Üniversiteye giden kızlara potansiyel kötü gözle bakıyorlar bu gözle bakılmasından utanç duyuyoruz bu çocuk okuluna servisle gidip gelen biriydi, ilk defa dolmuşa binmişti" sözlerini ekledi.


MÜGE ANLI; "AHLAK DERSİNİ ERKEK ÇOCUKLARINIZA DA VERİN!"
Müge Anlı ise "Cinayete, tecavüze bahane arayanlara sesleniyorum, Özgecan'ın bahanesi neydi? Minibüsüne binip evine gidiyordu. Özellikle babalara, beyefendilere sesleniyorum kızlarınıza vermeye çalıştığınız ahlak derslerini erkek çocuklarınıza da verin. Erkek çocuklarınızı da kız gibi yetiştirin, toplumsal bakış açınızı değiştirin" diyerek duygularını dile getirdi.

CANLI YAYIN