Bu rolümle hayranlarıma ters köşe yapacağım

GİRİŞ TARİHİ:  09.03.2015, 10:08 GÜNCELLEME TARİHİ:  09 Mart 2015 Pazartesi, 10:53

Romantik rollerin oyuncusu Seçkin Özdemir, ATV'nin yeni dizisi 'Racon: Ailem İçin'de eli silahlı, çapkın ve hırslı bir karakterle izleyici karşısına çıkacak. Özdemir "Benim için de heyecanlı olacak, ters köşe yapacağım" dedi

ATV ekranlarında yarın 'Racon: Ailem İçin' adlı bir dizi başlıyor. Adaleti kendi yöntemleriyle dağıtmaya çalışan bir babanın parçalanan ailesini bir araya getirme mücadelesini anlatan dizide, Mehmet Aslantuğ'un canlandırdığı 'Kenan'ın oğlu 'Adnan'ı Seçkin Özdemir oynuyor. Bir süredir Derya Şensoy ile birlikte olan ünlü oyuncu, özel hayatını ve yeni dizisini anlattı...

'Racon: Ailem İçin', farklı bir proje gibi görünüyor. İzleyiciyi nasıl bir dizi bekliyor?
Ahmet Ümit'in 'İstanbul'un En Güzel Abisi' kitabındaki bir karakterden esinlenilerek kurulmuş bir hikaye. İzleyiciyi; heyecanlı, duygusu yüksek ve yer yer aksiyonlu bir aile hikayesi bekliyor. Hikaye; hakim olan babasının intihar etmesiyle, adaleti kendi yöntemleriyle dağıtmaya karar veren 'Kenan Korhan'ın (Mehmet Aslantuğ), bu uğurda parçalanan ailesini tekrar bir araya getirmek arzusuyla, 10 senedir yattığı hapishaneden çıkmasıyla başlıyor.

Siz nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Bugüne kadar hep aşk temalı işlerde yer aldım. Bu dizide ilk defa, odağında aşk olmayan bir karakteri oynuyorum. Benim için de heyecanlı olacak; ters köşe yapacağım.

ASLANTUĞ ÇOK KOMİK BİRİ
'Adnan'; çapkın, hırslı, etkileyici bir karakter olarak tanımlanmış...
Evet, 'Adnan' tehlikeli bir adam, babasının oğlu. Racon dünyası içinde büyümüş. Doğal olarak kökleri o dünyaya salınarak oluşmuş bir hayatı var. Fazla da bir şansı olmamış. Bir de kendini ispatlama derdinde, özellikle babasına.

Siz normalde hırslı biri misiniz?
İşimi iyi yapmaya dair hırsım var ama antipatik hırslılardan değilim.

Peki, çapkın mısınız?
Bilmem, belki...

Mehmet Aslantuğ ile karşılıklı oynamak nasıl bir deneyim?
Zaten hepimizin tanıdığı, saygı duyduğu biri Mehmet Aslantuğ. Onu daha yakından tanıyınca, onunla sohbet ettikçe, birlikte sahne çektikçe; ona olan sevgim, saygım kat kat artıyor. İnanılmaz biri. Çok naif, alçakgönüllü, saygılı, beyefendi bir adam. Ayrıca komik ve esprili.

Bu dizi aksiyon sahneleri olan temposu yüksek bir iş mi olacak?
Dizinin temposu da, duygusu da yüksek. Yer yer aksiyon yükselecek, yer yer de duygusal yönleri ön plana çıkacak. Bir ailenin hikayesini anlatıyoruz; baba, annesi, kızı ve oğulları arasındaki duyguların etrafında ilerleyecek.

Dizinin adı racon kesmekten mi geliyor?
Bir Atmaca efsanesidir ki (Atmaca, hikayemizin geçtiği mahalle); olayların masaya yatırıldığı ve kararların verildiği bir racon masası olduğuna inanılır. Dizinin adı da bu efsaneden geliyor.

REYTİNG KAYGISI YAŞIYORUM
Dizinin güçlü bir kadrosu var... Konu birçok oyuncunun etrafında mı dönecek?
Evet. Hepimiz, ana hikaye içerisinde önemli taşları oluşturuyoruz. Karakterlerin hepsini, ana hikaye etrafında, birbiriyle iç içe geçmiş bir kurguyla izleyeceğiz. Flashback'ler de olacak. Bazı hikayelerin sebeplerini geçmişe dönüp göreceğiz.

İzleyici neden bu diziyi izlemeli?
Seyir keyfi yüksek olacak bir hikaye anlattığımızı düşünüyorum ve cazip karakterler oluşturulduğuna inanıyorum. Bu yüzden diziyi izlemelerini önerebilirim. Ben işin oyuncusu olarak, bunu bir kenara bırakıp, bir izleyici gibi oturup bu hikayeyi izlemek istiyorum. Heyecanlıyım.

Reyting kaygısı yaşıyor musunuz?
İzleyici bile günlük hayatında artık reyting konuşurken, benim bir oyuncu olarak bu kaygıyı yaşamamam mümkün değil. Bu inandığım hikaye ve zevk aldığım karakterin birden bire yok olmaması için gereken reytingi alması arzusundayım.

OYUNCU OLMAK BANA ÜTOPİK GELİYORDU
İktisat eğitimi aldınız, radyoculuk ve sunuculuk yaptınız, sonrasında da oyunculuğa başladınız. Küçükken ekranda olacağınızı düşünüyor muydunuz?
Olmak istiyordum ama düşününce de biraz ütopik geliyordu. Ben şanslı kişilerdenim demek ki, bu durum bana kısmet oldu. Dediğin gibi radyoculukla başlayıp oyunculuğa uzanan bir hikayem var. Hayat, kendi akışı içinde beni bir yerlerden bir yerlere taşıdı. Yapmak istediğim şeylerden vazgeçmeyi düşündüğüm, zorlandığım anlar oldu. Herkesin heyecan duyduğu işi yapması gerektiğine inanıyorum. Ben yapmak istediğim şeylerin peşinden gittim, bunun için çaba sarf ettim. Şans da benimleymiş demek ki.

TİYATRO HAYALİM VAR
Sizi daha önce hep romantik adam rollerinde gördük. Siz de romantik biri misiniz?
Pek bilemiyorum açıkçası. Romantik olduğumu düşündüğüm anlar oluyor.

Daha önce tiyatro çalışmalarınız olmuş. Önümüzdeki dönemlerde sizi sahnede görecek miyiz?
Çok isterim. Provalara gereken zamanı bulabileceğim bir dönemde yapmak isterim tabii ki. Oyun çıkarmak çok ciddi bir iş.

ÜNLÜ BİR ÇİFTSENİZ ZORLUK İKİ KATINA ÇIKIYOR
Bir süredir Derya Şensoy ile birliktesiniz. Ünlü bir çift olmanın zorluğu var mı?
Popüler olmanın özel hayata dair kendi içinde zaten bir zorluğu var. Çift olarak popüler olduğunuzda ise doğal olarak bu zorluk bu iki katına çıkıyor.

Yaşantınızı kısıtlıyor musunuz?
Evet, hayatıma çok dikkat ediyorum. Çok göz önünde olan yerlere gitmemeye özen gösteriyorum. Popüler bir işimiz var. Bir de özel hayatımla göz önünde olmak istemiyorum. Kimseyi kendimle sıkmak istemem. Ailemle, sevgilimle, arkadaşlarımla olan hayatım bana kalsın istiyorum. Bu yüzden mümkün olduğu kadar gözden uzak yaşamaya çalışıyorum.
CANLI YAYIN