Sedef Avcı'nın gözünden Bedel

GİRİŞ TARİHİ:  05.04.2015, 15:53 GÜNCELLEME TARİHİ:  06 Nisan 2015 Pazartesi, 02:01

Çalışmayı çok seven ve iyi görünmesinin sırrını buna bağlayan güzel oyuncu Sedef Avcı, Bedel'i ve yeni projelerini anlattı.

Avcı, rolü gereği sürekli ağlamasıyla ilgili, "Bünye ağlamaya alıştı, gülmekte zorlanıyorum! Tabii zor olduğu dönemler de oluyor ama alıştım artık kaderime. Allah'tan filmlerde ağlamıyorum, orada gülüyoruz biraz. Annem beni izlediğinde 'Ağlaman bitti mi artık, içim çıktı' diyor. Ama dizilerde dram ağırlıklı çalıştığımız için öyle oluyor. Allah gerçek hayatta ağlatmasın!" dedi.

'Bedel'in çekimleri nasıl gidiyor?
Ben mutluyum setimde, çok güzel dostluklarım var. Onun dışında kısmet her şey... Biz elimizden geldiğince düzgün bir şey yapmaya çalışıyoruz.

Dizilerin biri bitiyor, biri başlıyor. Sektörde yaşanan bu durum oyuncu olarak sizi nasıl etkiliyor?
Başta çok üzülüyordum, bir şey mi var, yanlış bir şey mi yapıyoruz diye. Halbuki gerçekten hepimizin dışında... O yüzden ben iyi ve mutlu olabileceğimi hissettiğim işleri seçiyorum. Anlaşılır halde değil sektör. Diziler çok çabuk harcanabiliyor.

Yeni filminiz 'Aşk Olsun' 10 Nisan'da vizyona girecek...
Evet, keyifli, güzel bir romantik komedi filmi. İlker Aksum'un canlandırdığı 'Ozan' ve benim oynadığım 'Pınar', ilişki doktoru. Tesadüfen bir çift denk geliyor. O birleştirmeye çalışırken, ben erkek için bu ilişkinin hastalıklı olduğunu düşündüğümden ayrılmaları gerektiğini söylüyorum. Çekerken çok eğlendik. Oynadığım karakter daha öncekilerine benzemiyor.

'Pınar'ın diğerlerinden farkı ne?
Dişi ve çok zeki bir kadın. Romantik komediyi zaten seviyorum ama rolün diğerlerinden farklı olması daha çok ilgimi çekti.

Bugüne kadar sizi hep duygusal, sürekli ağlayan rollerde izledik... Hatta yeni diziniz 'Bedel'de de öyle...
Allah'tan filmlerde ağlamıyorum, orada gülüyoruz biraz. Ama dizilerde dram ağırlıklı çalıştığımız için öyle oluyor... Allah gerçek hayatta ağlatmasın!

Ağlamakta zorlandığınız zamanlar oluyor mu?
Bünye ağlamaya alıştı, gülmekte zorlanıyorum! Tabii zor olduğu dönemler de oluyor ama alıştım artık kaderime.

'Birbirimizi hiç kıskanmadık'
Gerçek hayatta kız arkadaşlarınıza ilişkiler konusunda tavsiye verir misiniz? Uzun evliliğin sırrı mesela?
Soranlar oluyor ama herkesin partneri farklı olduğu için bende geçerli olan formül başkasında geçerli olmayabilir. Biraz şans ve denk gelme herhalde. Bir de dürüst ve samimi ilişkinin temeli güvene dayanıyor. Biz herhalde şanslı azınlıktanız.

Birbirinizi kıskanır mısınız?
Hiç kıskanmadık.

Eşi en büyük destekçisi
Annelik nasıl gidiyor?
Gayet iyi. Can 1.5 yaşına geldi, artık daha güzel vakit geçirebiliyoruz. Yavaş yavaş bebeklikten çıkmaya başladı, bir birey olarak tavırları ve davranışları var.

Yine setlere götürüyor musunuz?
'Boynu Bükükler'i çekerken emzirme dönemiydi, şimdi evde belli bir düzeni var, onu bozmamaya çalışıyoruz.

Çalışan anne olmak zorluyor mu?
Alıştım. İlk etapta daha zordu, bırakıp gidince ona kötülük yapıyormuşum gibi hissediyordum. Ama sonuçta hayat böyle geçiyor ve hepimiz çalışmak durumundayız. Ki ben çalıştığım zaman daha mutlu olan bir insanım. Dolayısıyla o zaman çocuğuma daha pozitif ve verimli yaklaşabiliyorum. Evet, birlikte daha az vakit geçiriyoruz ama daha mutlu, dolu dolu günler yaşıyoruz.

Evde nasıl bir iş bölümü var? Kıvanç Bey ev işlerine yardımcı oluyor mu?
Olmaz olur mu? Bir yardımcı ablamız var ama onun dışında babası başrollerde. Çok destek, ve yardımcı oluyor. Can'la çok güzel vakit geçiyorlar. Beni az gördüğü için şımarma, mızıldanma durumları oluyor. Babasıyla erkek erkeğe takılıyorlar.

'Çalışmak beni mutlu ediyor'
Bu arada çok iyi ve formda görünüyorsunuz...
Çalışınca mutlu olan biriyim. Şu anda bayağı yoğun bir tempoda çalışıyorum, o yüzden her gören aynı şeyi söylüyor. Ne kadar yorgunsam o kadar mutlu ve iyi görüyorlar beni.

İyi bir bedene sahip olmak için neler yapıyorsunuz?
Özel bir şey yapmaya fırsatım yok. Çok yoğun tempoda çalıştığım için az uyku, bol çalışma, aslında bol da yemek var... Doğumdan sonra metabolizmam değişti herhalde, daha hızlı yakıyorum gibime geliyor. Sette "Sen bir şey yemezsin demişlerdi" ama sonra "Bayağı yiyormuşsun" dediler. "Demek ki vücut istiyor ve yakıyor" diyorum. İnşallah hep böyle gider.

Spor yapıyor musunuz?
Hamile kaldığımdan beri spora gidemedim.

ratingkurdu

CANLI YAYIN