Geldiler, gördüler ve kaldılar

GİRİŞ TARİHİ:  11.04.2015, 10:34 GÜNCELLEME TARİHİ:  28 Mart 2016 Pazartesi, 17:41

atv'nin yeni programı Elin Oğlu Türkiye'de yaşayan sekiz yabancı erkeği ekrana taşıyor. Eğlenceli talk-show'daki yakışıklı gençlerin çoğu Türk kadınlarla evli, hepsi Türkiye'ye bayılıyor

Ekranda yüzünde müzip bir ifadeyle bir Koreli... Bir anda dudaklarından "Benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım" cümlesi dökülüyor. Daha lafı bitmeden tüm stüdyo kahkahaya boğuluyor. Bu sahne ilk kez Güney Kore'de Abnormal- Summit adıyla yayınlanmış programın yerli versiyonu Elin Oğlu'ndan. Türkiye'de hayatını sürdüren, farklı milletlerden sekiz yabancı erkek, ilginç karakterlere ve farklı yaşam biçimlerine sahip. Aynı masada oturuyor, kadın erkek ilişkilerine dair esprili bir şekilde tartışıyor, kah Türkçe şarkı söylüyor, kah halay çekiyorlar. Peki bu sekiz yabancı erkek neden Türkiye'de yaşamayı tercih ediyor, ülkemizde en çok sevdikleri şeyler neler? İşte 32 kısım tekmili birden Elin Oğlu kadrosu...

Andrey Polyanin, bir Rus. Türkiye'de tekstil ticaretiyle uğraşıyor, hobi olarak modellik yapıyor. Hiçbir zaman hayatında ciddi olmadığını ve bu özelliğinden nefret ettiğini söylüyor. Ayrıca Türk kızlarını Rus kızlarından daha çok beğendiğini de saklamıyor.

İtalyan aşçı Danilo Zanna, kendisini mükemmeliyetçi, detaycı ve dürüst bir olarak tanımlıyor. Danilo Türkiye'ye bayılıyor, Türk bir kadınla evli ve bir oğlu var.

Emrach Uskovski, etrafındaki insanların onu Jim Carrey ve Tom Cruise'a benzetmesiyle fotomodellik yapmaya başlamış. En sevdiği özelliği dürüst olması ve en sevmediği konu ise kendisine isminden dolayı "Küçük Emrah, Acıların Çocuğu" gibi espriler yapılması.

Senegalli Medoune Niang, tekstil sektöründe çalışıyor ve Türkiye'yi çok seviyor. En sevdiği özelliği iyi niyetli olması. Koyu bir Beşiktaş taraftarı. Türkiye' de en sık yaşadığı olay ise herkesin ona seyyar satıcı olarak kemer ya da saat satıp satmadığını sorması.

İspanyol Manuel Reina bir Türkle evli. Türkiye'de bir dans okulu var ve Flâmenko dersleri veriyor. Türkiye'nin onun kalbinin bir parçası olduğunu ve asla vazgeçemeyeceğini söylüyor. En sevdiği özelliği sabırlı olması.

Japon Masatako Kobayashi Türkiye'de çalışan bir tercüman. Türk bir kadınla evli ve çocuğunun çekik gözlü olarak dünyaya gelmediği için çok mutlu. Kendisini hem dakik hem de dalgın biri olarak tanımlıyor.

Antonio Stokes Amerikalı. Bir anaokulunda müdür ve o da diğerleri gibi Türkiye'ye âşık. Hem de her köşesine... En sevdiği özelliği vicdanı. O, koyu bir Beşiktaş taraftarı.

Robbie Lee Valentine tam bir İngiliz beyefendisi. Editörlük olan mesleğini çok seviyor. Ona neden İngiltere'de yaşamak yerine Türkiye'de yaşadığını sorduklarında Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdiğini, misafirperverliklerine hayran olduğunu söylüyor. Ayrıca hayran olduğu başka bir nokta ise Türk teyzeleri ve onların aksanı.

Sabah Cumartesi / Merve Yurtyapan

CANLI YAYIN