Kariyerimde cesaret isteyen bir noktadayım

GİRİŞ TARİHİ:  20.04.2015, 09:49 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Nisan 2015 Pazartesi, 09:55

Aslı Enver: Drama alışık bir oyuncu olduğum için komedi yeni bir macera gibi... Kariyerimde şimdiye kadar iyi gittim, sevdiğim işleri yaptım. Şu anda ise cesaret isteyen bir noktadayım

atv'nin iddialı komedi dizisi 'Mutlu Ol Yeter'de Ali Atay ve Ertan Saban ile başrolleri paylaşan güzel oyuncu Aslı Enver, ilk kez komedi deneyimi yaşıyor. Dizide Ali Atay'ın oynadığı 'Can'ın platonik aşkı 'Zeynep'i canlandıran Enver, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı...

Dizinin ilk bölümü geçtiğimiz hafta yayınlandı. Nasıl tepkiler aldınız?

Herkes çok beğendi; sıcak ve eğlenceli bir dizi olduğunu söylüyorlar. Biz de çekerken eğleniyoruz. Bunun seyirciye yansıyıp yansımayacağını merak ediyorduk, yansımış.

KOMEDİ YENİ BİR MACERA

Bu dizide neden rol almak istediniz?
Aslında hiç bu tür işler yapmıyorum ama izlemeyi seviyorum. Daha önce de hiç komedi türünde bir işe girişmedim. Hep dram ağırlıklı projeleri tercih ettim. En son dizim çok uzun sürmedi. Hemen üstüne yine aynı şekilde bir iş yapmayı istemedim. Yaza giriyoruz, daha eğlenceli bir dizi olması bakımından 'Mutlu Ol Yeter'i tercih ettim. Okuduğum şey çok hoşuma gitti açıkçası.
Komedi olması, öncelikle tercih sebebinizdi yani...
Aslında drama alışkın bir oyuncu olduğum için komedi senaryolarını çok sezemem ve nasıl bir şey çıkacağını bilemem. Ama Ali Atay'ın ve Ertan Saban'ın komedi anlayışını sevdiğim için, oyuncu kadrosu da çok etkili oldu.

İlk defa komedi oynayan biri olarak güldürememe endişesi yaşadınız mı?

Genellikle ters köşe projeleri tercih ettim. Komikliğin ayarı var; Ali ve Ertan'ı izledikçe, neyin nerede fazla kaçacağını sezmeye başladım. Onlara bakıp ayak uyduruyorum. Onlar bu işi çok iyi yapıyor. 'Burayı abarttım mı, yoksa çok mu düz aldım?' diye soruyorum sürekli. Öğrenme süreci yaşıyorum. Komedi benim için yeni bir macera. Kendini eğlenmeye bıraktığın zaman bir şekilde oluyor. 'Ben şu an komik olmaya çalışıyorum' dediğimde, o sırıtıyor. Oyunculukta yakalamayı çalıştığımız nokta doğallık. Hakikaten eğlenirsen ve gerçekten sen de gülersen, doğru ve doğal olan ortaya çıkıyor.

Komik biri misiniz?

Öyle söylentiler var ama gözle görmeden inanmayın! Mizahı seven biriyimdir.

Dizinin mizah anlayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dizi için absürt deniyor ama o kadar da absürt değil. Absürt tarzı seven biri değilim. Daha çok durum komedisi ve kara komediyi severim. 'Can' karakterinin gördüğü rüyalar var. 'Babür', absürt olarak çizilmiş ama aslında çok gerçek. Dolayısıyla yaşayan bir mahallede geçtiği için bana o kadar da absürt gelmiyor.

Komedi oynamayı sevdiniz mi peki?

Sevdim, benimsedim. Ben dramı çok seviyorum. Ülkemizde çok güzel dramlar yazılıyor, hatta komediden daha güzel yazılıyor bence. Bana şu ana kadar içime sinen çok güzel bir komedi senaryosu gelmemişti. Ağır dram yapmayı çok seviyorum ama komediyi denemeden sevip sevemeyeceğimi, yapıp yapamayacağımı bilemezdim. Şu an öğreniyorum.

Normalde kendinizi izler misiniz?

İlk üç-dört bölüm karakterin devamlılığı ve nasıl bir iş çıkarttığımı görmek için izlerim ama çok fırsatım olmuyor.

İki aşk arasında kalan 'Zeynep' nasıl biri?

'Zeynep' üzerine çok fazla cümle kurabileceğim bir karakter değil. Sıradan bir Türk kızı... İki aşk arasında kaldığının farkında değil. Avukat ve 'Güneş'in (Öner Erkan) yanında çalışıyor. Çok tutarlı bir kız değil. Kafasına eseni yapıyor, anı anını tutmuyor. 'Zeynep', 'Can'ın kendisine aşk beslediğinin farkında değil. Çocukluk arkadaşı onlar. 'Zeynep', 'Mutlu Ol Yeter'deki mutlu olma sebebi.

'Zeynep', 'Can'ın kendisine olan aşkını nasıl fark edemiyor peki?

Çocukluk arkadaşına acayip sevgi besleyebilirsin, o da sana karşı besler. Benim de 10 senelik arkadaşlıklarım var ve bana 'Ne kadar güzel olmuşsun' dediklerinde, 'Bir şey mi ima ediyor?' diye düşünmem. 'Can' ona "Gitme" derken, 'Zeynep' bunu aşkından dediğini düşünmüyor. 'Can'ın, kendisini 'Güneş'ten korumaya çalıştığını düşünüyor.

ÇALIŞKAN AMA İNEK DEĞİL

'Zeynep', gözü yüksekte olan bir kız mı?

Hayır, değil. Gözü yüksekte olsa, daha başka bir hayat çizerdi kendine. Hâlâ annebabasıyla mutlu mesut yaşayan bir kızdan bahsediyoruz. Öyle büyük hırsları yok. 'Zeynep', mutlu olmak istiyor. Çalışkan ama inek değil.

Siz de öyle misiniz?

Ben işime geldiği zaman çalışırım. Derslerimde başarılı olduğumu söyleyemem ama konservatuvarda görmeliydin beni! Çok iyi arkadaşlarım vardı; telefonda bana ezber geçip beni çalıştırırlardı. Bir şeyi sevdiğim zaman çalışırım. Mesleğimde de öyle olmaya çalışıyorum. Sıkıldığım ve hoşlanmadığım bir şeyse, ne olursa olsun ilgimi çekmez.

Sizi ne mutlu eder?

Mutlu olduğum işi yaptığım için şanslıyım. Sağlıklıyım, huzurluyum, güzel bir ailem ve iyi bir geçmişim olduğu için mutluyum. Elimdekiyle mutlu olmayı bilirim. Yani 'Mutlu olmam için şunun olması lazım' diyebileceğim bir şey yok. Tatlı yemek, iyi bir sahne oynamak gibi küçük şeyler beni mutlu eder.

RİSKLİ BİR YERDEYİM

Kariyerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
18 yaşımdan beri çalışıyorum. Sevdiğim işleri yapma şansı yakaladım. İstemediğim işleri yapmak zorunda kalmadım. Şu anda kendi adıma riskli ve cesaret isteyen bir noktadayım. Şimdiye kadar iyi gittim. Bundan sonra neler olur bilemiyorum, hayat bu...

KENDİMİ ANNE OLARAK GÖREBİLİYORUM

Karar alırken kime danışırsınız?
Eşim Birkan'a (Sokullu). Bana gelen tüm işleri ona okuturum, danışırım. Onun zevkine ve görüşüne inanıyorum, güveniyorum. Beceremediğim bir şey olduğunda 'Keşke şunu şöyle yapsaydın' diye eleştirir. Eşimin oyuncu olmasının avantajını yaşıyorum.
Sizin evli olduğunuzu yeni öğrenip 'Çok erken evlenmiş' diyen bir kitle var. Küçük gösteriyorum herhalde ama ben evlendiğimde 28 yaşındaydım. Mayıs'ta 31 olacağım. O kadar da küçük değiliz. Annemin 31 yaşındayken iki çocuğu vardı. O yüzden erken evlendiğimi düşünmüyorum.

Anne olmayı düşünüyor musunuz? Yoksa kariyer odaklı bir planınız mı var?

Hayat bu, kısmet... Kariyer dediğin şey, iyi planlama demektir. Doğru planlamayla çocuk da yapabilirim. Şu an öyle bir kararım yok ama kendimi anne olarak görebiliyorum. Çocuk yapmayı tabii ki isterim.

30'lu yaşların psikolojisi nasıl?

Yaşlanma korkusu yaşıyor musunuz? Daha gelmedi öyle bir korku... '30 ol da görürsün' diyorlardı. Ben ne zaman 30 oldum anlamadım ki zaten. Şu an belirgin bir fark hissetmiyorum.

Şöhretle aranız nasıl?

Hiç öyle şeylere gerek duymuyorum. Herkes kendi işini yapıyor. Marangoz çok iyi masa yapıyor diye havaya girerse nasıl olur? İnsanız hepimiz; işimi yapıyorum sadece.

Sabah Günaydın / İlker Gezici

CANLI YAYIN