Sabah Gazetesi 30. yaşında!

GİRİŞ TARİHİ:  22.04.2015, 09:39 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Nisan 2015 Çarşamba, 09:39

Türkiye’nin lider gazetesi SABAH bugün 30. yaşını kutluyor.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de her zaman ilklere imza atarak gazetecilik anlayışını kökten değiştiren, hukukun üstünlüğünü savunan, çok sesliliğin temsilcisi olan, tarafsız habercilik ilkesinden ödün vermeyen, manşet ve yorumlarıyla gündem belirleyen Sabah, Turkuvaz Medya Grubu'nun bünyesinde Türk basınının parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

22 Nisan 1985 tarihinde Türkiye'nin yeni gazetesi olarak yayın hayatına başlayan Sabah, aradan geçen 30 yıl içinde yeni Türkiye'nin referans alınan, güvenilir ve lider gazetesi olmayı başardı.

Halkın doğru haber alma özgürlüğünü değişmez ve tartışılmaz öncelik olarak kabul etti. Hiçbir zaman plaza gazeteciliği yapmadı, haberin peşini sonuna dek bırakmadı.

Demokrasinin, ülkemizdeki değişim fikri ve sürecinin lokomotifi haline geldi.

Milliyet, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmadan her kesime eşit mesafede durdu; çoğulculuğu ve çok renkliliği Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olarak kabul etti.

Bölge ekleriyle yerel haberciliğin değerini yükseltti, Anadolu'nun ekonomik potansiyelinin ülkemize artı değer sağlamasına katkıda bulundu. Günlük ve haftalık ekleriyle kadın-erkek, genç-yaşlı, her kesimden okurun gazetesi oldu.

Kurulduğu günden bu yana basında yenilik ve gelişmelere öncülük eden, Türkiye'nin tamamı bilgisayarla hazırlanan ilk ulusal gazetesi olan Sabah, baskı kalitesi ve teknolojisine sürekli yatırım yaparak kuşe baskıyı hayata geçirdi.

Ortadoğu'dan Kafkaslara, Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada ekipleriyle hazır bulunurken, yayınlarıyla Avrupa ve Amerika'ya da uzandı. Gerek sabah.com.tr, gerekse kardeş marka Daily Sabah ile dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin sesini duyurdu, dünyada Türkiye için referans gazete oldu.

Özgürlükçü, demokrat, çoğulcu, liberal, yüzü batıya dönük, milli değerlerine bağlı, eşitlikçi, cesur Sabah, gelecekte de Türkiye için üzerine düşen misyonu yerine getirmeye devam edecektir.


CANLI YAYIN