Spor yazarları Bursaspor-Fenerbahçe maçını yorumladılar

GİRİŞ TARİHİ:  27.04.2015, 17:34 GÜNCELLEME TARİHİ:  28 Nisan 2015 Salı, 11:17

Ünlü spor yazarları atv.com.tr'ye Bursaspor - Fenerbahçe maçını analiz ettiler. Kim kazanır sorusuna yanıt verdiler.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmaları öncesi ünlü spor yazarları atv.com.tr'ye çok özel açıklamalarda bulundular. Kimi Galatasaray ve Fenerbahçe'nin final oynayacağını ifade etti, kimi "sürpriz sonuçlar çıkabilir" dedi.


Serkan Korkmaz
Fenerbahçe ve Bursaspor'un yakın zamanda oynanan, mücadele kalitesi ve saha dışındaki gerilim nedeniyle tüm Türkiye'nin dikkatini çeken gerilimli maç uzun süre unutulmayacak. Bu lig maçının ardından iki güzide takımın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yapacağı iki müsabaka Türk Futbol Kamuoyu için tarifsiz bir cazibe üretiyor. Finalin Bursa'da oynanacak olması yeşil beyazlı camia, Şenol Güneş ve futbolcularını heyecanlandırıyor. Fenerbahçe ise, - şüphesiz- İsmail kartal yönetiminde sezonu iki kupayla kapatmak hedefinde. Bu eşleşmenin rövanşında uzatma devreleri hatta penaltılara tanıklık edebileceğimizi düşünüyorum. İlk maç için skor tahminim; 2-1 Bursa kazanır.

Levent Tüzemen
Yarı final maçları iki ayaklı. Final için Fenerbahçe'nin kadrosuna bakıldığında favori görünüyor. İdeal kadrosuyla mücadele ederse sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

.



Turgay Demir
Fenerbahçe ve Bursaspor maçları son derece çekişmeli geçmesine aday olduğunu söyleyebilirim. Lig maçında başa baş mücadele ortaya çıkmıştı Kupada da farklı bir şey olmaz! Fenerbahçe ve Bursaspor hangisi çıkarsa çıksın bana sürpriz sayılmaz, bana göre ikisi de eşit…






Bülent Timurlenk
İki takım geçen hafta Lig'de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe için ilk hedef şampiyonluk olduğundan Kadıköy'de seyirci avantajıyla birlikte zorlansa da tek golle Bursaspor'u devirmeyi başardı. Geçen sezon Kupanın yarı finalinde Galatasaray'a elenen Bursaspor özellikle orta sahasıyla Türkiye'de hiçbir rakibinden daha az favori değildir, bu yarı final eşleşmesinde iki takımında finale çıkma şansı eşittir.



Zeki Uzundurukan
Bursaspor'un Fenerbahçe'yle oynadığı maçı biliyoruz. Futbol adına Bursaspor gayet iyi Bursaspor'un yarı finale çıkacağını düşünüyorum.





Gürcan Bilgiç
Herkes Fenerbahçe – Galatasaray finali bekliyor ama tam tersine de hazırlıklı olalım çünkü bu iki takımın kupa dışında mücadele etmeleri gereken lig yarışı da var Yıpranarak oynayacaklar, finalin Bursa'da olması Bursaspor'u maçlara daha farklı çıkartacaktır.



Erkut Öztürk
Bursaspor ile Fenerbahçe arasında geçen hafta ligde oynanan maçın tadı hala damağımızda. Her ne kadar Bursaspor ligde dördüncü sırada yer alsa da Şenol Güneş'in takımının bu sezon daha üst sıralarda yer almayı hak ediyor.
Fenerbahçe ligdeki Eskişehirspor beraberliğinin ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda moral arayacak. Bu karşılaşma özellikle Emenike ve Diego'nun takıma dönüş maçı olabilir. Fenerbahçe'nini tecrübeli kadrosu farkını bu tür eleme karşılaşmalarında ortaya koyacaktır. Bursaspor'un oyun üstünlüğünde gollü bir karşılaşma izleyeceğimizi düşünüyorum. Skor tahminim: Bursaspor 2–2 Fenerbahçe


Sonat Göksel
Bursaspor henüz birkaç gün önce Süper ligde deplasmanda sergilediği güzel ve etkili futbol ile adeta elinden kaçırdığı Fenerbahçe'yi Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kendi sahasında ağırlayacak. Bana göre ligin tartışmasız en keyif veren ve tempolu karşılaşmaları Timsahların sahada olduğu maçlar. Özellikle kanat ve göbekte forma giyen kaliteli ayaklardan kurulu takımın uyumu, doğal olarak ligin en çok gol atan takım Bursaspor'u yarattı. Sezon başından beri taraflı, tarafsız tüm futbol severlerin alkışladığı Şenol Güneş'in Bursaspor' u ligde daha üst basamaklarda olmalıydı. Bu olmadı, ancak bu alkışın karşılığını verebilmek adına Yeşil-Beyazlıların Kupaya göz diktiği aşikar. Finalin Bursa şehrinde oynanacak olması da ev sahibi için ayrı bir motivasyon kaynağı. Ligde inişli çıkışlı performans sergileyen Fenerbahçe ise ZTK'da yarı finale adeta elini kolunu sallayarak geldi. Bugüne kadar oynadığı tüm maçlarda yedek kadro ağırlıklı çıkan Sarı-Lacivertliler yarı final ile birlikte mevcut en iyi kadrolarını sahaya sürecektir. Ligde 4.Yıldız için şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe kuşkusuz kupayı da müzesine götürüp 'doube' yapma peşinde.

İlk maçta avantajlı bir skor elde edip Kadıköy'deki rövanşta finale adını yazdırmak her ne kadar kolay olmasa da bunu başarabilecek kalitede oyuncu sayısı Fenerbahçe'de fazlasıyla mevcut. Özellikle Emre ve Meireles'in yokluğunda Diego'nun neler yapacağını merakla bekleyenlerdenim.

Ligin en çok gol atan takımıyla, en az gol yiyen takımının mücadelesini gözlerimizi atv ekranından ayırmadan seyredeceğimiz. İki kulübünde şanına yakışacak kalitede, heyecanı ise dorukta bir nefesleri kesecek bir müsabaka olacağından zerre şüphem yok. Kısacası, sabırsızlanıyorum.

Haberi hazırlayan: Esra KOCAMAN

CANLI YAYIN