Denize daldığım zaman kızım aklıma geldi...

GİRİŞ TARİHİ:  10.10.2015, 10:23

Seyreden herkesi derinden etkileyen sahneleriyle Çarşamba akşamı ilk bölümü izleyicisiyle buluşan “Eve Dönüş” dizisinin oyuncusu Zeynep Özder, Saroz körfezinin serin sularında 12 saat süren çekimlerde yaşadığı duygusal anları paylaştı.

"Eve Dönüş" dizisinde senaryo gereği otomobille 30 metre yükseklikten denize uçan Zeynep Özder, 4 metre derinlikte tehlikeli bir aksiyon sahnesinde yer aldı. Bu tehlikeli sahnenin çekimi sırasında aklında olan tek şeyin kızı olduğunu, annelik duygusunu suyun altındayken farklı hislerle yaşadığını belirten Zeynep Özder, denizin içinde yaşadığı tehlike dolu saatlerle ilgili düşüncelerini şu şekilde anlattı: "İnsan doğum yaptıktan sonra kendisini psikolojik olarak farklı hissediyor. Anne olduktan sonra kötü hiçbir şey olmasın, tehlikeli bir durumun içinde olmayayım istiyor. Tuhaf bir endişe hissediyor insan. Profesyonel olarak hazırlanan bir ekiple dalmış olsam da, denizin içinde kaldığım zaman ilk kızım aklıma geldi. Ama bir anda birçok şeyi düşündüğüm için aklıma getirmemeye çalıştım. Suyun altına konsantre oldum. Fakat, aralarda ilk hemen kızımın sesini duymak ve onu görmek için telefonla görüntülü arama yapıyordum. Yemeğini yedi mi, ne yapıyor, durumu nedir diye her zamankinden daha çok merak ediyordum. Normalde günde iki defa aradığım kızımı, çekim aralarında defalarca aradım."

Zeynep Özder, zıpkından çıkan demir okun kendisine doğru geldiği sahnenin çekimlerinde dublör kullanmak yerine kendisi yer aldı. Oyuncu, "Bulunduğum an çok tehlikeli olsa da, tehlike bir an bile gözüme gelmedi. Ama kızım hep gözümün önündeydi," dedi.
Oyunculuğun güzel yanı hayatında yapmayacağın şeyleri yapıyor olmak…

Eve Dönüş dizisinin çekimleri için üç gün süren dalış eğitimleri alan Özder; "Eğitimlerde, denizde 12 metreye kadar dalarak, balıklarla beraber yüzdüm. Çok güzel ve keyifli anlardı. Fakat çekimler başladığında Cansel Elçin'in elindeki zıpkından çıkan okun üzerime doğru geldiği tehlikeli andan ziyade, aracın içine su dolmaya başladığı an klostrofobik bir durum olacak mı diye çok endişelendim. Allah'tan bir şey olmadı. Oyunculuğun güzel yanı da, hayatında yapmayacağın şeyleri yapıyor olman. Bir daha dalar mısın deseler, ancak tropik yerler olursa dalarım," dedi.
CANLI YAYIN