Nihat Hatipoğlu'nun kadına şiddete tepkisi

GİRİŞ TARİHİ:  05.01.2016, 16:37 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Ocak 2016 Çarşamba, 10:28

atv ekranlarında alanında uzman kişilerle hayatın formüllerini ekrana getiren Sağlıklı Mutlu Huzurlu programında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na canlı yayında gelen telefon stüdyoda şok etkisi yarattı.

İsmini vermek istemeyen bir izleyici telefonla canlı yayına bağlanarak yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Küçük bir köyde yaşayan ailenin genç kızı, babasının annesine şiddet uyguladığını söyledi. Babaları yüzünden geçimsizlik yaşadıklarını ve bardağı taşıran son damlanın babasının, annesini yaşadıkları köyün meydanında kıyafetlerini üstünden çıkararak, elinde bir baltanın sapıyla herkesin gözü önünde dövdüğünü ve tüm köy halkını şahit ederek annesini dini nikahından boşadığını söyledi. Babasının, annesine sürekli şiddet uyguladığını, annesinin babasından kaçmak için odalara sığındığında bile kapıları kırarak odalara girdiğini ve yine annesine şiddet gösterdiğini söyledi.

Duydukları karşısında şaşkına uğrayan Nihat Hatipoğlu, "Sadece babanız değil tüm erkekler, eşlerinizi dövmekten, sövmekten eziyetten onlara işkence uygulamaktan vazgeçsin. Bu yaptığınız zalim olmaktır. Bir insan kendi hanımını çırılçıplak soyarak sokağa atıp, bir de üstüne bir balta sopasıyla şiddet uygulamak, akıl sağlığı olan biri bunları yapar mı? Anneniz babanızdan en kısa sürede boşansın. Kadınlar kimsenin kölesi değil, onlar sizin hayat ortağınız. Bu yapılan insanlık onuruna sığmaz. Kadınlar peygamber doğuran insanlardır, bunları hak etmezler. Dinen annenizin hiçbir yükümlülüğü yoktur babanız üstünde, gönlünüz içiniz rahat olsun ve bir an önce resmi nikâhından da ayrılsın. Siz çocukları ona destek olun, sahip çıkın." diyerek kadına şiddet göstermenin ne bu dünya da ne de ahirette bu yapılanın hiçbir mantıklı açıklaması olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın



CANLI YAYIN