Dosta Doğru'nun sürpriz konukları

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06

Perşembe akşamları atv ekranlarında yayınlanan Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru, bu hafta renkli konukları ve ilginç konularıyla ekrana geldi.

Amerikalı Antonio Stokles ve Güney Koreli Chaby Han, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na merak ettikleri soruları sordu. İki farklı dine mensup olan ve iki farklı kültürde yetişen Antonio ile Chaby'nin İslam dini ve Peygamber efendimiz hakkında merak ettikleri soruları vardı. Fakat bunlar dışında Nihat Hatipoğlu'na çok farklı sorular da yönelterek stüdyoyu kahkahaya boğdular. Koreli Chaby Han, Nihat Hatipoğlu'na Elin Oğlu'nda bize "Ramazan Ayı denince aklınıza ne geliyor?" diye soruldu. Herkes çok farklı cevaplar vermişti. Benim verdiğim cevap ise, "Ramazan ayı denince aklıma her zaman Nihat Hatipoğlu geliyor" olmuştu. Chaby'nin merak ettiği konulardan bir tanesi, "Kara Kediler"di. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na, "Türkiye'de kara kedinin uğursuzluk getirdiğini söylüyorlar. Bu Güney Kore'de de var; bu düşünce nerden geliyor insanların aklına" dedi. O sırada Amerikalı Antonio da araya girdi ve "Evet hocam bu bizim ülkemizde de sürekli söylenen bir şey neden böyle?" diyince Nihat Hatipoğlu, "Bu sorularınızdan anladığım kadarıyla kara kediler tüm dünyada sorun" diyerek onlara muzipçe bir yanıt verdi.

Chaby ve Antonio'nun soruları bunlarla sınırlı değildi. Chaby, "Türkiye'ye ilk geldiğim zaman Türkçe'yi doğru düzgün konuşamazdım. Sonra insanların her şeye eyvallah dediğini gördüm. Teşekkür etmek yerine ya da cevap vermek yerine hep bu sözü kullanıyorlardı sonra bende kullanmaya başladım. Türkiye de hayatımı kurtaran kelime oldu. Eyvallah'ın gerçek anlamı nedir? Merak ediyorum" dedi. Nihat Hatipoğlu ise, aslında bu kelimenin Arapça kökenli, manasının ise "Evet, vallahi böyle" olduğunu söyledi. Türkiye de kelimenin manasının halk tarafından değişip teşekkür ederim, rica ederim anlamında da kullanıldığını belirtti.

Stüdyoyu güldüren "esmerlik" konusu…

Nihat Hatipoğlu, Elin Oğlu'nun muzip çocuklarına ve ekran başındaki izleyicilere Peygamber efendimize ilk inanlardan ve ezanı ilk okuyan kişi Habeş-i Bilal'in hayatını anlatacağını söyledi. İslamiyet'te ezanı ilk okuyan kişi Bilal'di. Kendisinin, Peygamber efendimize inandığı için kötü davranışlara maruz kaldığından bahsetti. Bilal'i hayal güçlerinde canlandırmaları için fiziki özelliklerinden bahseden Nihat Hoca, "Bilal'in esmer bir teni vardı" diyerek tasvir etti. Meraklı gözlerle dinleyen Antonio'ya "Benden daha esmerdi" dediği anda Antonio kendini tutamayarak gülmeye başladı. Nihat Hatipoğlu'na "Hocam kusura bakmayın ama siz zaten çok açık tenli bir insansınız, esmer değilsiniz" diyerek Nihat Hatipoğlu'nu kahkahalara boğmayı başardı.


CANLI YAYIN