7 aydır kayıp olan Esin, 4,5 yıl sonra ailesine kavuştu!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
7 aydır kayıp olan Esin, 4,5 yıl sonra ailesine kavuştu!

13 yaşındaki Esin İmre aylardır Müge Anlı ve ekibi tarafından aranıyordu. Anne babası ayrı olan Esin'i, annesi kaçırarak İran'a birlikte olduğu muskacı hocanın yanına götürdü. Esin'i bulmak için programa babaannesi Sadiye İmre başvurdu. Yapılan yayınlara muskacı hoca Muhsin Dezaiy ile ilgili İran'daki izleyicilerden pek çok ihbar geldi. İhbarlar sonucunda Dezaiy'nin oturduğu evin adresi bulundu. Herkes Esin'in bulunması için seferber oldu. Yayını ihbar kabul eden Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçti. Hem Türkiye'de hem de İran'da büyük bir hızla devam eden arama çalışmaları ise sonuç verdi ve 13 yaşındaki Esin İmre, Pazartesi (24 Ekim) günü Irak, Erbil'de bulundu.

Herkes, O'nu annesinin birlikte yaşadığı muskacı Muhsin Dezaiy'in yanında bıraktığı kız olarak tanıdı.

Babaanne aylar önce yayına geldi ve 4 yıldır görmediği torununa kavuşmak için Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi. Oğlu ve gelini 14 yıl önce dini nikâhla birlikte yaşadı. Bu birliktelikten 2003 yılında kızları Esin dünyaya geldi. Daha sonra Ayfer(anne) ve Ümit(baba) anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Ayfer İstanbul'da kendi ailesinin yanına yerleşti. Kızı Esin'e ise 9 yaşına kadar babaannesi baktı. Ayfer, İstanbul Halkalı'da muska işleri yapan Muhsin Dezaiy'le tanıştı. Ayfer'in zamanla Muhsin ile aralarında duygusal bir yakınlık oldu, onunla yaşamaya başladı. 2012 yılında babaannesi Esin'i gözlerindeki rahatsızlığından dolayı Sinop'tan İstanbul'a tedavi ettirmeye getirdi. Annesi Ayfer Esin'in bulunduğu hastaneye giderek, 'Birkaç günlüğüne yanımda kalsın.' dedi ve Esin'i babaannesinden aldı. Esin'i alan Ayfer, sahte hoca Muhsin ve onun çocuklarıyla İstanbul'dan kaçarak İran'a geçti. Esin'le birlikte İran'a giden Ayfer, 4 yıl orada kaldı. Daha sonra Muhsin'le aralarında çıkan sorunlardan dolayı kurtulmak için kaçtı; fakat kızı Esin'i İran'da bıraktı.

4,5 yıllık hasret dün son buldu; Esin onu büyüten ailesine, babaannesine ve babasına kavuştu!

13 yaşındaki Esin İmre aylardır aranıyordu. Anne Ayfer'in iddiasına göre; Muhsin Hoca kendisine bir madde içirmiş. O maddeden dolayı Ayfer neredeyse ölüyormuş ve hastaneye yatmış. Ayfer, hastanede tedavi olurken yetkililerden yardım istemiş ve Türkiye'ye dönmüş. Kızını da bu yüzden yanına alamamış. (Müge Anlı ekibi Ayfer'e ulaştığı sırada da Ayfer Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatıyordu). Esin'i bulmak için programa babaannesi Sadiye İmre başvurdu. Yapılan yayınlara Dezaiy ile ilgili İran'daki izleyicilerden pek çok ihbar geldi. İhbarlar sonucunda Esin'i bulma çabaları büyük bir hız kazandı. Pazartesi günü ise müjdeli haber geldi 13 yaşındaki Esin İmre, Irak Erbil'de bulundu. Müge Anlı ise bu müjdeli haberi aldıktan hemen sonra resmi işlemleri hızlandırdı ve Esin dün Türkiye'ye getirildi. Bugün ise aile Esin'le birlikte canlı yayına geldi Müge Anlı ve ekibine teşekkür etti.

CANLI YAYIN