Hayat hikayesi, birikimi ve sempatik halleriyle ilgi topladı

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Hayat hikayesi, birikimi ve sempatik halleriyle ilgi topladı

Türk televizyonlarının en çok izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in 13 Mayıs Cumartesi gecesi ekrana gelen bölümünde yarışan Birsen Aksoy hayat hikayesi, birikimi ve sempatik halleriyle ilgi topladı.

Yarışmaya oğlu ve torunu ile katılan Birsen Aksoy'un kökleri Rusya'ya dayanıyor. Ailesi Atatürk'ün isteğiyle İstiklal Savaşı'na katılmak üzere Rusya'dan Türkiye'ye getirilmiş. Mustafa Kemal Atatürk'le Lenin tarafından tanıştırılan dedesi Çarlık Rusyası'nın son Dışişleri Bakanı. Babası ise İstiklal mücadelesinde savaş veren askerlerden. "Babam 16 yaşındayken Gelibolu'da süngü savaşına girmiş. Bana savaşın içinde en güzel uykularımı gasilhanede şehitlerle birlikte uyudum diye anlatırdı. Kolay kazanılmadı bu savaşlar. Ülkemiz her zaman var olacak buna inanıyorum. O jenerasyondan geldiğim için de çok bahtiyarım"

Uğurkan Erez'e sitem!
Türkiye'nin ilk dizilerinden birinde uzun süre rol alan Birsen Aksoy eski bir manken ve fotomodel. 170 reklamda yer alan Aksoy o yıllardan tanıdığı Uğurkan Erez'e ise sitemli: "Uğurkan bir gün bana geldi ve podyumla ilgilenmek istiyorum, beni lanse et bir defile düzenleyelim dedi yaptık. Kenan Pars ile ben de podyuma çıktım, çok güzel bir defile oldu. Ama Uğurkan beni hiç arayıp sormuyor artık ona buradan sitem ediyorum."

Lösemili çocuklar için yarıştı
"Bu program özellikle bizim yaşımızdakiler için inanılmaz bir terapi ve beyin jimnastiği. Ben günü, saati ne olursa olsun sabırsızlıkla bekliyorum. Kazanacağım paranın bir bölümü torunum bir bölümü de lösemili çocuklar için. Ben zaten onlara her hafta az da olsa yardım etmeye çalışıyorum."

"Hala Rock'n Roll dinliyorum"
"Türk sanat müziği hayranıyım, bütün makamları bilirim. 40 yaşından sonra Türk Musikisi Konservatuarı'nı bitirdim. Müziği seviyorum, daha çok operacıyım ama hala rock'n roll da dinliyorum."

CANLI YAYIN