Deniz Bolışık: Kanatsız Kuşlar hayatımın liste başında

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Deniz Bolışık: Kanatsız Kuşlar hayatımın liste başında

atv'nin yaz sezonuna damga vuran dizisi Kanatsız Kuşlar, her hafta izleyicilerin ilgi odağı oluyor. Daha ilk bölümde zirveye oturan ve izleyici sayısını sürekli artıran dizinin başrol oyuncusu Deniz Bolışık ile canlandırdığı Nefise karakterini ve özel yaşamını konuştuk.

Kanatsız Kuşlar sizin daha önce Canan dizisinde oynadığınız Koliba Film yapımı. Size teklif nasıl yapıldı? 4 çocuklu bir anne rolü teklif edildiğinde neler hissettiniz?
Koliba Film'le, daha önce Canan dizisinde uzunca bir süre çalıştık. Dolayısıyla yapım ekibinin bildiği bir oyuncuydum. Son çalıştığım işin bittiği gün beni arayıp, Kanatsız Kuslar'ın ve Nefise'nin hikayesinden bahsettiler. 4 çocuklu bir annenin hikayesi olduğunu duyduğumda, durup bir düşündüm açıkcası, acaba karakterle bütünleşebilecek miyim, rol bana uygun mu diye. Fakat hikaye detaylanıp Nefise'nin renklerinin farkına varınca, Nefise'yle birbirimize uygun olduğumuza çok içten bir şekilde inandım. Zaten sonra da Nefise'yi tanıdıkça, giderek hem sevdim hem de karaktere bağlandım.

Kanatsız Kuşlar, 4 çocuklu bir annenin dram öyküsüyle başladı. Çocukları için kendinden bile vazgeçmeye hazır Nefise'nin hayatı birbirinden ilginç sürprizlerle değişiyor. Nefise'yi bizlere anlatabilir misiniz?
Nefise çok genç yaşta anne olmuş. Çocuklarıyla beraber büyüyen, bir yandan çocuklarını hayata hazırlamaya çalışırken, aslında kendisi de hayatla yeni yeni yüzleşen bir karakter. Yaradılışı itibariyle ve hatta belki Nefise isminin de etkisiyle, çok naif ve gerçekten temiz kalpli bir kadın. Dünyaya gözünü açtığından beri var olma sebebi sanki hep çocukları olmuş.Yaşadığı hayatta sadece onları görüp bilmiş ve hayat, onun için çocuklarından ibaret kalmış. Zaten bu yaşına kadar ne eksik olan şeyleri sorgulamış , ne de fazlasını aramış. Çocukları için her şeyin en iyisini isteyen bir anne olmasının yanında, imkansızlıklarla çevrili bir yaşamla idare eden değil, o hayatın içinde gerçekten ve içten bir şekilde mutlu olan biri. Belki bir gülümsemenin ona verdiği mutluluğu maddi şeylerde asla bulamayacak, maneviyatı yüksek bir kadın. Hayat onun bu naifliğine karşılık ona bu kadar naif davranmamış bugüne kadar, zorluklar karşısına sıra sıra gelmiş. Ama her şeyden önce çocuklarının sevgisiyle ayakta duran bu yalnız kadın, inanılmaz kuvvetli ve umutlu aslında. Hayat ona hazırladığı zorlukların yanında sürprizler de getirmiş, belki temiz kalbiyle ettiği dualarının karşılığı diyebileceğimiz güzel şeyler de bekliyor onu. Ama tabii Nefise'nin karşısına sürprizlerle birlikte sınavlar da çıkacak ve onlarla nasıl baş edecek, nasıl bir yol izleyecek ben de merak ediyorum.

Ailesini bir arada tutmak ve onlara güzel bir hayat yaşatmak için mücadele eden Nefise, kendisine lüks bir hayatın kapıları aralandığında değişecek mi? Çocuklarını ikinci plana itecek sizce?
Nefise çocuklarını hiçbir şeye değişmez, onun için mutluluk çocuklarının huzurundan geçer. Ama Nefise aynı zamanda saf ve içinde minik bir kız çocuğu olan bir kadın bence. İçinde hiç bilmediği, hiç yaşamadığı bir gençliği var sanki. Her zaman ağırbaşlı ve uslu bir kız çocuğu gibi ama renkli bir hayat her kız çocuğunun ilgisini çekebilir. Nefise hiç zenginlik yaşamasa da gözü tok biri ve bu yüzden de belki onun ilgisini çeken şey maddiyattan cok sevgiyle karşılaşmak olabilir. Bu yaşında hayatı hissetmek, bir birey ve bir kadın olduğunun farkına varmak Nefise için daha zorlayıcı, daha kabullenmesi zor bir yolculuk olacakmış gibi hissediyorum.

Nefise hırsızlık yapan ilk kocasından beklediği sevgiyi ve aşkı görememiş, sürprizler sonucu karşılaştığı Muzaffer ona özlediği bu aşkı yaşatacak mı?
Nefise henüz karşı cinse duyulan aşkın manasını tam bilmiyor aslında. O, bugüne kadar aşkı ancak çocuklarında bulmuş. Bence kalbinin sevebilme yeteneği var, yüreği geniş , sevgisi bol bir insan. O yüzden karşısında sevilmeye değer biri olduğunda sevgiyi yaşayabilir diye düşünüyorum...

Siz birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol aldınız. Sizi en çok etkileyen karakter hangisiydi?
Aslında hiçbir zaman beni en çok etkileyen karakteri söyleyemem. Çünkü ben hayatın yanında, canlandırdığım karakterlerle de beraber sürekli şekillenmeye ve galiba derinleşmeye devam ediyorum. Çünkü her yeni karakterle hem kendinize yakın, hem de bazen en uzak alanları inceliyor ve o alanların farkına varıyorsunuz. Her yeni karakter daha da zenginleştiriyor sizi. O nedenle hepsi sahiden çok özel, hepsi çok önemli. Hepsiyle beraber büyüyüp bir yolda ilerliyoruz.

Şu sıralar rol aldığınız bir tiyatro oyunu var mı? Sinema filmi?
Geçen sezondan devam eden oyunum yok. Yeni bir oyun için de prova süreci en meşakkatli dönemdir, biliyorsunuz. Şu an set süreciyle beraber yürütmek imkansız gibi bir şey. Sinema filmi için de, biz bu yaz sürecinde ekranda olduğumuz için, o da şimdilik zor görünüyor. Kanatsız Kuşlar hayatımın liste başında yani.

Uzun saatler süren çekimler dışında kalan boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz? Sporla aranız nasıl, formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Ben hayatımın her döneminde aktif bir insan olmak zorundaydım, hala da öyleyim. Yani pek rahata kaçma lüksüm olmuyor. Spor yapmayı severim ama bazen sıkıldığım da oluyor açıkçası. Zaman zaman yoğun şekilde spor yapıyorum, zaman zaman da spor biraz geri planda kalıyor. Ama genel olarak yürümeyi hayatımdan hiç çıkarmam. Yürümeyi severim, neredeyse her gün hiç aksatmadan yürürüm. Form korumak icin de açıkcası her daim bir çaba söz konusu. Ben o rahat kişilerden değilim, zihnimin bir köşesi bunun için hep mesai halinde…

Kanatsız Kuşlar'ın yeni bölüm fragmanı için tıklayın

CANLI YAYIN