‘Saçlarıma düşkün olduğum için kazıtmak çok zordu’

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
‘Saçlarıma düşkün olduğum için kazıtmak çok zordu’

'Kırgın Çiçekler'in 'Serkan'ı Mehmet Aykaç, kanserli birini oynamanın ve saçlarını kestirmenin kendisini çok zorladığını söyledi Atv'nin fenomen dizisi 'Kırgın Çiçekler'in genç yeteneği Mehmet Aykaç, opera ve koro şarkıcılığı eğitimi aldıktan sonra setlere adım attı. Dizideki 'Serkan' rolüyle beğeni toplayan genç oyuncu, canlandırdığı karakterin kansere yakalanmasıyla izleyiciyi gözyaşlarına boğdu.

'Kırgın Çiçekler' ile bu kadar popüler olmayı bekliyor muydunuz?
Açıkçası senaryoyu ilk okuduğumda çok samimi ve sıcak bir dünyanın içine girdim. Dizimizde birçok karakter var ama birbirlerinin hayatına değme biçimleri çok dokunaklı. Seyirci ve biz, bu yüzden hiç umudumuzu kaybetmiyoruz. Bu da bizi birbirimize bağlıyor. Başarı ve popülerlik, bu aşamalardan sonra gerçekliğine kavuşuyor bence.

ÇOK HASSAS YAKLAŞTIK

Dizide karakterlerin başına gelmeyen kalmadı. Karakterlerin yaşadıkları size neler hissettiriyor?
Kendi yaşımdan küçük birini oynuyorum. Benden farklı bir karakter 'Serkan.' Dramatik aksiyonu çok yüksek karakterimin. Özellikle de yeni sezonda lösemi oluşu oyunculuk için yeni bilgi, yeni deneyim, yeni gelişme benim için. Karakterin başına gelen durumları analiz ediyorum.

Rolülünüz için saçlarınızı kazıttınız. Karakteriniz için böyle bir şeye karar vermek sizi zorladı mı?
Zorladı. Saçlarıma düşkün bir adamım; hayatımda saçımı 3 numara bile kestirmedim. Saçlarımın haricinde, ölümcül bir hastalığın içerisinde bir karakterle özdeşlik kurmak psikolojik olarak zor. Saçlarımı unutturdu diyebilirim.

'Serkan'ın yaşadıkları sizi nasıl etkiliyor?
'Serkan'ın hikayesinde beni en çok etkileyen şey, kansere yakalanması oldu. Güçlü durmaya çalıştığı sahnelerde canım daha çok acıdı. Ağladığım sahnelerde kendimi bıraktım.


Hastalıkla mücadele eden insanların yaşadıklarını araştırdınız mı?
Evet; maalesef günlük hayatımızda, aile, akraba ve çevremizde sürekli karşılaştığımız bir hastalık. Profesyonel destek aldık. Olaya hassas yaklaşmamız gerekiyordu. Hem oynarken doğru ifade etmeye çalışmam, hem de toplumsal bilinç için özen göstermem gerekiyordu.

Saçlarınızı kestirdiğinizde ne hissettiniz?
Kendimi çok kasmış olabilirim çünkü bilmediğim bir duygu. Saçlarım sahne gereği kayıt anında kesildi. Karşımdaki aynaya baktığımda ilk dökülen saçla tarif edemeyeceğim bir duygu hissettim. Çünkü bir yandan sadece saçımı kesecek olmam değil, lösemi hastalığını düşünmem ve hissetmem; beni diğer sahnelerime göre daha çok etkilemişti.

Karakterle ilgili nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
Löseminin çeşitleri var. Ben 'Serkan'ın hastalığının diğerlerinden farkını araştırdım. Bedendeki tepkilerinin neler olduğunu araştırdım. Psikolojik durumuna baktım.

BİRLİKTE MÜZİK YAPACAĞIZ

Ekip olarak yeni sezona nasıl başladınız?
Ekip birbirini tanıyor ve seviyor. Özlemle başladık; seyirciyi de, birbirimizi de özlemişimiz. Yeni oyuncular dahil oldu dizimize, bundan dolayı da yeni bir heyecanla başladık..

Kamera arkasında neler yaşanıyor peki?
İki yılın üzerinde bir serüvenimiz var ekip olarak. Bazen sette şarkı söylüyorum. Özellikle Özgür Çevik ile bazen doğaçlama mırıldanıyoruz. Hatta birlikte müzik yapmak gibi bir düşüncemiz var.

Opera ve koro şarkıcılığı eğitimi almışsınız. Neden oyunculuğa yöneldiniz?
Opera okurken de oyunculuk yapmak istemiştim ama doğru eğitim gerekiyordu. İlk oyunculuk eğitimimi Serap Matyaş'tan aldım. İyi ki oyuncu olmuşum.

CANLI YAYIN