"İstanbul'a gelince sudan çıkmış balığa döndüm"

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
"İstanbul'a gelince sudan çıkmış balığa döndüm"

Atv ekranlarının sevilen dizisi 'Bahtiyar Ölmez'de 'Ramazan' karakterini canlandıran Fatih Doğan, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.

Atv ekranlarının sevilen dizisi 'Bahtiyar Ölmez'de 'Ramazan' karakterini canlandıran Fatih Doğan, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı. Üniversiteyi Konya'da bitirdikten sonra İstanbul'a gelen Doğan, "İstanbul'a gelince sudan çıkmış balığa döndüm" dedi ve yaşadıklarını anlattı...

Sizi tanıyabilir miyiz, neler yaptınız bugüne kadar?

İlk işim 'Çılgın Dershane' idi.İkinci dizim ise atv'de yayınlanan 'Kertenkele'ydi. Şimdi yine atv'de ekrana gelen 'Bahtiyar Ölmez' de 'Ramazan' karakterini canlandırıyorum.

Elazığlı'yım. Konya Selçuk Üniversitesi'nde Sinema-Oyunculuk okudum. Sonra İstanbul'a geldim ve zorlu İstanbul şartlarına ayak uydurmaya çalıştım. Emek verdim. Üç-dört yıl kamera arkasında reji yaptım. Bu tecrübe de benim için çok iyi oldu Oyunculuğa başladığımda işin mutfağını öğrenmiş olmanın faydasını çok gördüm.

'Bahtiyar Ölmez'deki karekterinizden bahseder misiniz?

'Ramazan'; Anadolu'dan gelen, mert, dürüst bir delikanlı. Anadolu'daki karakterler hep saf gösterilir. Ama 'Ramazan' tam tersi. 'Bahtiyar'la bir şekilde tanışıyor ve hikayesi başlıyor. Çekimlerimiz keyifli geçiyor.

Anadolu'dan gelmiş birisiniz... Bu kurtlar sofrasında ne gibi zorluklar yaşadınız anlatır mısınız?

İstanbul'a gelince sudan çıkmış balığa döndüm. Bir endişe oluyor ama benim güçlü bir yapım var. Temkinli ilerledim. İstanbulda oyuncu adayı çok, rakip çok. Ve rekabet başlıyor. Herkes birbirinin önüne geçmek istiyor. Önce can, sonra canan... Bu da beraberinde ayak kaydırma, önüne geçme rekabetine dönüşüyor... Herkes kendini düşünüyor haklı olarak. Bu işi yapmak isteyenlerin umutlarını kaybetmeyip çalışmaları ve pes etmemeleri gerekir.

Kamera önüne geçtiğiniz için mutlu musunuz?

Çok mutluyum. Kamera arkasında da mutluydum. İş tecrübemle ileride sinema filmi çekmeyi düşünüyorum.

Çekimden kalan zamanınızda ne yaparsınız?

Senaryo yazıyorum. Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Gotoğraf sergisi açabilirim.

Sabah-Günaydın

CANLI YAYIN