Ceyda Düvenci 'Şehnaz Yüksel'i anlattı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Ceyda Düvenci 'Şehnaz Yüksel'i anlattı!

Çok iddialı bir şey söylüyorsunuz...

Evet, iddialı konuşuyorum. İki bölümün senaryosunu 15 dakikada bitirdim. 'Nasıl yani!' diye diye okudum. Bana önerilen; çok dişi ve hiç oynamadığım bir roldü. Bu belki çok acı bir şey ama ülkemizde bir kadın oyuncu olarak ya acı çeken bir anneyi ya da kötü kadını oynuyorsun. Bana teklif edilen, bir kadın oyuncunun çok kolay rastlayabileceği bir rol değil. Bu dizide karakterin yaptığı işten ve zekasından çok etkilendim. Klişe bir karakter değil.

Oynadığınız karakter 'Şehnaz Yüksel'... Onu bize anlatır mısınız biraz?
Bir bilim kadını... Ülkenin savaş uçaklarının yazılımını yapan bir kadın. Karakterin bilim kadını olmasını çok önemsiyorum. Çok genç yaşta aşık olmuş, hamile kalmış fakat bir sebeple aşık olduğu adamdan uzaklaşmış. Yine de bebeğini doğurmuş. Kızıyla birlikte büyümüş, mühendis olmuş, kalbini aşka kapatmış. Tamamen işine ve kızına odaklı yaşayan bir kadın. Çok başarılı olmuş ama bu süreçte kızını ihmal etmiş. Çok iyi annelik yapamamış bence. Savaş uçakları yazılımını devlete teslim etmeye hazırlanırken bir aksilik oluyor ve hikaye orada başlıyor.

Erkek egemen dünyada kadınların yerini temsil eden bir karakter aslında...
Evet, kadın girişimcilere çok kıymet veriyorum. Bir kadın ve anne olarak evine ekmek götüren, hepsi ayrı ayrı zekaya sahip kadınlara çok değer veriyorum. Sosyal medyada sadece, kadın girişimcilerin el emeğiyle yapıp bana yolladığı şeyleri paylaşıyorum. 'Şehnaz'da da bunu gördüm. 'Şehnaz'ın zekası, en zor anında bile bir şeyler yapmaya çalışması, mücadele etmesi beni etkiledi. Güçlü bir kadın o... "Bu ülkede bilim insanları öldürülüyor, korkmuyor musunuz?" diye soruluyor 'Şehnaz'a. "Korkmuyorum, ben bir bilim insanı olarak ülkem için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" diye cevap veriyor.

Bizi nasıl bir hikaye bekliyor?
'Şehnaz'dan konuşuyoruz ama aslında bu bir baba-kız hikayesi. Babanın sonradan bizim hayatımıza dönmesi ve kızıyla birlikte bu mücadeleye girmesi... 'Şehnaz', onların meselelerindeki çıkış noktası, bir itici güç.

Sete ayak uydurabildiniz mi hemen?
Çağrı'yla (Vila Lostuvalı) ve Ender'le (Mıhlar) ilk kez çalışıyorum; muhteşemler! Setin enerjisi çok enteresan. Herkes birbirine çok saygılı. Herkes işinin başında ve ne yapılması gerektiğine çok hakim. Bu uzun zamandır yaşadığım bir şey değil. En severek oynadığım dizilerde bile, çok uzun çalışma saatleri, çok uzun bekleme süreleri ya da çok mutsuz ekiplerle olmuştum. Ama hep iyi yapım şirketleriyle çalıştım. Ay Yapım da öyle... Sütümü sağdığım bir dönemdeyim ve rahatımla çok ilgileniyorlar. Yönetmenimin gözü hep bende; "Bana haber ver, çekimi durdururum" diyor. O kadar kıymetli şeyler ki bunlar... Kendini iyi hissediyorsun.

Rol arkadaşlarınız için neler söylemek istersiniz?
Güçlü bir oyuncu kadromuz olduğunu düşünüyorum. Hepsi bildiğim isimler ama mesela Musa Bey (Uzunlar) ile hiç çalışmamıştık. Kendisiyle ilk kez tanıştık. Cem'le (Davran) çok eski dostuz ama ilk kez karşılıklı oynuyoruz. Benim sahnelerim genellikle Cem'le zaten; çok keyif alıyorum onunla oynamaktan. Hem bir aile babası, hem de oyuncu olarak çok beğendiğim biri. Burcu'yu (Biricik) da çok sevdim. Onunla birkaç sahnemiz vardı.

Sabah/Günaydın

CANLI YAYIN