"Bugüne kadar oynadıklarım arasında bana en benzeyen karakter Elif"

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
"Bugüne kadar oynadıklarım arasında bana en benzeyen karakter Elif"

Çağla Demir, Kocaman Ailem dizisinde Elif karakterini canlandırıyor. Dizideki gibi kalabalık bir ailede büyüdüğünü söyleyen Demir'le, rolünü ve bilinmeyen yönlerini konuştuk...

Elif'i anlatır mısınız?
Elif, ziraat mühendisliği okuyor. Demir adında bir nişanlısı var. Çabuk iniş-çıkışları olan ama oynaması çok zevkli bir karakter çünkü bütün duyguları taşıyor, tekdüze değil. Annesine çok düşkün. Babasını 25 yaşına kadar görmemiş. Tek tutunduğu kişi Demir. Hayat dolu bir kız.

Siz babanızı 25 yıl sonra bulsanız ne hissederdiniz?
Böyle bir olay yaşamadığım için ne desem yalan olur. Ama sanırım kendimi ona karşı yabancı hisseder, o kişiyle uzun süre bağ kuramaz, ona sarılamazdım. Neden bırakıp gitti diye yargılardım. Ama hiçbir suçu yoksa da anlamaya ve sevmeye çalışırdım.

Elif size benziyor mu?
Bugüne kadar oynadıklarım arasında bana en benzeyen karakter Elif. Diğerleri hep snob karakterlerdi. Ben sakin biriyim. Tabii benim de iniş çıkışlarım vardır, bam telime basıldığında sinirlenebilirim ama genelde kedi gibiyimdir.

Set ortamı nasıl?
Çok güzel, hemen adapte oldum. Seyirci de görecek; biz aile olduk. Bütün oyuncular birbirleriyle o kadar samimi ki... Setin ikinci günü birbirimize sarılarak "Merhaba" diyorduk. Bu samimiyet diziye de yansıdı.

Oyuncunun setteki ruh durumu rolüne nasıl yansıyor?
Çok profesyonel olmak zorundasın. Tabii ki sıkıntılar yaşıyoruz ama kamera "Kayıt" dediği an, sen artık Çağla değilsin; Elif'sin, Zeynep'sin.

Peki böyle durumlarda rolünüze nasıl motive oluyorsunuz?
Ben duyguya girmekte zorlanmıyorum. Oynadığım karakterler benim en iyi arkadaşım. Ondan başka tutunacak bir şeyim yok. Beni tek anlayacak kişi Elif'tir. Ben düşsem de Elif' beni kaldırmak zorunda. O yüzden zorlanmıyorum.

Dizinin senaryosunu okuduğunuzda ilk olarak ne hissettiniz?
Senaryoyu okuduğumda çok güldüm. Hayal ettim 'Elif'i. Çok içime sinen bir karakter çünkü ben bugüne kadar böyle cıvıl cıvıl bir kızı oynamadım. Ben de geniş bir aileye sahibim. Dört kız kardeşim var. Samsunlu'yuz. Aile benim için çok önemlidir. Mutsuz olduğumda, düştüğümde hep yanımdalar.

Aileniz oyunculuğunu eleştirir mi?
Benimle çok gurur duyuyorlar. Annem "Sana niye bu kadar öpüşme sahnesi veriyorlar?" diyor bazen. "Niye hep gıcık kadınları oynuyorsun?" diyenler de oluyor ama herkes bana çok inanıyor.

Siz de büyük bir aile kurmak ister misiniz?
İsterim tabii ki ama şu anda evliliği düşünmüyorum. Bir dizi izliyorum son günlerde; bir çifttin üçüzleri olacak, bebeklerinden birini kaybediyorlar. Hastanede terk edilen zenci bir bebeği evlatlık ediniyorlar. Üç bebekle hastaneden çıkıyorlar. Ben de böyle kalabalık bir ailem, hatta zenci bir bebeğim olsun isterim. Evlatlık da edinebilirim.

Oyunculukta hayalleriniz nelerdir?
Hayalim her zaman işimi çok iyi yapmak. Başrol ya da ikinci kadın olmak gibi noktalara hiç takılmadım. Benim için önemli olan canlandırdığım karakteri en iyi şekilde seyirciye sunmak. Başarılı olduğunda gerisi geliyor zaten. İşini ne kadar iyi yaparsan, yükselmen de o kadar kolay olur. Çok hayalim vardır benim. Ödül alamasam da, yorumlar iyi olduğunda çok mutlu olurum.

Seyirciden nasıl yorumlar alıyorsunuz?
Sosyal medyadan bazen kötü yorumlar da gelse de genelde "O kadar iyi oynuyorsun ki...", "Ekranda gıcık, snob karakterleri oynuyorsun ama gerçekte çok sıcaksın" diyorlar.

Çekim saatlerinin uzunluğu için ne diyeceksiniz?
Beni huzurlu olduğum yerde 24 saat çalıştırabilirsin. Yeter ki eğlenelim; işim için uykusuz da kalabilirim. Bu işe bunu bile bile giriyoruz; gerginlik olmadığı sürece sorun yok.

Sizi neler sinirlendirir veya mutlu eder?
Beni saygısızlık ve aptal yerine konmak çok kızdırır. Gergin ortamdan uzaklaşmak isterim. Zor bir tip değilim aslında kin tutmam. Yengeç burcuyum. O yüzden oyunculukta yaptığım en kolay ağlamak.

Sizce oyunculukta en zor şey ağlamak mı?
Ağlamak zordur. Ben rol yapmayı tercih etmem, role inanıp oynamak isterim. Benim kahkahada problemim var çünkü sessiz gülerim normal hayatımda. Gülerim ama kahkaha atmam.

Sabah/Günaydın

CANLI YAYIN