Sevgi İzi tatil yapmıyor!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Sevgi İzi tatil yapmıyor!

Sevgi İzi tatil yapmıyor, kayıplarını bulmaya devam ediyor!

Araştırmacı - Gazeteci Müge Anlı'nın kendini ifade edemeyen vatandaşlarımızın hayatını güvence altına almak için başlattığı Sevgi İzi projesi, yaz tatilinde de kayıplarını bulmaya devam ediyor. Down Sendromlu 10 yaşındaki Ömer Faruk Bakırcı, 4 Temmuz Çarşamba günü yaşadığı Sultangazi'deki evinden ailesinin bir anlık dalgınlığı arasında çıkıp gitti. Ömer Faruk'un evden gittiğini anlayan ailesi küçük çocuğu aramaya başladı. Bu sırada Müge Anlı'nın Sevgi İzi ihbar hattına bir telefon geldi. Başakşehir Polis Merkezi'nden arayan görevli memurlar kolunda Sevgi İzi olan bir çocuk bulduklarını söyledi. Müge Anlı ekibi, Sevgi İzi numarasından kayıp çocuğun Ömer Faruk Bakırcı olduğu bilgisine ulaştı. Ailesine hemen müjdeli haber verildi ve Ömer Faruk, yalnızca birkaç saat içinde başına kötü bir şey gelmeden ailesine teslim edildi.

Sol bileğinin üzerindeki sevgi sayesinde yarım saat içinde bulundu!

İzmir Kemalpaşa'da yaşayan Kabak Ailesi, 9 Temmuz günü bir akrabalarına misafirliğe gitti. Gittikleri yerde kapının açık olmasını fırsat bilen 9 yaşındaki zihinsel engelli oğulları Emirhan Kabak, dışarı çıktı. Aile telaş içinde her yerde küçük çocuğu ararken, Müge Anlı'nın Sevgi İzi ihbar hattını polis ekipleri aradı. Kolunda Sevgi İzi olan bir çocuk bulduklarını söylediler. Bulunan çocuk Emirhan'dı. Müge Anlı ekibi, Kabak Ailesi'ne hemen durumu bildirdi. Emirhan, hayatını güvence altına alan sol bileğinin üzerindeki Sevgi İzi sayesinde yalnızca yarım saat içinde bulunarak ailesine teslim edildi.

Markette kayboldu, vatandaşlarımız sayesinde ailesine teslim edildi

Ankara Eryaman'da ailesiyle birlikte alışveriş için markete giden 56 yaşındaki zihinsel engelli Doğan Türkmen, bir anda ortadan kayboldu. Ailesi market ve çevresini karış karış ararken, dikkatli vatandaşlarımız Doğan Türkmen'i buldu. Sol bileğinin üzerinde Sevgi İzi'ni görünce de Müge Anlı ekibine ulaştı. Yalnızca birkaç saat içinde Doğan Türkmen bulunarak ailesine teslim edildi

CANLI YAYIN