Palu ailesi neden bu kadar çok konuşuluyor?

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Palu ailesi neden bu kadar çok konuşuluyor?

Kocaeli'de yaşayan Palu ailesinin kâbusu, Tuncer Ustael'in, kızları Emine Palu ile evlenmesiyle başladı. Müge Anlı ile Tatlı Sert ile ilk kez 21 Aralık'ta gündeme gelen Palu ailesi ile ortaya atılan kan dondurucu iddialar sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında. Takip edemeyenler birbirlerine "Palu ailesinin olayı nedir?" diye soruyor.

İşte sosyal medyayı sallayan Palu Ailesi'nin öyküsü...

Türkiye günlerdir Müge Anlı ile Tatlı Sert programında kan donduran iddialar eşliğinde Palu Ailesi'ni izliyor. İki cinayet, bir cinayete azmettirme, kendi öz evlatları dâhil 4 çocuğa ve baldızına tecavüz etmekle suçlanan damat Tuncer Ustael'e, kızları ve torunları öldürülen aile bireylerinin bizzat yardım ettiği ileri sürülüyor. İşte Palu Ailesi ile ilgili şu ana dek ortaya atılan akıl almaz iddialar.

- Kocaeli'de yaşayan Palu ailesinin kâbusu, Tuncer Ustael'in, kızları Emine Palu ile evlenmesiyle başladı. Kendisini 'cinci hoca' olarak tanıtan Tuncer Ustael, bacanağı Ahmet Tahnal ile kayınpederi Harun Palu dışında tüm aileyi müridi haline getirdi. Tuncer Ustael, eşinin kardeşi İsa'ya, Ahmet Tahnal'ı öldürttü. İsa, "Ahmet, kardeşimi fuhuşa zorluyordu" deyince baba Harun Palu, suçu üstlendi.

- Harun ve Havva Palu çiftinin 5 çocuğu bulunuyor: Fatih, İsa, Emine, Meryem ve Ayşe Melek… Çocuklardan biri olan Emine, Tuncer Ustael ile evleniyor. Kardeşi Meryem de Ahmet ile dünya evine giriyor. Emine ve Tuncer Ustael çiftinin bir kız bir de erkek çocuğu oluyor. Meryem ve Ahmet çiftinin de Recep ve Melike adlarında iki çocuğu dünyaya geliyor.

- Tuncer kendisini tüm aile içinde 'cinci hoca' olarak tanıtıyor. Ailede ona sadece baba Harun ve bacanağı Meryem'in kocası Ahmet inanmıyor. Ahmet'i ortadan kaldırmak isteyen Tuncer, eşinin kardeşi İsa'yı etkisi altına alıp onu öldürtüyor. Baba Harun oğlunun hapse girmesini istemediği için suçu üstleniyor ve hapse giriyor. Ahmet ölünce Meryem ve iki çocuğu (Recep-Melike), Tuncer'in kapıcı dairesinde kalmaya başlıyor. Tuncer burada evde kalan herkese tecavüz ediyor, işkencelerde bulunuyor. İşkence ve tecavüzlerin sonucunda evden kaçmayı başaran Recep hastane kontrolünün ardından yurda yerleştiriliyor.

- Anne Havva Palu'nun kızı ve torununu öldüren damat Tuncer Ustael'e yardım ettiği iddia ediliyor. Tuncer Ustael'in karısının kardeşi İsa Palu'nun bacanak Ahmet'in cinayetinde yardım ettiği iddiası var. Eşi Emine Ustael ise yüzündeki morluklara rağmen her ortamda, TV ekranlarında bile kocasını savunuyor. Fatih Palu ise baştan beri çelişkili ifadeler veriyor.

Anne Havva Palu, yine 2011 tarihli ifadesinde torunu Melike'ye ise "içine cin kaçtığı gerekçesiyle" yine Tuncer Ustael tarafından önce ispirto, sonra da sirke içirildiğini söyledi. İfadeye göre, Melike de kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Havva Palu ifadesinde Melike'yi yıkadığını, beyaz bir çarşafa sardıktan sonra gömdüklerini de aktardı. Bu ifade, ailenin diğer üyeleri tarafından da desteklenirken, konuyla ilgili emniyet ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ancak yargı süreci devam ederken, Palu ailesi ifadesini tamamen değiştirdi ve "tehdit altında" verdiğini söyledi. İfadelerin geri çekilmesi ve o dönemde yapılan ceset arama çalışmalarının sonuç vermemesi nedeniyle soruşturma da sürüncemede kaldı.

Palu ailesinin program boyunca gerek kayıplardan gerekse de başlarına gelen bir dizi olaydan dolayı Tahnal ailesini sorumlu tutuyor. Palular ile Tahnallar arasında iki türlü bir akrabalık ilişkisi bulunuyor. Havva Palu'nun kız kardeşi Emine, Tahnal ailesinin bir ferdiyle evli. Diğer bağlantı da kayıp Meryem'in teyzesi Emine Tahnal'ın kocasının erkek kardeşiyle evli olması. Ancak Meryem Tahnal'ın eşi 2008 yılında babası Harun Palu tarafından öldürüldü. Palu ailesi, 2008'de kaybolan Meryem ve 2009'dan bu yana kendisinden haber alınamayan Melike'nin Tahnal ailesinin fertlerinin yanında olduğunu öne sürüyor. Palu ailesi ayrıca, Tahnal ailesinin organ mafyası, cinayet ve çocuk kaçırma gibi çeşitli suçlara bulaştığını iddia ediyor. Programa katılan Emine Tahnal ise kendisine ve eşinin ailesine yönelik tüm iddiaları reddediyor. Emine Tahnal, kız kardeşi ve yeğenlerinin "akli dengesinin yerinde olmadığını," kendisinin de uzun bir süredir görüşmediğini söylüyor.

Tuncer Ustael, geçen hafta yayımlanan bir bölümde Meryem Tahnal'ın annesi Havva Palu tarafından gömüldüğünü duyduğunu söyledi ve söz konusu bölgeyi canlı yayında gösterdi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, bu sözleri ihbar kabul ederek Tütünçiftlik bölgesinde kazı çalışması başlattı.Buna rağmen, Havva Palu, eşi hapse girdikten sonra Tuncer Ustael'in kendilerine "sahip çıktığını" ve kol kanat gerdiğini söylüyor. Ayrıca, yayınlar sırasında Havva Palu'nun kendine ait İstanbul ve Kocaeli'ndeki beş evi Tuncer Ustael'in üzerine geçirdiği de ortaya çıktı.

Havva Palu, Tuncer Ustael'den "yarı hoca" olarak bahsediyor. Ustael'in aileye kendilerine "büyü yapıldığını" söyleyerek korkuttuğu öne sürülüyor. Müge Anlı'nın programındaki konuk uzmanlar, Ustael'in ciddi bir korku yaratarak aileyi kendisine bağımlı kıldığını düşünüyor. Tuncer Ustael ile aynı cezaevinde yatan bazı tutuklu ve hükümlüler de programı arayarak, Ustael'in "dışkıya ayet yazarak büyü yaptığını" öne sürdü ve cezaevindeki diğer kişileri korkutmaya çalıştığını söyledi. Palu ailesi, büyü ve cinler gibi konularla ilgili olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile de bir araya geldi. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yayınlanan bölüme göre, Hatipoğlu, bu korkuların yersiz olduğunu belirterek, ailenin bir doktora görünmesi gerektiğini söyledi. Ancak son yayınlanan bölümde anne Havva Palu, babasının evine "büyülü olduğu" gerekçesiyle girmeyi reddederken görüldü.

Türkiye'nin en tuhaf olaylar zinciri aydınlatılıyor

Meryem Tahnal ile kızı cinayete mi kurban gitti?


Enişte Tuncer Ustael itiraf etti, emniyet arama çalışması başlattı!


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Palu ailesi için devreye girdi!


Palu ailesinin sattığı evin yeni sahibi konuştu!


Tuncer Ustael'in avukatının yanında verdiği ifade...


Kazı bölgesinde kemik parçaları bulundu!

CANLI YAYIN