Rolüme empati yaparak hazırlandım

GİRİŞ TARİHİ:  18.04.2019, 10:08
Rolüme empati yaparak hazırlandım

atv'nin pazar akşamları ekranlara gelen yeni dizisi Zengin ve Yoksul'un Meral'i Evrim Solmaz uzun zaman sonra neden bu dizi ile ekranlara döndüğünü anlattı. Bu projenin, çalışmaya niyet ettikten hemen sonra gelen ilk teklif olduğunu anlatan Evrim Solmaz, "Tüm görüşmelere heyecanla katıldım. Kast direktörüme, yapımcıma, yönetmenime ve senaristlerime duyduğum sempati ve işlerine duyduğum güven ile bu serüvenin parçası oldum. Oynadığım rolün yardım severliği, iyi niyetli oluşu, eşini ve çocuğunu seven bir kadın oluşu ve etrafına karşı saygılı duruşunu kendime yakın buluyorum. Bunun yanı sıra oynadığım karakter ile benim aramda ciddi bir kültür, yetişme ve eğitim farkı var. Ben çalışan bir kadınım, sanatçıyım, o ise ev hanımı. Bu tür farklardan doğan davranış farklılıklarımız var. Örneğin Meral karakteri ezilmiş, bastırılmış, kendini ve doğrularını ifade etme özgürlüğüne sahip değil. Meral ile benim aramdaki en belirgin farklar bunlar diyebilirim" dedi. Rolünü daha iyi anlamak adına Meral gibi bastırılmış duyguları olan kadınlarla arasında empati kurmaya çalıştığını söyleyen Solmaz, "Gelin gittiği evde ezilen, horlanan, maddi gücü olmadığı için yeni bir düzen kuramayan, baba ocağına geri dönemeyen kadınlarımızı, acılarını ve çıkmazlarını hissetmeye çalıştım. Bu çalışmada bana destek olan arkadaşlarıma teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yapımını NTC Medya'nın yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp'in üstlendiği, yönetmen koltuğuna Deniz Yorulmazer'in oturduğu Zengin ve Yoksul, farklı hayatlara sahip ailelerin ortak hikayesini ekranlara taşıyor.

Dizi, Binnur Kaya, Gökhan Alkan, Osman Sonant, Evrim Solmaz, Damla Colbay, Elif Doğan, Gülcan Arslan, Veda Yurtsever, Eren Hacısalihoğlu, Tuna Orhan, Mert Asker ve Sacide Taşaner gibi ekranların sevilen oyuncularıyla her pazar saat 20:00' de atv ekranlarında.

CANLI YAYIN