Çocukların sesini Hatipoğlu duyurdu!

GİRİŞ TARİHİ:  09.05.2019, 12:19 GÜNCELLEME TARİHİ:  09 Mayıs 2019 Perşembe, 13:36
Çocukların sesini Hatipoğlu duyurdu!

Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet Meydanı'ndan Ramazan ayı boyunca canlı yayınla ekrana gelen İftar ve Sahur programı, her yıl olduğu gibi bu yılda da izleyicilerle doldu taştı.

Halasının kul hakkına girdiğini düşünen 6,5 yaşındaki Alperen
8 Mayıs'ta yayınlanan iftar programında seyirciler arasında küçük çocuklar da vardı. 6,5 yaşındaki Alperen mikrofonu eline alınca "Bir halam var evlenmek istiyor, ama annem çok hasta. Sürekli bayılıyor ve ağzından kırmızı sular akıyor. Halam da bu durumda anneme bakmak zorunda kalıyor"... Hatipoğlu, Alperen'in bu duygusallığını görünce önce ona "Zayıf görünüyorsun pek sık yemek yemiyorsun sanırım. En sevdiğin yemek nedir?" diye sordu. Makarna cevabını veren Alperen bir de dua okumak istediğini söyledi ve Maun Suresi'ni okudu.

Hatipoğlu, Alperen'in okumasından çok etkilenerek bir daha okumasını rica ederek Alperen'e "Sen bize burada çok güzel bir ders verdin. Alperen diyorki evimizde hasta bir büyüğümüz var. Bir aileyiz ve ailemizden birisi O'na bakarak hayatını ona adıyor ve evlenmiyor. Bizim bunda günahımız nedir? Halan inşallah annenin sıkıntıları bittiğinde evlenir. Ama bu soru Alperen'in ne kadar temiz kalpli olduğunu, küçük yaşta olmasına rağmen ne kadar beyefendi olduğunu ve aklının bu duruma takıldığını bize gösteriyor. Demek ki en az anne babalar kadar çocuklar da anne ve babalarına düşkün. Alperen bize bugün bunun dersini verdi" diyerek alkışladı.

8 yaşındaki Ada, Antep'ten gelerek anne ve babalara seslendi
8 yaşındaki Ada, Gaziantep'ten ninesiyle birlikte Hatipoğlu'nu izlemeye geldi. Anne ve babası boşanan Ada, "Ailem ayrıldığı için çok üzgünüm. Ne yapmam gerekiyor onların barışması için?" diyerek sorusunu sordu. Hatipoğlu, "Seni yanındaki nur yüzlü ninen mi büyütüyor? Onun ellerinden öperim. Sana güzel davrandığı için. Ben aile problemlerinizi açmak istemiyorum burada. Ama sen mikrofonunla burada tüm anne babalara bir evlat olarak tüm boşanma aşamasında olanlara bir şey söylemek ister misin?" dedi. Ada ise, "Allah anne babaları ayırmasın. Annem babam bir araya gelsin istiyorum." diyerek boşanan tüm ailelere seslendi.

CANLI YAYIN