Hatipoğlu, canlı yayına kedisi İnci ile çıktı!

GİRİŞ TARİHİ:  10.05.2019, 11:24 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Mayıs 2019 Cuma, 11:42
Hatipoğlu, canlı yayına kedisi İnci ile çıktı!

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet Meydanı'ndan Ramazan ayı boyunca canlı yayınla ekrana gelen İftar ve Sahur programı, her yıl olduğu gibi bu yılda da izleyicilerle doldu taştı.

9 Mayıs Perşembe yayınlanan İftar programında bir genç, Hatipoğlu'na "Hayvanlara eziyet edenlerin ahiretteki durumu nedir?" sorusunu yöneltti. Bu sorunun ardından evinde beslediği kedisi İnci'yi canlı yayında kucağına alarak soruyu yanıtladı.

"Hayvanlara eziyet edenler Allah'ın rahmetinden uzaktır. Ahirette aynı hareket onlara yapılacaktır. Her hayvan kendine eziyet edeni gösterecek, Allah da onları kul hakkı sayacaktır."

Nihat Hatipoğlu, kedisi İnci'yi ailelerinin bir parçası gibi sevdiklerini, aileyi sayarken sayılarına onu da eklediklerini dile getirerek hayvan sevgisine dikkat çekti. "Onlar da sevgiden çok iyi anlıyorlar. Onları severseniz Allah da sizi sever" diyen Hatipoğlu, dinimizin de hayvanları önemsediğini bir örnekle anlattı. "Tasavvuf büyüklerimizden biri namaza kalktığında cüppesinin eteğinde bir kedinin uyuduğunu görmüş ve kedi rahatsız olmasın diye eteğini bir makasla kesip oturduğu yerden öyle hareket etmiştir. Hayvanlara eziyet edenler Allah'ın rahmetinden uzaktır. Hayvanlara merhamet ibadettir. Hayvanları doyurmak, onları tedavi ettirmek ibadettir."

CANLI YAYIN