Hercai Tüm Kişiler, AB ve 20+ABC1 kategorilerinde birinci sırada

GİRİŞ TARİHİ:  18.05.2019, 10:29 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Mayıs 2019 Cumartesi, 10:45
Hercai Tüm Kişiler, AB ve 20+ABC1 kategorilerinde birinci sırada

Cuma akşamları atv ekranlarında yayınlanan Hercai'nin yeni bölümü, Tüm Kişiler'de % 10,96 izlenme oranı ve % 27,20 izlenme payı, AB Sosyal Statü'de % 6,58 izlenme oranı ve % 17,41 izlenme payı, 20+ABC1'de % 8,32 izlenme oranı ve % 20,32 izlenme payı alarak 100 program arasında birinci oldu. Yayınlandığı ilk bölümden itibaren ilgi gören dizi, Midyat'ın en güçlü ailelerinden Şadoğullarının torunlarından biri olan Reyyan ile yıllar önce öldürülen anne babasının intikamını almak isteyen Miran'ın imkansız aşk hikayesini anlatıyor.

Soyadımı taşıyan kimse satılık değildir!

Geçtiğimiz akşam onuncu bölümüyle izleyicilerle buluşan Hercai'de, Miran, Reyyan'ın gördüğü eziyetlere daha fazla dayanamaz. Şadoğullarının tüm borçlarının silinmesine karşılık sadece Reyyan'ı ister. Fakat Nasuh Ağa herkesi şaşırtır ve "Benim soyadımı taşıyan kimse satılık değildir. Reyyan burada kalacak Azat'la evlenecek. Bu evin hem kızı hem gelini olacak." der. Duydukları karşısında şaşıran Miran, Reyyan'a dönüp onu alıp götürmesi için bir cevap bekler. Ama aldığı cevap "Ben satın alabileceğin kadar değersiz değilim, Azat'la evleneceğim. Yaşattığın onca cehennem acısı üzerine bir de satın almaya çalıştın beni, git buradan" olur.

Miran, Azize'nin karşısında!

Konaktan çıkan Miran, babaannesinin karşısına geçerek hesap sorar. "Bizim yüzümüzden Reyyan, Azat'la evlenmeye mecbur kalıyor. Ona yaptıklarımızdan, yaşattıklarımızdan. Bu yola hiç girmemeliydim" der. Azize ise "Kalbin aklına galip geliyor, kendine gel. Düşmanın ayağına gittin. Bu intikamı alırken biliyordun böyle olacağını. Mal da benim, karar da benim. Son sözü ben söylerim" der ve Miran'ı uyarır.

Azat, Reyyan'la ilgili gerçekleri öğrenir!

Azat ise istemeden büyük bir sırra ortak olur. Hazar ve Zehra'nın konuşmalarına şahit olan Azat, Hazar'ın "Reyyan'ın bizimle yaşaması için ateşe atılmasına göz yumamayız. Gerçekleri söyleyelim. Benim kızım olmadığını söyleyelim, bu intikam meselesi son bulsun. Hepimiz bu evi terk edelim." der. Fakat Zehra'nın ana yüreği Reyyan'ın yaşadığı bunca şeyden sonra bu gerçeği kaldıramayacağını, yaşadıklarının bir hiç uğruna olduğunu, söylemenin onu kaybetmekten başka bir işe yaramayacağını söyleyerek vazgeçirir. Ama Azat istemeden şahit olduğu sırrın yükünü taşımakta zorluk çeker. Yine de Reyyan'la evlenmek için bu sırrı saklamayı göze alır.

Reyyan, Miran'ın Gönül'le olan evliliğini bildiğini söyler…

Reyyan'ı yeniden kazanmak için Reyyan'ın peşinde pervane olan Miran ne yapacağını bilemez. Reyyan'ı satın almak için istemediğini, onu konaktaki zulümden kurtarmak için böyle bir hamle yapmak istediğini, her şeyden pişman olduğunu söyler. Fakat kalbi kırık Reyyan "Ben hep masallara inandım, mucizeler bekledim. Ama sen bir yalandan ibaretsin. Sana da sevgine de inanmıyorum. Ben senin merhemin değilim. Benden sana yar olmaz. Sen evli bir adamsın ben senin kapatman olamam." diyerek Gönül ve Miran'ın düğün fotoğrafını gösterir. Reyyan'ın gerçeği öğrendiğini gören Miran, Gönül'den hesap sorar. Boşanmak istediğini söyler. Azat'la evlenmekte kararlı olan Reyyan'ı bu fikrinden caydırmak isteyen Miran vazgeçmez. Kına günü Şadoğullarının kapısına dayanır. Reyyan'a "Ben gemileri yaktım. Benimle gel." der. Hayır yanıtını veren Reyyan'ı ciddiye almayan Miran ise Reyyan'ı atına bindirerek kimselere görünmeden konaktan uzaklaşır.

CANLI YAYIN