Osman Bey, Moğollar'ın Nikola'ya gönderdiği altınlara el koydu

GİRİŞ TARİHİ:  09.06.2021, 22:28
Osman Bey, Moğollar'ın Nikola'ya gönderdiği altınlara el koydu

‘Kuruluş Osman’ın heyecanla takip edilen 62’nci bölümünde, Osman Bey, Moğolların vergi oyununu Nikola’ya gönderilen altınlara el koyarak bozdu.

Moğol Valisi Yargıcı, Osman Bey'in Togay'ı kaçırarak infaz etmesi üzerine Kayı Obası'na ağır bir vergi saldı. Obaya gönderdiği elçi ile üç yıllık verginin üç gün içinde ödenmesini talep eden Yargıcı, aksi takdirde İlhanlı ordusunun uç bölgesine geleceğini bildirerek Osman Bey'i tehdit etti.

Osman Bey'i Moğolların kıskacından kurtaran Konya'dan gelen istihbarat oldu. Sultandan gelen mesajla Moğol Valisi Yargıcı'nın Nikola'yla anlaştığını ve ordu kurması için İnegöl Kalesi'ne sandıklar dolusu altın gönderdiğini öğrenen Osman Bey, derhal harekete geçti.

Altınları Moğollardan teslim alıp İnegöl Kalesi'ne götüren komutan Mikis ve askerlerine pusu kuran Osman Bey, alplerine Moğol nökerleri uzaklaşana kadar beklemeleri emrini verdi. Moğolların ayrılmasının ardından İnegöl Kalesi'ne doğru yola çıkan Mikis ve emrindeki birlik, Kayı alplerinin baskını ile neye uğradığını şaşırdı.

Alplerin oklarıyla ablukaya alınan Bizans askerleri çaresiz kalırken, Osman Bey, Komutan Mikis'in karşısına dikildi. Osman Bey'in hamleleri karşısında direnemeyen Mikis, "Yeter öldüreceksen öldür beni" dese de Osman Bey, Bizans komutanının canını bağışladı ve "Seni Nikola'ya havale ediyorum" dedi. Osman Bey, "Nikola'ya diyesin ki Moğol'u arkasına alsa da eceli elimden olacak!" diyerek Mikis'i salıverdi.

Ele geçirilen altınlara bakan Osman Bey, "Altını keferinin elinde şer olmaktan kurtardık… İmdi hayır için kullanma vaktidir" dedi.

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 62'nci bölümü de seyirciden büyük ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Sahneyi izlemek için tıklayın!

CANLI YAYIN