İlk soruda elenseydi, dalga geçeceklerdi

GİRİŞ TARİHİ:  10.06.2021, 09:04
İlk soruda elenseydi, dalga geçeceklerdi

Soluksuz izlenen yarışma 'Kim Milyoner Olmak İster' bininci bölümüne yaklaştı. Yarışma, renkli ve sıra dışı karakterler arasından seçilen yarışmacılar sayesinde her bir bölümü ayrı bir diziye dönüşüyor. İçinde paha biçilemez hayat derslerinin de olduğu 'Milyoner' son bölümünde, Anadolu kadınının gücünü ve iradesini de ortaya koydu. Programa katılmayı çok isteyen ve bu isteği gerçekleşen Hacer Keser, başarısının sırrını anlattı. İşler ne kadar çoğalsa, ben o kadar motive olduğunu söyleyen Keser, "Afyon, Sinanpaşa, Güney kasabası, herkes beni izliyor şu an. İlk soruda elenseydim, elimizden çekeceğin var dediler ama ben elenmedim" diyerek mutluluğunu da ifade etti.

Yarışmaya uzun yıllardır katılmayı bekleyen Hacer Kester, Afyonkarahisarlı bir girişimci. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdikten sonra, eşinin de kendisine güveni ve desteği ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünü kazanmış. Bir yandan üniversitesine devam eden yarışmacı, diğer yandan eşinin işlerine yardım ediyor. İki çocuğu olan Kester, kendine ait tuhafiye dükkânını işletirken, kendi kasabasındaki birçok sosyal faaliyetin de öncüsü. Kendisi gibi girişimci kadınlara destek oluyor. yarışmada kazandığı parayı da köyünü kalkındırmak için kullanacak.

5. soruda edebiyat sorusu ile karşılaşan Hacer Kester, risk alarak soruyu cevapladı. Cemal Süreya'nın iki dizelik Kısa" adlı şiirin sorulmuştu bu soruda. Sosyal medya paylaşımlarında da sıkça kullanılan bu iki dizenin, ikinci dizesi soruldu. Mantık yürüterek, D seçeneğine "Eminim, son kararım!" dedi ve elendi. İşte o şiir;

Yarışmacının elendiği o soru!

Cemal Süreya'nın iki dizeden oluşan ve "Hayat Kısa" şeklinde başlayan "Kısa" adlı şiirinin ikinci dizesi nedir?

A: Kuşlar uçuyor

B: Sular parıldıyor

C: Çiçekler yeşeriyor

D: Yıldızlar kayıyor

(Doğru Cevap: A şıkkı)

CANLI YAYIN