Kıymalı gözleme nasıl yapılır?

GİRİŞ TARİHİ:  01.07.2025, 17:00 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Temmuz 2025 Çarşamba, 16:29
ABONE OL
Kıymalı gözleme nasıl yapılır?

Türk mutfaklarının en çok tercih edilen ve en doyurucu tarifi ile karşınızdayız! Gözleme, ince hamurun içine çeşitli malzemelerin konulduğu bir tür yemektir. Genellikle kıyma, peynir, patates gibi iç malzemelerle yapılır ve ardından hamur katlanarak yarıya indirilir. Daha sonra kenarları iyice kapatılarak dörtgen veya üçgen şekli verilir ve sacda veya tavada pişirilir.

Kıymalı gözleme malzemeleri

Kıymalı gözleme için gerekli malzeme listesi;
2 adet yufka
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram az yağlı dana kıyma
ince kıyılmış çeyrek demet taze soğan
1 adet yumurta

Kıymalı gözleme nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşte tavada ısıtın.
Taze soğanları ekleyip, orta ateşte 1' soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun.
Maydanozu ekleyip karıştırın ardından ocaktan alın.
Karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan aldıktan sonra yumurta ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırın.
Yufkayı tezgahta açıp, kenarlarını düz olacak şekilde katlayın. Yapılan karışımı fırça yardımı ile üzerine sürün.
Ortasına yaptığınız harcın yarısını yayıp, hamurun üçte birini üzerine katlayın.
Kalan hamurun yarısını da altına katlayın. Fırça ile altını ve üstünü yağlayın.
Orta/kısık ateşte yapışmaz bir tavanın üzerinde her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 5'er dakika pişirin. Dilimleyip, servis edin.

Mutfak Bahane bölümlerini izlemek için tıklayın!

CANLI YAYIN