Veliaht ilk bölümüyle en çok konuşulan eğlence programı oldu!

GİRİŞ TARİHİ:  07.10.2013, 10:42 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Ekim 2013 Pazartesi, 10:42

Cumartesi akşamı atv ekranlarında başlayan yarışma Veliaht’ta birbirinden ünlü 8 isim Veliaht’larıyla birlikte çekişmeli bir mücadeleye girdi!

Kendilerinin belirlediği ve koçluk yaptığı Veliaht'larıyla aylardır yoğun bir tempoyla çalışan ünlü isimler 17 kişilik orkestranın eşliğinde ilk performanslarını sergiledi. Bir hayli heyecanlı olan ünlüler programın ilk dakikalarında yarışmayla ilgili düşüncelerini şu sözlerle anlattı;

KUTSİ; MÜZİĞİN OLDUĞU YERDE BEN DE VARIM!
Yarışmaya dayısının oğlu Murat Poyraz ile katılan Kutsi, ilk program için düşüncelerini şu sözlerle anlattı; Bu programı yapan, düşüncelere ve fikre sahip olan insanlara teşekkür ediyorum. Müziğe değer veren insanlar bizim her zaman kalbimizde 1 numaralar. Çünkü hepimiz müzik adamıyız ve müziğe aşık insanlarız. Ama bütün arkadaşlarımın Veliaht'ları ve müzisyenleri Murat kadar değerlidir.

Değerli halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif'in torunu Yiğit ile yarışmaya katılan iddialı ünlü Kubat ise, "Sonuçta bu bir müzik- eğlence programı. Tabi yarışacağız. Hepimiz hırslıyız, heyecanlıyız. Ama gerçekten de Kutsi dostumun dediği gibi bütün Veliaht'lar aynı değerdeler. Mahzuni baba da dünyayı terk etti gitti. Ama o kadar çok miras ve türkü bıraktı ki, onları da herhalde genç kuşağa taşıyacak çok önemli bir değer sevgili Yiğit kardeşim. Ona güveniyorum. Birlikte şarkılar, türküler söyleyeceğiz. Bütün ağabeylerime, kardeşlerime, dostlarıma başarılar diliyorum. Program hayırlı, uğurlu olsun." Sözleriyle duygularını anlattı.

HANDE YENER; BURADAN TÜRKİYE'NİN STARI ÇIKAR!
Deniz Seki bu yarışmayı çok kıymetli bulduğunu belirtirken, Hande Yener ise "Ben de aynı şekilde çok çok mutluyum. Burada inanılmaz bir kadro var. Bütün konsepti merak ettiğimde, bu güzel isimleri duyduğumda, bir gence en azından bir sebep olabileceğimi hissettiğimde hemen tamam dedim. Umarım buradan Türkiye'nin Star'ı çıkar." dedi.

İlk program olmasına rağmen daha gerçekçi ve sert yorumlar yapan Rafet El Roman ise "Veliahtlar olsun, sanatçılar olsun, dedikleri gibi çok değerli. Burada hepimiz yüzde yüz performansımızı sergileyeceğiz. Ve umarım stüdyodaki ve ekran başındaki seyirciler çok eğlenir. Zaten güzel bir müzik şöleni sunmak için buradayız. İyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Beş kuşaktan beri müzisyen olan bir ailenin kızı ve yarışmaya kızı Hande ile katılan Niran Ünsal ise yarışma hakkında şu sözleri söyledi; Herkese teşekkür ediyorum, keyifli bir iş olacağını düşünüyorum. İnşallah izleyiciler de bu tada ve keyfe varacaklar."

MUSA EROĞLU; SENİN YÜREĞİN YARIŞMALI!
Yılların müzik üstadı Musa Eroğlu ise ilk program hakkında şu sözleri söyledi; "Ben bu güzelliğe baktığım zaman bir halk ozanı diyebilirim artık kendime. Ve velayetime gelince diyorum ki; Senin yüreğin yarışmalı. Kiminle? Kendinle… Emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yarışmaya oğluyla birlikte katılan Cengiz Kurtoğlu; "Ben 1950'de doğdum, çay fabrikasında çalışırken bir anda kendimi 1980'lerde İstanbul'da buldum. 2013'te de buradayım. Oğlum Aydın önce eşinden izin alarak, sonra annesinden izin alarak burada oldu. Bu akşam sevgili kardeşlerim onu annesinin yanına da yollayabilirler." diyerek sanatçı dostlarıyla şakalaştı.

YARIŞMADA NELER OLDU?
Niran Ünsal'ın kızı ve aynı zamanda Veliaht'ı Hande'nin "Helal Et" yorumu jüri tarafından çok beğenildi. Hande Yener ve Cengiz Kurtoğlu'ndan 10 puan alarak, toplamda 60 puan aldı.
Yarışmaya oğlu Aydın ile katılan Cengiz Kurtoğlu, oğluyla 'Duvardaki Resim' şarkısına düet yaptı. Musa Eroğlu'nun "Armut dibine düşüyor" diye yorumladığı düet tüm jüri üyelerinden toplam 55 puan aldı.
Söz ve müziği Deniz Seki'ye olan "Suya Hapsettim" şarkısını, seslendiren Didem jüri üyeleri tarafından 48 puan aldı.
Rafet El Roman ile Trabzon'lu Onur Koç'un gösterdikleri performanstan sonra Onur, jüri üyelerinden duruşu, sesi ve yeteneği hakkında tam not aldı. "Senden Sonra" şarkısına yapılan düet tam 62 puana layık görüldü.
Aşk şarkılarının prensi olarak anılan Kutsi kuzeni Murat ile kendi bestesi olan 'Doğum Günü' şarkısını seslendirdi. Sahnede Murat'a gitarıyla eşlik eden Kutsi, aynı zamanda Murat'a ilk gitarını alarak müziğe başlamasına vesile olmuş. Jüri üyeleri ikilinin bu performansına 51 puan verdi.
Jüri üyeleri tarafından Halk Müziğine olan sevgisi ve yeteneği kutlanan Aşık Mahzuni'nin torunu Yiğit oldukça beğenildi. Kubat ile yaptığı 'Gesi Bağları' düeti jüriden 56 puan aldı.
Hande Yener ve veliahtı Elif son zamanların en hit parçalarından "Ya Ya Ya Ya"yı ünlü jürilerin karşısında söyledi. Rafet El Roman tarafından programdaki en iyi show olarak yorumlanan Hande Yener ve Elif'in performansı jüriden 52 puan aldı.
Ayakta alkışlanarak sahneye gönderilen Musa Eroğlu ve Veliahtı Yiğit yarışmada Mihriban türküsünü söyledi. Musa Eroğlu'nun "önce öğrencim, sonra sanatçı, şimdi de veliahtım" dediği Yiğit, gerçekleştirdiği performans ile jüriden 53 puan aldı.

FİNAL…
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA EMRE ALTUĞ YARIŞACAK!
Jüri üyelerinin puanlamalarından sonra seyircinin de oyları eklenerek gecenin kazananı açıklandı. Noter eşliğinde açıklanan oylama sonucunda gecenin birincisi 19 puanla Niran Ünsal ve kızı Hande oldu. Birinci olan Hande adını finale yazdırdığı için yarışmaya final gününe kadar katılmama hakkı kazandı ve korumaya alındı.

Önümüzdeki hafta, finale adını yazdıran Niran Ünsal ve Hande yerine Emre Altuğ ve veliahtı yarışacak.

2. Sıraya 18 puanla Rafet El Roman ve veliahtı Onur yerleşirken, 3. Sıraya ise 15 puanla Kubat ve Yiğit yerleşti.

TWİTTER'DA VELİAHT KONUŞULDU!
İlk bölümüyle ekrana gelen Veliaht, birçok başlıkla Twitter Türkiye Trending Topics listesine girmeyi başardı!
İlk bölüm etiketi #Veliaht, program başladıktan kısa bir süre sonra, 5'inci sıradan Twitter Türkiye Trending Topics listesine girdi ve uzun süre yerini korudu.

Yılların müzik üstadı Musa Eroğlu ve son dönemlerin en popüler sanatçılarından Hande Yener'in yaptığı düet geceye damgasını vurdu. Birbirinden tamamen farklı müzik tarzlarına sahip olan ikilinin söylediği, Musa Eroğlu'nun ayrıca sazı ile eşlik ettiği 'Halil İbrahim' türküsü ayakta alkışlandı.

YARIŞMACILARIN PERFORMANSLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

HANDE YENER VE MUSA EROĞLU'DAN HALİL İBRAHİM TÜRKÜSÜ İÇİN TIKLAYIN!

CANLI YAYIN