24 Kasım 2023, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

"atv Ana Haber" haberi için lütfen tıklayın...

Dünyanın gözünü çevirdiği esir takasında son dakikalar birbirini izledi. Geçici ateşkeste ilk esir değişimi bugün yapıldı. Hamas rehin tuttuğu 13 İsrailliyi serbest bıraktı, rehineler önce Kızılhaç'a ve sonra Refah sınır kapısından Mısır'a teslim edildiler. Hamas ayrıca Gazze'de 12 Taylandlı işçiyi de bıraktığını duyurdu. Toplamda 25 rehineyi bıraktı Hamas. İsrail ise buna karşılık 39 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün mesaisine İstanbul'da devam etti. İhracatçılarla buluştu. Gündeminde yine İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırıları vardı. "Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız" diyerek bir kez daha kalıcı ateşkesi işaret etti.

**

Cumhuriyet'in 100. yılı için çalışmayan emeklilere tek seferlik verilen 5 bin lira ikramiyesinde kapsam genişledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan az önce verdi müjdeyi. İkramiyeye çalışan emeklileri de dahil ettiklerini açıkladı. 5 bin TL ikramiyeyi tüm emekliler alacak.

**

Arda Turan ve kaybettiği yaklaşık 14 milyon dolar bugüne kadar manşetlerdeydi. Bugün sisteme giren ilk isimlerden olduğu öne sürülen Fatih Terim'in ifadesi ortaya çıktı. Fatih Hoca, Seçil Erzan'a hiç para vermediğini, fonla yakından uzaktan alakası olmadığını söyledi. Hatta soruşturmanın ardından çekmek istediği 3 milyon dolarının da banka tarafından ödenmediğini belirtti. İşte Terim'in savcılık ifadesinin detayları.

**

Nihal-Bahar Candan Kardeşler cezaevinde. Haklarında, kara para aklama, dolandırıcılık ve örgüt üyeliği gibi suçlamalar var. Lüks araçları ucuza satma vaadiyle dolandırıcılık yapan bir çetenin vitrin yüzü oldukları söyleniyor. Önemli bir gelişme de dün yaşandı. Savcılık şikayetçi olan mağdurlardan 2 kişinin daha ifadesine başvurdu. atv Haber'den Şükran Uslu ve Barış İbiş de bugün çetenin ağına düşen ve şikayetçi olan mağdurlardan biriyle konuştu. Bakın araba alma hayaliyle parasından olan o tanık neler anlattı.

**

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. 2017 yılında PKK'lı teröristlerce şehit edilen Aybüke Yalçın'ın hayat öyküsü filme konu oldu. Filmin galası Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapıldı. Duygu dolu anlar yaşandı.

**

Filistin'deki zulüm sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'da da devam ediyor. İsrail güçleri, Müslümanların elindeki tarihi mekanların hepsine birer birer el koyuyor. O noktalardan biri de El Halil'deki tarihi Hazreti İbrahim camii.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN