Defne Samyeli eleştirilere yanıt verdi

GİRİŞ TARİHİ:  03.06.2010, 09:54 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Haziran 2010 Perşembe, 10:34

Sunucu Defne Samyeli, ekranda giydiği mini şortu eleştirenlere yanıt verdi: "Sanki boşanma arifesinde olduğum için kötü yola düştüğüm izlenimi verilmeye çalışılıyor. Oysa ben çizgimle bağdaşmayan bir hareket içinde olduğumu düşünmüyorum"

İki yıl aradan sonra atv'de yayınlanan 'Defne- Herşey Bambaşka' adlı program ile ekrana dönen Defne Samyeli, "20 yıllık meslek yaşantımda, insanın hayatı ve kendini çok ciddiye almaması gerektiğini öğrendim" dedi. Harper's Bazaar dergisi için Şebnem Kırmacı'ya röportaj veren Samyeli, kısa süre önce gündemi meşgul eden 'mini şortlu' görüntüleri, özel hayatı ve kariyeriyle ilgili soruları yanıtladı...


SAVAŞMAYI TERCİH ETTİM

Yıllarca çok erkek egemen bir sektörde çalıştınız. Bunun rahatsızlığını yaşamadınız mı?
Çok yaşadım. Kadınlar sadece medyada değil, her sektörde geri planda bırakılıyor, daha çok fiziksel obje olarak sunuluyorlar. Kadınlar hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar, hep kılık kıyafetleri, makyajları, fizikleri konuşulur. Ben de bu sektör içinde var olmayı ve bununla savaşmayı seçtim. Mesela, iki sene sonra ekrana dönüyorum diye programımda giymek için şık olduğunu düşündüğüm bir ceket-şort takım seçtim. Oturduğum sandalye alçak olduğu için şort olduğundan daha kısa görünüyordu. Bu görüntüyü büyüterek, gazetenin baş sayfasına basıyor ve 'Şort Açılımı' diye başlık atıyorlar! Gazetelerin olaya böyle yaklaşması sizin sorunuza verilecek en iyi cevap işte.

BÖYLE DEVAM EDECEĞİM

Şortlu resimleriniz günlerce haber oldu, hâlâ konuşuluyor. Üzülmediniz mi?
Çok üzüldüm ve yadırgadım. Üstelik bana saygıda kusur etmeyen bir muhabir arkadaş telefon açıp, "Bunun haber değeri var, acaba boşanma arifesinde olduğunuz için mi böyle bir şort giydiniz?" dedi. Bu çok kırıcı oldu tabii. Ertesi gün, 'Televizyon yönetimi pantolon giydirdi' diye yazdılar. Güldük geçtik buna mesela. Kendimi başkalarının doğrularına göre konumlandırmadığım için keyfime göre giyinmeye devam edeceğim.
Bu şortlu kareler, boşanmak üzere olduğunuz bir dönemde değil de başka bir zaman diliminde yayınlansa belki üzerinde bile durulmazdı, değil mi?
Sanki boşanma arifesinde olduğum için kötü yola düştüğüm izlenimi verilmeye çalışılıyor. Çizgimle bağdaşmayan bir hareket içinde olduğumu düşünmüyorum. Çünkü ben böyle biri değilim. "Boşanmak neyi değiştirir, benden ne alıp götürür?" derseniz; ne duruşumu, ne arkadaşlarımı, ne de televizyondaki tavrımı değiştirir. Boşanmak sadece özel hayatımı değiştirir, çocuklarımla yaşadığım hayatı etkiler, o kadar.

YAPACAK BİR ŞEY YOK
Bir de leopar desenli kıyafet giydiğiniz bir program kaseti dolaşıyor internette...
Yıllar önce Show TV'de bir program yapıyordum, o program için çekilmiş eski bir video. Elimde kırbaç, leopar desenli kıyafet giydiğim komik bir klip. Bir VJ taklidi yapıyorum. Kendi kendimize dalga geçmek için yaptığımız bir bölüm.
Bu görüntülerin kariyeriniz için tehlikeli olduğunu düşünüyor musunuz?
İnternet çağındayız. Ben her gün, "Bu google'ı kim icat ettiyse Allah razı olsun" diyorum. Malzeme olmamak için yapacak bir şey yok. Kariyerim açısından tehlikeli olabilir mi? Sanmıyorum ama bu kayıtlar New York'ta bir haber kanalı ile görüşürken karşıma çıktı. Tabii yabancıların algılayışı bizden farklı; daha renkli ve daha başka alanlarda kendisiyle dalga geçebilen bir insan diye değerlendiriyorlar.
CANLI YAYIN