Balayına Gazze'ye gitti!

GİRİŞ TARİHİ:  08.06.2010, 14:15 GÜNCELLEME TARİHİ:  08 Haziran 2010 Salı, 14:17

Gazze gönüllüsü oyuncu Sinan Albayrak'ın çiçeği burnunda eşi, bu süreçteki hislerini şöyle anlattı: "Evlendik, bir gün sonra gemiye bindi. Ona gitme diyemedim."

İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin gönüllülerinden biri olan ünlü oyuncu Sinan Albayrak, yolculuktan bir gün önce yıldırım nikâhıyla evlendiğini açıkladı. Kendisi gibi oyuncu olan eşi Başak Daşman Albayrak ile birlikte SABAH'a konuşan Sinan Albayrak, "Bundan sonra böyle bir organizasyona giderken eşimin ne söyleyeceği benim için önemli" dedi.

Geminin saldırıya uğradığını öğrendiği andan itibaren eşinden gelecek haberleri endişe ve heyecanla beklediğini anlatan çiçeği burnunda gelin Başak Daşman Albayrak da, "O nu İsrail askerleri ile karşılaşacağı yere bir daha göndermem. 3 günde 3 yıl yaşlandım. Afrika veya Kafkaslar'a gidebilir" diyerek, eşinin bundan sonraki aktivist eylemleri için kullanabileceği rotayı şimdiden çizdi.

Başak Daşman Albayrak, yaptıkları yıldırım evliliğin detaylarını şöyle anlattı: "Yardım gemisi Antalya'ya ulaştığında ben de oradaydım. Sinan beni aradı. Antalya'da olduğunu ve son kez görüşmek istediğini söyledi. Geminin hareketinden önce Kaş'ta buluştuk. Geminin hareketinden bir gün önce Kaş'taki otelde kendimi nikâh memuresinin karşısında buldum. Bir gün sonra da "balayı" için Gazze'ye gitti. Ona 'gitme' diyebilirdim ama bunu demeye hakkım olmadığını düşündüm. Ben de gemiye binmek istedim ama Sinan izin vermedi."

Sinan Albayrak da ani evliliğinden gemideki kader arkadaşlarının haberi olduğunu söyledi ve "Başak'ın fotoğrafını yattığım yerin yanındaki cama astım" diye konuştu.
CANLI YAYIN