Gencebay'dan Mesam'a dava

GİRİŞ TARİHİ:  25.06.2010, 15:42 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Haziran 2010 Cuma, 15:43

Orhan Gencebay, üç ay önce yapılan genel kurulda, kendisinin de içinde bulunduğu eski yönetimin ibra edilmediği gerekçesiyle MESAM'a dava açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hesaplarına el koyduğu Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) yönetiminde çatlak oluştu. Üç ay önce yapılan son genel kurulda yönetimin ibra (aklama, temize çıkarma) edilmediği ortaya çıktı. Önceki dönem yönetimde yer alan sanatçı Orhan Gencebay da son genel kurulda yönetimin kimlerden oluştuğunun hukuka aykırı bir şekilde açıklanmadığı gerekçesiyle MESAM'ı mahkemeye verdi.

HÜKMEN İBRA
Kâr-zarar tablosu ile diğer üyelerin açıkladıkları yolsuzluk iddialarının, bilirkişi aracılığıyla tespit edilmesini isteyen Gencebay, mahkemeden MESAM'da yönetim kurulu üyesi olduğunun hükmen ibrasına karar verilmesini talep etti.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AÇIKLANSIN

MESAM'ın önceki Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sanatçı Ali Rıza Binboğa yürütüyordu. Son genel kurulda başkanlık koltuğuna, Yeşilçam'da 'Vavien'le en iyi film müziği ödülüne layık görülen ve 1995-2003 yılları arasında yine bu görevi yürüten müzisyen Atilla Özdemiroğlu'nun geçtiği açıklanmıştı. Orhan Gencebay'ın avukatı Hasan Kakşi dava dilekçesinde, "Davalı MESAM'ın son olağan genel kurulda görüşülen faaliyet ve hesapları hakkında yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu, bilanço, kar-zarar tablolarının yasaya uygun olup olmadığının tespitini istiyoruz" dedi.
CANLI YAYIN