Dünyada Ronaldo Türkiye'de ben

GİRİŞ TARİHİ:  01.07.2010, 09:46 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Temmuz 2010 Perşembe, 09:47

Yarı çıplak albüm fotoğraflarıyla dünyaca ünlü futbolcular Ronaldo ve Beckham'a benzetilen Yılmaz Morgül: "Onlarla özdeşleştirildiğim için onur duydum. Ama bu kareleri önceden kurgulamadım. Albüm ile özel fotoğrafların CD'sini karıştırmışım!"

Yeni albümü 'YLMZMRGL'deki şarkılarından çok, fotoğraflarıyla konuşulan Yılmaz Morgül, özel hayatıyla ilgili şaşırtıcı bir itirafta bulundu: "Yedi yıldır bir Yahudi sevgilim var ama ayrı dinlere mensup olduğumuz için ailelerimiz ilişkimize karşı çıkıyor. Dokuz aydır ondan ayrıyım ve yeniden biraraya gelmek için sabırsızlanıyorum..." Ünlü sanatçı; yeni albümünü, albüm kapağı için neden yarı çıplak fotoğraf çektirdiğini ve aşkını ilk kez GÜNAYDIN'a anlattı:


CD'LERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMI��IM
Önce fotoğraflardan başlamak istiyorum. Neden böyle bir fotoğraf çalışması yapmaya gerek duydunuz?
Aslında tamamen tesadüf... Albüm için Zeynel Abidin Ağgül'le fotoğraf çalışması yaptık. Ben soyunurken Zeynel Bey çok fit bir vücuda sahip olduğumu söyledi. Ben de "Birkaç tane çekelim o zaman. Bana özel kalsın, yıllar sonra bakarım" dedim. Benim için özel çekilen fotoğraflarla, albüm için çekilen fotoğrafların CD'sini karıştrmışım! İçinde yarı çıplak karelerin olduğunu bilmeden, yapımcım Şafak Karaman'a vermişim. Çok beğendiler ama ben "Bugüne kadar deniz kenarında bile şortla resim vermemiş bir sanatçıyım. Bu fotoğraflar olmaz" dedim. Şafak Karaman ise "Seni herkes sesinle, sanatınla takdir ediyor. Bu fotoğraflarla sportmen kimliğini öne çıkarmış oluruz" diye beni ikna etti.

BUGÜNE DEK HİÇ KOT GİYEMEMİŞTİM
"Fotoğraflar şarkılarımın önüne geçer" diye düşündünüz mü hiç?
Hayır, hiç düşünmedim. Çünkü ben sesi ve sanatıyla şöhret olmuş bir isim olarak; 14 yıllık müzik hayatında sekiz albüm yaptım. Sayısız ödül aldım. Dolayısıyla bu tarz fotoğrafları ilgi çekmek için çektirmedim.

Tatmin oldunuz mu fotoğraflardan?
Oldum... Çok hoşuma gitti. Büyük sanatkar Zeki Müren'den sonra Türk Sanat Müziği'nde her şey aynı kategoride seyretti. Takım elbiseler, smokinler tekdüze bir tip oluşturdu. Yıllardan beri ben hep bu kalıba sokuldum. Hiç kot giyemedim, spor kıyafetlerle dolaşamadım. Sportif kimliğimi, enerjik yapımı ve gerçek Yılmaz Morgül'ü gösteremedim hiçbir zaman...

BRUCE LEE OLACAĞIM
Futbolcu Christiano Ronaldo'ya benzetenler oldu bu pozlarınızı... Rahatsız etti mi bu karşılaştırmalar?
Biliyorum tabii... Portekiz'de oynuyor Ronaldo. Dünyaca ünlü futbolcuyla özdeşleştirilmek güzel... Onur duydum. Bir başka gazetede de David Beckham'la karşılaştırmışlar. Dünyada Beckham, Ronaldo var; Türkiye'de de Yılmaz Morgül... Ama şunu özellikle belirteyim, bu çalışmalar başkasına benzetilsin diye önceden kurgulanmış bir şey değil. Ben, Yılmaz Morgül'ün devrim yapma zamanının geldiğini gösterdim. Bu benim devrimimin başlangıcı.

Nasıl yaptınız bu vücudu?
Ailemde sporcu çok. Büyük dedem Olimpiyat şampiyonu güreşçi Necati Morgül. Ağabeyim Salih Morgül boksör... Ben sporcu aileden geliyorum. Yıllardır spor yapan biriyim. Fitness dışında taiboks ve kickboks yapıyorum. O yüzden böyle fitim. Yakında Bruce Lee gibi olacağım.

NESİNİ KOPYA EDEYİM?
Soyunma teklifleri de aldığınızı söylemiştiniz?
Evet. Kadın dergilerine kapak olmam için teklifler aldım ama beş tane lösemili çocuğun ameliyat parasını verirlerse 500 bin dolara soyunurum.

Albümün adını 'Ylmzmrgl' koyduğunuz için de Cem Yılmaz'dan kopya çektiğiniz söylendi. Neden sesli harfleri çıkarttınız?
Kafaları o kadar çalışıyor işte! Cem Yılmaz'ın nesini kopya edeyim? O gelsin benim sesimi kopya etsin. İki yıldır spritüel enerjiyle ilgileniyorum. Sesli harfleri çıkartarak Yılmaz Morgül adının enerjisini yükseltmek istedim. Etrafıma olumlu enerji yaymak için böyle bir formatta yazdık. Herkes istediğini söyleyebilir ama ben kendimi biliyorum. Bu enerji sayesinde açığa çıkmamış yeteneklerimi de göstereceğim.

10 KİŞİYİ TEK BEDENDE TOPLUYORUM
Ne gibi mesela?
Oyunculuk yeteneğimi de göstereceğim. Bir özürlünün hikayesinin anlatılacağı bir sinema projesi var. Daniel Day Lewis'in 'Sol Ayağım' filminde canlandırdığı karakter gibi birini oynamak istiyorum. Levent Kırca'dan oyunculuk dersleri almıştım. 'Olacak O Kadar'da oynamıştım. Müzikal kimliğime oyunculuğumu da eklemek istiyorum. Bunun yanında taklit yeteneğimi de ortaya çıkaracak bir sahne şovu hazırlığı içindeyim. Cazdan halk müziğine kadar her türlü müziği okuyacağım. Müzeyyen Senar'dan Sezen Aksu'ya kadar pek çok ismin taklitlerini yapacağım sahnede. Tek kişilik gazino formatında olacak ve projenin adı da 'Yok Yok' olacak. 10 kişiyi tek bedende buluşturacağım. Bu zenginliğimi artık ortaya çıkaracağım ve içimdeki diğer Yılmazları göstereceğim.
CANLI YAYIN