Işıklı albüm çıkardı

GİRİŞ TARİHİ:  02.07.2010, 10:06 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Temmuz 2010 Cuma, 10:07

'Sonunda' adlı albümüyle şarkıcı kimliğini de öne çıkarmak isteyen Toygar Işıklı: "Dizileri sevdiren adam olmak gerçekten çok güzel bir duygu. İnsanlar benim müziğini yaptığım diziyi daha bir dikkatle izliyor sanki"

'Ezel', 'Aşk-ı Memnu' gibi çok izlenen projelerin müziklerine imza atan Toygar Işıklı; 'Yaprak Dökümü', 'Dudaktan Kalbe' ve 'Samanyolu' gibi dizilerde söylediği şarkıları 'Sonunda' adlı bir albümde topladı. 17 şarkılık albümde yeni bestelerine de yer veren Işıklı, dizilerden önce de beste yaptığını ve insanlara solist kimliğini de göstermek istediği için albüm çıkardığını söyledi.

'EZEL' BASAMAK OLDU
Müzikal kariyerinde 'Ezel'in çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen genç müzisyen, "Ezel bana basamak oldu. Bu sayede birçok film teklifi aldım" dedi.

Sizi dizi müzikleriyle tanıdık. Dizi müziği yaparken albüm çıkartma fikri nerden ortaya çıktı?
Dizi müziği dışında şarkıcı kimliğimi de yansıtmak istedim. Dizilere hayat vermenin dışında daha farklı bir heyecan yaşıyorum.

AŞİNALIK YARATILIYOR
Dizi müziği yapmanızın albüm çıkarmak için bir avantaj olduğunu söyleyebilir miyiz?
Dizilerde sesinizi, bestelerinizi kullanma şansınız oluyor ve belli bir aşinalık yaratıyorsunuz. Onun artısı var ama insanların sizi şarkı da söyleyebilen biri olarak kabullenmesi zor olabiliyor. Şarkıcı kimliğinizi ayırt etmekte zorlanıyorlar. Bu albüm, " Dizi müzisyenliğinden bağımsız bir Toygar Işıklı varmış" dedirtecek. Çünkü ben dizilerden etkilenip beste yapmıyorum.

Albümdeki 17 şarkının 16'sının söz ve müziği size ait. En güvendiğiniz şarkınız hangisi?
İnsanların aşina oldukları 'Kalbimdeki Sancı', 'Yoksun' ve 'Tutsak' gibi şarkıların yanı sıra albümün gizli hitleri var. 'Gönlüm Göçebe' ve 'Ben Hayatın Mağlubuyum' öne çıktı. Bu ikisinden çok umutluyum. İlk klibimizi çektiğimiz 'Sen Eşittir Ben' de güvendiğim şarkılardan biri.

DAHA DİKKATLİ İZLENİYOR
Dizi müziği denince akla gelen ilk isimsiniz. Bu nasıl bir duygu?
Çok güzel bir duygu... Dizileri sevdiren adam olmak çok güzel... Dizi sektöründe bir Toygar Işıklı adı oldu ve insanlar benim müziğini yaptığım diziyi daha bir dikkatle izliyor. "Toygar yapıyorsa iyidir" gibi bir intiba yaratmak, bana da diziye de katkı sağlıyor.

Siz dizilere çok şey katıyorsunuz, diziler size ne katıyor?
Diziler bana müzikal olarak bütün istediklerimi yapma olanağı sağlıyor. Enstrümantal beste de yapabiliyorsunuz, söz de yazıp, solist olarak şarkıyı söyleyebiliyorsunuz. Bir müzisyenin her yeteneğini göstereceği bir alan... O yüzden çok özgür hissediyorum.

Yapımcılarla ters düştüğünüz durum oldu mu hiç?
Uzun zamandan beri Ay Yapım'la çalışıyorum. Bugüne dek hiç öyle bir sorun yaşamadım. Onların benden ne istediklerini az çok biliyorum. Benim müziğimi seviyorlar, yaptığım müziğe inanıp güveniyorlar. O yüzden sorun çıkmadı.

TUTKUYLA BAĞLIYIM
Sizin için ayrı bir anlam ifade eden müzik yaptığınız dizi hangisi?
Sevmediğim bir işi yapmadım hiç. Hepsinin ayrı bir yönü var. 'Yaprak Dökümü' ilk göz ağrım... 'Dudaktan Kalbe'de ise benim şarkıcılığım ön plana çıktı. 'Aşk-ı Memnu', duygusal atmosferden çıkarak gerilim ve tansiyonu yüksek müzikler yapabilmemi sağladı. Ama esas patlamayı 'Ezel' de yaptım. 'Ezel'de farklı bir yönümü gösterme fırsatı buldum. Özetle; 'Ezel' beni çok heyecanlandırıyor. En tutkuyla bağlı olduğum dizi...

YENİ SEZONA BAŞLADIM
'Ezel'in müzikleri için nasıl bir çalışma yapmıştınız?
Ezel bir senelik bir çalışmanın ürünüydü. Yönetmen Uluç Bayraktar, projeye başlamadan diziyi her bölüm bir sinema filmi gibi çekeceğini ve benim de sinema müziğine daha yakın bir müzik üzerinde çalışmamı söyledi. Ben de ona göre hazırlıklarımı yaptım. O yüzden 'Ezel'in müzikleri biraz daha büyüktür. 'Ezel' bana yol açtı... Sayesinde birçok sinema filmi müziği için teklif aldım.

YENİ SEZON MÜZİKLERİ ÇOK İDDİALI
'Ezel', sezon finaliyle ekrana veda etti. Müzikal anlamda yeni sezonda bizi ne sürprizler bekliyor?
'Ezel' için yeni müziklere başladım. Alışılmış müziklerin yanında hem duygusal anlamda, hem de aksiyon tarzında gerilimli müziklerin çalışmalarına başladım. Yine iddialı çok beğenilen müzikler olacak.

KENAN BİRKAN MEÇHUL
Çok merak edilen 'Kenan Birkan' karakterine göre de bir müzik yapacak mısınız?
Kesinlikle. Zaten diziye ben karakter ağırlıklı müzik yapıyorum. 'Ezel'de çalan müzikleri duyduğunuz zaman ekrana bakmasanız bile hangi oyuncunun sahnesi olduğunu bilirsiniz. Dolayısıyla 'Kenan Birkan' için de özel müzik yapmam gerekecek. Ama onun kim olduğunu henüz bilmiyorum.

Selçuk Yöntem'in adı geçti son olarak..
Öyle dendi ama inanın şu an için kesinleşmiş, hiç kimse yok. Belli olduğunda ilk öğrenenlerden biri ben olurum.

TÜRK FİLMLERİNDE MÜZİK ÜVEY EVLAT
Sinema filmi için aldığınız tekliflerden kesinleşen var mı?
Birçok teklif var ama netleşmediği için paylaşamıyorum. Dizi müziklerinde elde ettiğim başarıyı sinemada devam ettirmek istiyorum. Aslında şu andan itibaren müzikal kariyerimi üç bölüme ayırdım. Dizi sektöründe devam etmek, aralarda solist kimliğimi ön plana çıkaracağım albümler yapmak ve sinemada ilerlemek...

Türk filmlerinde kullanılan müzikleri nasıl buluyorsunuz?
Türk Sineması'nda müzik üvey evlat durumunda. Her şey bitiyor, son dakikada bir müzisyen aranmaya başlıyor. Halbuki müzisyen, o projenin en başından beri içinde olması gereken bir kişi. Sinema sektörünün yüzde 90'ında müziğe ve müzisyene hiç önem verilmiyor.
CANLI YAYIN